Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 24 березня 2023, 23:48
1317
0

5 найкращих виступів у кар’єрі Леона Едвардса

Чемпіон напівсереднього дивізіону UFC, який переміг найпринциповішого суперника

| Оновлено 24 березня 2023, 23:48
1317
0
5 найкращих виступів у кар’єрі Леона Едвардса
Getty Images/Global Images Ukraine. Леон Едвардс

Британець Леон Едвардс – чемпіон UFC у напівсередній вазі. Якщо до реваншу проти Камару Усмана у багатьох фанатів були запитання щодо його повноцінності та легітимності, то тепер немає жодних підстав ставити їх. Тому що він все всім довів.

Взагалі історія Едвардса є прекрасною та характерною. Леон ніколи не був супертопом, але упевнено йшов до своєї мети – чемпіонства у головній промоції ММА світу.

До UFC Едвардс потрапив дев’ять років тому – у 2014 році. Пройшовши шлях промоцій Fight UK MMA, SAH та BAMMA, де сумарний рекорд його був дев’ять перемог та одна поразка, Леон перейшов до UFC та, як це часто буває, одразу програв.
Взагалі, це фішка UFC, коли дебютанти програють перші поєдинки. Не можна сказати, що це відбувається щоразу, чи у більшості випадків, але доволі часто, щоб це можна було б назвати явищем, хоч і не тенденцією.

Поєдинок проти Клаудіо Сільви склався непогано, але судді побачили поразку британця. Наступна поразка прийшла у 2015-му через два виграних протистояння. Тоді Камару Усман проявив себе у найкращих традиціях та перебоксував Едвардса. З того часу британець не програє і до сьогодні.

Ми зібрали найкращі виступи Леона Едвардса в UFC. Заслуженого чемпіона, що створив себе сам.

Леон Едвардс SB3 Альберт Туменов

UFC 204
8 жовтня 2016 року

По-перше, це перемога над росіянином, та ще й дострокова – а це завжди приємно. По-друге, це другий поєдинок після поразки від Камару Усмана.

Від тієї поразки Едвардс весь час еволюціонував і намагався ставати кращим буквально у кожному компоненті. Непоганий універсал, але все ж більше ударник Леон намагався покращувати боротьбу не тільки від поєдинку до поєдинку, а й від тренування до тренування. Тому що побити головного антагоніста можна було лише, розуміючи, як контратакувати та захищатись у партері.

Едвардс розбив Туменова на класі у стійці, але переміг не стільки і не тільки завдяки умінню бити. Чудовий джеб зупиняв росіянина, але той все одно йшов і йшов вперед. Тоді Леон витягнув ногу суперника, перевів його на підлогу та зайшов на спину. Декілька вправних рухів – суперник здається через прийом на шию. Перші кроки до еволюції, як борця.

Леон Едвардс ТКО 3 Петер Соботта

UFC Fight Night 127
17 березня 2018 року

Протистояння британця, в якому йому знову довелось випробувати себе на всі можливі проблеми. У першому ж раунді Соботта знайшов, як вийти на руку суперника у партері. Виглядало небезпечно. Так, неначе ось-ось Леону доведеться здаватись через больовий прийом. Але він викрутився та контратакував.

Знову хороший джеб британця та знову його вправна робота по ногах. Ще не така збалансована, як зараз, але вже міцна та точна. А ще лікті, які залітали під різними кутами звідти, звідки опонент і близько не очікував. У другому раунді Соботта також спробував вийти на руку суперника і також отримав і відсіч, і контратаку.

На цій же ноті поєдинок і закінчився. Британець у третьому раунді затиснув суперника біля клітки і бив, бив, бив. Руками, ліктями, знову руками. Рефері заборонив продовжувати поєдинок. Блискучий виступ.

Леон Едвардс UD 5 Дональд Серроне

UFC Fight Night 132
23 червня 2018 року

Getty Images/Global Images Ukraine

Важливе протистояння для Едвардса, як не подивись. Дійсно міцний суперник. П’ять раундів проти такого суперника. Ім’я, яке знає кожен фанат ММА.

Вже у першому раунді Ковбою прилетіло – розсічення довкола правого ока, обличчя у крові. Легкі ноги британця робили свою справу. Чудово відчуваючи дистанцію, Едвардс раз за разом накидував супернику по тулубу, пробивав руками та ліктями в обличчя та просто не давав до себе дістати.

Серроне було важко. Кожного раунду його лице та тулуб заливала кров, а суперник і не планував збавляти темп. І не давав побороти себе ні у клінчі, ні у партері. Клінч – взагалі одна з найсильніших сторін Едвардса, і тут він ще раз продемонстрував це.

Леон Едвардс UD 5 Нейт Діас

UFC 263
12 червня 2021 року

Getty Images/Global Images Ukraine

Сконцентрованість Едвардса проти бардака Діаса. Точність Леона проти потужності Нейта. Стилі склалися чудово – таким і вийшов поєдинок.

Загалом, в таких протистояннях перші перемагають частіше. Якщо не піддаються емоціям і не реагують на провокації других. Не реагувати на Діаса складно. Він крутиться, ходить довкола, балакає, так ще й б’є точно і жорстко. Але у Едвардса вийшло бути сконцентрованим на меті.

Гарна робота ліктями в партері, переводи дуже міцного борця призвели до кривавого обличчя Нейта у третьому раунді. У четвертому Леон прекрасно ловив суперника контратаками лівою рукою та збивав з ніг сумішшю низького лоу-кіка та підніжки. А ще пробивав ліктем у вже розбиту брову.

Переламний момент ледь не настав у п’ятому раунді, коли британець все ж проспав двійку від суперника і його повело убік. Едвардс не впав, Діас не побіг вперед, а спробував спровокувати суперника жестами. Йому це не допомогло – Леон був сконцентрований і тут, відзахищався та переміг.

Леон Едвардс MD 5 Камару Усман

UFC 286
18 березня 2023 року

Getty Images/Global Images Ukraine

Можна було б згадати другий їхній поєдинок, але з хорошого там хіба влучання Едвардса. Загалом бій для нього складався погано. А от на фінал трилогії Леон зібрався.

Він не горів психологічно, був спокійний та просто йшов по плану. Камару – майстер боротьби, але побороти суперника йому так і не вдалось. Добре, був небезпечний момент, коли він ледь не перевернув суперника, але той схопився за клітку і отримав мінус бал. Але отримати мінус бал та захистити титул чемпіона UFC вигідніше, ніж бути розбитим під силовим напором Усмана.

Було багато історій про те, що Камару вже не той. Не дуже схоже на правду. Він пресингував, тиснув, йшов уперед. Намагався робити те, що робить завжди, але не виходило. Декілька переводів, з яких британець вставав майже одразу. Декілька непоганих правих прямих. Та й усе. Фактично, один виграний раунд найпринциповішим суперником – прекрасний результат.

Едвардс дав опоненту вимахатись і просто розбив його у своїй методичній манері.

Леон Едвардс – не найяскравіший боєць. Так само говорять про Ярослава Амосова іноді, але українець, який б’ється у цьому ж дивізіоні, тільки у Bellator, почасти виглядає веселіше. Але британець крутий. Сконцентрований, жорсткий, точний і дуже-дуже спокійний навіть у найбільш кризові моменти. Поведінка чемпіона, яка може дати йому можливість утримувати пояс довше, ніж один-два захисти.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 38
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.