Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 березня 2023, 12:33
26156
193

Поразка на Уемблі. Україна програла Англії у кваліфікації Євро-2024

Долю поєдинку вирішили голи наприкінці першого тайму

| Оновлено 27 березня 2023, 12:33
26156
193
Поразка на Уемблі. Україна програла Англії у кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

Кваліфікація до чемпіонату Європи-2024, що вже влітку наступного року відбудеться в Німеччині, була тією подією, про яку постійно говорили наприкінці березня, коли на футбольному дворі панувала міжнародна павза. Долучитись до її перебігу зрештою мала й збірна України, яка через непарну кількість команд у відбірковому квінтеті під літерою C була змушена пропустити стартовий тур. А тим часом перші суперники нашої національної команди, англійці, здобували перемогу над Італією в Неаполі (2:1), завдяки чому підтверджували за собою статус одного з фаворитів боротьби за одну з пари прямих путівок до фінального раунду змагань.

Всі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Саме проти такої, у спортивному плані злої через невдачі під час останніх великих міжнародних змагань команди Гарета Саутгейта, потрібно було офіційно дебютувати на чолі головної команди країни Руслану Ротаню. Його останнім часом називають не інакше як «Юлій Цезар» через поєднання в собі виконання обов’язків головного тренера «Олександрії» на клубному рівні, а також національної та молодіжної збірних.

Стартовий склад на перший матч за нового керманича особливо не здивував, якщо не враховувати побажання більшості вболівальників побачити від самого початку гри Віктора Циганкова праворуч в атаці чи Артема Довбика на вістрі. У суперників, окрім необхідної ротації на лівому фланзі захисту через вилучення Люка Шоу в попередньому матчі, також знайшлось місце на полі для нерегулярного гравця накшталт Джеймса Меддісона ліворуч в нападі.

Саме атаці Англії й було приділено переважну кількість ігрового часу в першій половині. Важко сказати, чи побачили ми щось більше за те, що демонстрували «три леви» своєю грою кілька днів тому. Господарі володіли м’ячем, робили спроби знайти свого найкращого бомбардира Гаррі Кейна в нашому штрафному, але, здебільшого, захисники «синьо-жовтих» читали ці передачі. Разом із тим, Україна майже не приділяла увагу діям попереду, що викликало ледь не найбільше роздратування.

Із плином часу тиск на ворота Анатолія Трубіна виключно зростав, бо й англійці відчували потребу піти на перерву зі забитим м’ячем на власному рахунку, і наші гравці оборони все нижче розташовували лінію розіграшу м’яча.

У підсумку, майже в пішохідному темпі на 37 хвилині Сака зайшов до правого флангу атаки, звідки Мудрик дав йому вільно подати на дальню стійку, де Караваєв пропустив собі за спину Кейна. І вже в наступній атаці Букайо розхитав Матвієнка, після чого вгатив потужним пострілом у дальню дев’ятку, завдяки чому підсумував першу половину зустрічі, у якій Україна так і не дісталась чужого штрафного належним чином.

У другій половині гри на полі відбулись доволі очікувані зміни. Англія ніби власноруч запрошувала нашу команду атакувати до своєї половини поля, але при цьому надійно облаштувала підступи до штрафного. Команда Ротаня за рахунок цього отримала можливість тримати м’яч більш тривалий час у власних ногах, проте жодного зиску в суто атакувальному плані від того не було. Суперники за тактикою були на дві голови вищими.

Заміни від нашого тренерського штабу відбулись на завершення повної години ігрового часу, здивувавши своєю масованістю та рішучістю. Але навіть точкова ротація одразу на трьох позиціях не допомогла зламати захист суперників. Кілька непоганих передач пішло в напрямку Соболя до лівого флангу атаки, але позицію правого захисника при цьому укріпити не вдалось. Зрештою, під завісу гри Україна згнітилась у контексті власної наступальної спроможності, а суперники були близькими до третього голу, проте відверто вибачали.

У наступному матчі Англія зіграє проти Мальти в гостях, а Україна на виїзді протистоятиме Північній Македонії.

Відбір до ЧЄ-2024 з футболу. Група С.

Англія Україна 2:0.

Кейн (37), Сака (40)

Маліновський (69)

Англія: Пікфорд - Вокер, Стоунз, Магвайр, Чілвелл - Райс, Хендерсон - Сака, Меддісон (Гріліш, 85), Беллінгем (Галлахер, 86) - Кейн (Тоуні, 81).

Україна: Трубін - Караваєв (Буяльський, 61), Сваток, Матвієнко, Миколенко (Соболь, 62) - Степаненко (Коноплянка, 90), Зінченко - Судаков, Маліновський, Мудрик (Циганков, 61) - Яремчук (Довбик, 74).

