Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 квітня 2023, 17:03
898
0

Фінал плей-оф ЧУ. Анонс битви за золото між Кременчуком та Соколом

Чемпіонський титул розіграють переможець регулярки та найтитулованіший клуб країни

| Оновлено 11 квітня 2023, 17:03
898
0
Фінал плей-оф ЧУ. Анонс битви за золото між Кременчуком та Соколом
ФХУ. Фінал плей-оф ЧУ розпочнеться у Кременчуці, а продовжиться – у Києві

Сьогодні, 23 березня, на арені «Айсберг» у Кременчуці стартує фінальна серія плей-оф 31-го чемпіонату України. У культовій битві до трьох перемог вперше схрестять ключки переможець регулярного чемпіонату «Кременчук» та найтитулованіший клуб країни – київський «Сокіл».

Плей-оф. Фінал

«Кременчук» - «Сокіл»

23, 24, 27 березня (при необхідності - 28 та 31 березня)

Практика показує, що вдалий початок серій, особливо тих, що тривають до трьох перемог – то ледь не півсправи. Тому сьогоднішній матч №1 для претендентів на чемпіонство має подвійну вагу. Якщо не рахувати ще з січня травмованого захисника «Кременчука» Дениса Матусевича, то нових втрат у команд немає. До обойми «Сокола» повернувся навіть нападник Роман Благий, який серйозно травмував руку на старті півфінальної серії проти «Дніпра».

У регулярному чемпіонаті «Кременчук» домінував у очних протистояннях: п'ять перемог у шести матчах із загальною різницею шайб – 20:10. За цих обставин підопічні Олександра Савицького виграли всі три домашні поєдинки, включаючи останній матч 5 березня (2:1), котрий приніс клубу з Полтавської області проміжну знакову перемогу на першому етапі, а водночас і перевагу свого «маленького» майданчика аж до останнього поєдинку фіналу №5.

Найкращий бомбардир регулярки форвард Віталій Лялька нестримний цього сезону і не зменшує обертів у плей-оф: «дев'ятка» «Кременчука» відзначилася у всіх трьох матчах 1/2 фіналу і продовжує наводити жах на воротарів «Сокола», маючи 11 (6+5) набраних очок у особистих зустрічах сезону проти киян. Для порівняння, найкращий бомбардир «Сокола» Володимир Чердак у шести іграх проти кременчужан записав до активу лише 4 (2+2) очки.

Нагадаємо, що «Кременчук» у півфіналі «всуху» узяв гору в серії над калуським «Легіоном» (3-0), а «Сокіл» на шляху до фіналу переграв із таким самим рахунком херсонський «Дніпро» (3-0).

Цьогорічний фінал цікавий також протистоянням мастодонтів українського хокею: 43-річних Дениса Ісаєнка та Артема Гніденка проти 40-річного граючого тренера «соколів» Артема Бондарєва. Усі троє ставали чемпіонами України ще у складі київського «Беркуту» 2002 року, коли разом перемагали «Сокіл». Через роки, у 2014 році, перші двоє піднялися на чемпіонський трон всьоме, але вже зі столичним «Компаньйоном», здолавши у фіналі до трьох перемог «Білий Барс» Бондарєва та його нинішнього партнера Сергія Бабинця. Чи вдасться молодшому дуету Бо-Ба взяти реванш у ветеранів «Кременчука»?

Важливо наголосити, що Ісаєнко, Гніденко та Бабинець мають у своїй колекції по 7 (!) чемпіонських титулів в Україні і кожен із них цього сезону може зрівнятися за кількістю трофеїв з Євгеном Пастухом, який має за плечима вісім «золотих» сезонів. Більше тріумфів у національній першості лише у Володимира Алексюка (9), який розпочинав цей сезон у «Соколі», а також у рекордсмена Василя Бобровникова, який давно завершив кар'єру з дюжиною титулів за плечима.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.