Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 березня 2023, 19:43
3589
1

Бенавідес переміг Планта. Тепер може вимагати бою з Канело

У Сауля майже немає варіантів відмовитись

| Оновлено 26 березня 2023, 19:43
3589
1
Бенавідес переміг Планта. Тепер може вимагати бою з Канело
Getty Images/Global Images Ukraine

В ніч з 25 на 26 березня у Лас-Вегасі, США, Давид Бенавідес (27-0, 23 КО) захищав свій титул «тимчасового» чемпіона світу за версією WBC у другій середній вазі. Його суперником став американець Калеб Плант (22-2, 13 КО), який по праву вважався найскладнішим суперником у кар’єрі Бенавідеса.

Але загалом Давид впорався з ним не гірше за інших, менш іменитих та досвідчених суперників.

У Планта та Бенавідеса давня ворожнеча. Але у ринзі обидва дотримувались свого плану

Калеб Плант та Давид Бенавідес ворогують не один день. Час від часу американець зачіпав майбутнього габаритного суперника, як от у випадку, коли Давид не зробив вагу та був позбавлений чемпіонського титулу.

На пресконференціях хлопці голосно доказували один одному, що суперник не зможе перемогти, а між ними постійно стояли представники організаторів під час дуелі поглядів, тому що очікувати можна було чого завгодно. Як от тичок пальцем у шию Бенавідесу та поштовх у відповідь від Давида.

Проте, у ринзі це не вилилось у безупинний махач. Тому що Планту таке було не вигідно. Він менший за опонента. На офіційній фінальній церемонії зважування могло здатись, що це не так – Калеб навіть показав більше кілограмів, але то лише цифри, які не мають нічого спільного з тим, з якою вагою боксери підіймаються у ринг. Бенавідес вищий, має довші руки і, що найголовніше, просто фізично дуже потужний. Міцний, збитий та чудово тримає удар.


Getty Images/Global Images Ukraine

Поки всі були свіжими, Плант виглядав класно та добре робив свою роботу. Його робота з такими суперниками – рух на ногах, зустрічі візаві джебом чи лівим боковим та тримання того на дистанції. Загалом виходило добре зі старту, що логічно. Щоб боксувати так, треба багато сил. У цей же час, щоб упіймати такого суперника, треба багато сил і хоч скількись часу. Бенавідес міг побігти вперед, але навіщо?

Загалом, перші раунди потроху забирав саме Плант. Там не було домінації, не було понад впевнених раундів. Але в цілому саме Калеб був кращим. Чому? Тому що відповідав серіями на одноударні атаки суперника. Тому що гарно рухався та не давав до себе пристрілятись. Бенавідес вмикався, тиснув, але свіжого та слизького Планта упіймати непросто. Тут він б’є, тут вже десь за спиною або у клінчі. Причому, поки Давид намагався знайти темп та атакував здебільшого одним-двома ударами, від суперника летіло сильно більше.

Ближче до середини бою чемпіон став все більше пристрілюватись, розуміти як та куди рухається візаві під час захисту. Наздоганяти завдяки зміні стійок та довгим рукам. Плант робив все те ж, але це перестало дивувати візаві. Якщо на початку зустрічі Давид побоювався атак суперника, то пізніше зрозумів, що і цей не може його звалити, і почав діяти більш агресивно.

Так у шостому раунді Бенавідес пішов за Плантом до канатів. Той змістився в бік, але втекти не вдалось – Давид змінив стійку і пробивав по супернику, коли той рухався. Калеб не зупинявся, але у рингу все одно є десь край. Там його і упіймав чемпіон. Зарядив комбінацію з переходом з тулуба на голову. Важко бив всюди – і по корпусу, і в голову прийшлось неприємно. Комбінаційна робота Бенавідеса все більше і більше перекривала таку у Планта.

Калеб намагався. Але з кожним раундом все більше бив ублок та все менше вдавалося зупиняти опонента. Після сьомого раунду американському претенденту все більше доводилось прийняти відкритий бій. А коли сил все менше, а здоровенний суперник тисне все більше – це непросто. І не результативно.


Getty Images/Global Images Ukraine

Клінчі перестали працювати. Бенавідес почав вмикати силовий режим та просто чавити претендента там, насипаючи удари. Стопінг з дистанції також – Давид його не боявся та проривався на комфортну відстань.

Плант не ламався фізично чи ментально. Не намагався заховатись чи випросити у суперника схвалення. Він бився настільки, наскільки на той моменти вистачало сил. Просто їх було мало, а у суперника більш ніж достатньо. І він продовжував робити свою роботу.

Фінальні секунди дванадцятого раунду були чудовими. Скривавлене лице Калеба Планта, який вступає у черговий розмін з суперником і влучає. Отримує у відповідь, але ніхто не йде назад і обмін в середині рингу закінчує тільки гонг. Браво!

Розбити Калеба Планта раніше за Сауля Альвареса Давиду Бенавідесу не вдалось. Але просто перебити – вдалось. Підсумковий рахунок суддів: 117-111, 116-112 та 115-113. Можливо перший і завеликий, але загалом підсумок зрозумілий – Плант не впорався ще з одним топом.

Що далі?

На щастя, друга середня вага повна різними цікавими варіантами, і Калеб Плант не залишиться без поєдинків. Він яскравий поза рингом, веселий у ньому. За ним не сумно дивитись, хоча іноді і хочеться більшої динаміки. Його треш-ток та взаємодія з суперником до бою призводить до цікавості з боку фанатів, так що битись Калеб буде.

Чи візьме титул знову у найближчий час? Навряд. Там Канело та Бенавідес. Обидвом він програв і не видно змін у стилі, які б підводили до того, що у реванші Калеб може впоратися.


Getty Images/Global Images Ukraine

Бенавідес вимагатиме протистояння проти Канело. Насправді, він може його отримати абсолютно законно – Сауль повинен буде захищатись у поєдинку проти обов’язкового претендента або ж «тимчасового» чемпіона, як у цьому випадку. Або буде вимушений залишити титул.

При цьому, Альварес не має змоги боксувати з бійцями рівня Райдера постійно. Зараз закриє це питання та гештальт довгої (понад 10 років) перерви виступів у Мексиці, і зобов’язаний буде битися з кимось більш цікавим. Якщо не буде повторного Бівола, то хто найбажаніший суперник для фанатів? Якраз той, хто законно може вимагати поєдинку.

Це протистояння збере багато переглядів і фанатів у залі. Мексиканська діаспора залетить в зали моментально. Плюс, воно розкручується не один рік, а здоровенний Бенавідес позиціонується, як потенційний боєць, що може розбити Канело своєю потужністю.

Ситуація склалась так, що не варто відкидати можливість перевірки цього вже восени 2023 року.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aliv
Канело будет избегать Бандеру