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

АНГЛІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

40’
ГОЛ ! М'яч забив Букайо Сака (Англія).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Харрі Кейн (Англія).
Оцініть матеріал
(198)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 6
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 04:59 0
Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги конференцій

Коментарі 193
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Влад Тараненко
Дякую Англії що вирішали зберегти нашу честь та кинули грати після 2-0, бо міг бути повтор рахунку Шахтаря по такій грі 
Mykhailo Stepanov
прийнятний рахунок, пощастило...звичайно на диво ніхто не сподівався,
але гра ганебна. Ніякий тренер не допоможе якщо гравці не вступають в
боротьбу, туплять і мають купу браку...Вихід Коноплянки окрема ганьба на кшалт виходу Тимощука на ЕВРО 2016
Letifer
На фоне Ротаня Петраков топ-тренер
pricolist
Якби у керівництва УАФ були нормальні люди, то Ротаня не підпустили б і на кілометр до національної збірної. Павелка за його кадрові рішення і не тільки потрібно гнати ссаною мітлою і якомога далі 
axylinam
Самое обидное, что англичане нас обыграли фактически  играя пешком в довольно простенький в тактическом плане футбол
Алексей Петров
Смотрел сегодня как бились казахи с датчанами, просто умирали на поле, армяне с турками боролись до конца, позор не результат, а отношение к нам. Вспомните как играла сборная домашний матч с Францией, как играли с Португалией и сравните это с сегодняшним матчем. Никаких оправданий мажорам, уничтожить их морально!
Alex AS
Закономерно печально.
ротань не тренер, в демо версии увидели теперь.
Позорно не создать моментов даже для гола престижа.
Чего было выпускать Яремчука не понятно.
Чего было не выпустить со старта Довбика и Цыганкова тоже. 
Трубин какой-то не уверенный.
В общем 2:О еще норм как для этого не понятно чего.
Коноплянка по приколу? Ну такое.
pricolist
Зіграли просто як безхребетні, тренер взагалі не зрозуміло що тут робить і нехай йде, щоби ніхто ніколи не бачив. Гравцям тверда двійка за матч, нехай їм буде соромно. Шансів на Євро нуль.  
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Выталкиватель парашутистов
Нас сегодня англичане явно пожалели,вот что значить настоящие джентльмены, чувствуется элитное воспитание ... Если честно,думал что они нам пятерочку отгрузят, но пожалели... Наша сборная на сегодняшнее время - сброд мажоров, увы... За тактику и говорить нечего, она просто отсутствует, поучение диплома УЕФА РRO нашими бывшим игрокам  не дает им мозги... Пока нашим футболом будут рулит  воры, мошенники и преступники всех мастей с несколькими паспортами других экзотических государств - толка не будет....  А ведь итальяшки нас жалеть не будут,им разница мячей нужна будет на будущее.
Kapitan
Черговий матч, в якому наші футболісти зіграли без іскри в очах, та й, просто, сцикливо! Але ж мотивація була,ще й яка! Хлопці гинуть на фронті, не жаліють здоров'я, без рук ,без ніг! Але тренер не зміг найти потрібні слова, щоб футболісти "вмирали" на футбольному полі... Ніякої ініціативи, боязнь взяти гру на себе, перепасовка перед своїми воротами... Як все-таки це вже набридло спостерігати!
 Безхребетна, беззмістовна гра безвідповідальних людей! 
Тарас Шія
Вихід Коноплянка,це просто ганьба!і плюнули в лице всьому народові України (нічого не змінилося поки нажаль в країні,кожен знайомий кум сун один одного,небуде звісно так ніколи порядку..
dudigo78
Прогнозував поразку з більшою різницею, але кращу гру, хоча б таку як на євро в 1/4. а вийшло взагалі аби що. місцями наша збірна виглядала, як аматори. дякуємо англійцям, що реально нас пожаліли. А з таким підходом до збірною як у нас зараз є, то третє місце в цій групі малоймовірне. Тут ще питання чи наберемо ми з Мальтою 6 очок?
pricolist
Гравці не проявили жодного бажання подарувати нам позитивні емоції у цей час. До речі, була непогана підтримка від наших людей на Уемблі, лише гравці були інертними. 
Тарас Михайлович
Я колись казав, що ви будете шкодувати за збірною Шевченка. Ця гра пробила чергове дно. Новий тренер з сучасним баченням, а  тупі розіграші біля своїх воріт нікуди не ділись. Та губіть м'яч краще подалі від воріт, ніж у своїй воротарській. Повний дисбаланс між лініями. І перестаньте возвеличувати  одних футболістів і хейтити інших. Вони всі патики, що Зіна, що Мудрик, що Циганков, що Судаков. Та і решта такі самі. Але вина у всьому тренера, який психологічно не підготував їх до гри. Ви могли кістьми лягти, але так безвольно програти це треба вміти
bonv
Що це було Ротань? Жесть.
Cheng
Спасибо Англии,что не кончили на лицо(наверное,Джерард попросил)... Испанский стыд за ВСЕХ игроков,за ротаня вообще не стОит упоминать. Даже не аматоры ( ни гордости,ни злости,ни желания хотя бы обозначить борьбу) - вонючие мажоры,которые спокойно чувствуют себя на заработках и отбывают номер в СбУ.   P.S. единственный вопрос: это ротань сам так " сыграл" или Ребров был на телефоне?!
Rys2575
спасибо английчанам что пожалели нас и мы не проиграли с рагромным счетом. 
GloryUkraine
Не надіявся навіть на нічию, але збирався подивитися футбол.
На жаль збірна абсолютно ніяка.
andruha40
Збірна грає без мотивації.Зажралися,сидячи закордоном