Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 квітня 2023, 04:50
1397
0

Швеция – Бельгія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Черговий похід «Червоних дияволів» за міжнародною славою

| Оновлено 11 квітня 2023, 04:50
1397
0
Швеция – Бельгія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 24 березня, у Сульні на стадіоні «Френдс Арена» відбудеться матч національних збірних у рамках першого туру кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2024 групи F, у якому зіграють Швеція та Бельгія. Стартовий свисток ізраїльського рефері Ореля Грінфельда прозвучить о 21:45 за київським часом.

Швеція


Шведський футбол переживав різні періоди в своїй історії, але останні кілька років національній команді постійно вдається залишатись впізнаваною в контексті міжнародних форумів. Виняток, можливо, склав чемпіонат світу-2022 у Катарі, на якому «синьо-жовті» були відсутні через поразку у фіналі плей-оф кваліфікації проти Польщі. Слідом за цією невдачею, відбувся й провал команди Янне Андерссона в дивізіоні B Ліги націй УЄФА, і тепер у новій кампанії шведи стартуватимуть на ще нижчому рівні. Проте головного тренера навіть на тлі таких невдач ніхто звільняти не збирався, тому він продовжуватиме свій майже семирічний шлях на чолі колективу.

У новий цикл Швеція заходить, як і завжди останнім часом, із великими амбіціями, але вже з поколінням молодих виконавців, що змужніло, очолюватиме яке 41-річний форвард Златан Ібрагімович. Утім, усі розуміють, що вже зараз за спиною у нападника «Мілана» є той же Александер Ісак із «Ньюкасла», який разом із Деяном Кулушевські та Антоні Елангою вже незабаром складуть потужну трійку в лінії атаки. У кожній ланці скандинавської команди вдосталь перспективних гравців, проте їм лише за рідкісної нагоди вдається відійти від розміреного шведського стилю. Утім, команда Андерссона не програла жоден із товариських матчів, після осінніх невдач, що додає оптимізму.

Бельгія


Свій черговий похід до світової слави збірна Бельгії намагалася здійснити на чемпіонаті світу-2022 у Катарі, але зрештою навіть не змогла вийти з групи з Марокко, Хорватією та Канадою в складі. На цьому багаторічна робота іспанського фахівця Роберто Мартінеса на чолі «Червоних дияволів» себе вичерпала, а вболівальники фактично поставили хрест на амбіціях зіркового покоління виконавців, розкиданих по провідних клубах Європи. Знайти майстра тренерського цеху з бельгійським паспортом місцевій Королівській футбольній асоціації за короткий термін так і не вдалося, тому на чолі команди тепер працюватиме німецько-італійський фахівець Доменіко Тедеско, якого на початку осені минулого року «звільнив» із РБ «Лейпциг» донецький «Шахтар».

Разом із прибуттям нового наставника, у бельгійців розпочинається новий цикл пошуків відповідних кадрів. У складі «Червоних дияволів» все ще будуть досвідчені виконавці рівня Тібо Куртуа, Кевіна де Брюйне або навіть 35-річного Яна Вертонгена, але польовим гравцям на заміну вже підросли Артюр Теат, Зено Дебаст, Амаду Онана, Шарль Де Кетеларе та інші футболісти, про яких уважні вболівальники точно чули під час переглядів матчів на клубному рівні в провідних чемпіонатах. Відбіркова група навіть для цієї Бельгії в перехідному стані не виглядає проблемною, тому від неї, як і раніше, чекатимуть на перемогу в квінтеті.

Орієнтовні склади


Швеція: Ольсен – Августінсон, Ліндельоф, Гайн, Гольм – Форсберг, Карлстрьом, Ольсон, Классон – Ісак, Кулушевські.

Бельгія: Куртуа – Кастань, Фас, Вертонген, Меньє – Лавіа, де Брюйне, Онана – Карраско, Лукаку, Троссар.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку господарі зачепляться за очки. Нашою ставкою буде позиція – Швеція не програє і ТМ 2.5 з коефіцієнтом 3.05.

24 березня, п'ятниця

Швеція – Бельгія
Сульна. «Френдс Арена». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Орель Грінфельд (Израиль)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.