Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 березня 2023, 00:18
5481
3

Румунська федерація: прапор історичної Угорщини перебуває під забороною

Федерація футболу Румунії опублікувала заяву щодо скандального прапора

| Оновлено 23 березня 2023, 00:18
5481
3
Румунська федерація: прапор історичної Угорщини перебуває під забороною
FRF

Федерація футболу Румунії опублікувала заяву з приводу скандального прапора історичної Угорщини, який, як стверджує угорська федерація, тепер вважається дозволеним.

Заява Федерації футболу Румунії (FRF)

Румунська федерація футболу вважає захист цілісності футболу фундаментальною цінністю європейської моделі спорту, яку мають поважати усі залучені сторони. FRF запросила на форумі в Ньоні офіційну точку зору на заяву Угорської федерації футболу.

В результаті відповіді, отриманої від УЄФА, ми робимо таке уточнення: УЄФА не дозволяв і не дозволятиме використання символів, згаданих Угорською федерацією футболу, на матчах, організованих на європейському рівні.

Ми вважаємо, що Угорська федерація футболу вчинила неправильно, зробивши таку заяву, оскільки зображення цих символів є відхиленням від положень Дисциплінарного регламенту УЄФА (повідомлення провокаційного або політичного змісту), і FRF обов'язково повідомить дисциплінарні комісії, якщо це необхідно.

Румунська федерація футболу нагадує, що ревізіонізм неприйнятний у футболі, і довіряє дисциплінарному комітету УЄФА, що заборонив використання цього символу, який може спровокувати ненависть та насильство на матчах європейських турнірів.

Днями Федерація футболу Угорщини заявили, що в УЄФА не побачили порушень у так званому прапорі та карті історичної (великої) Угорщини, який включає частину території України, а також землі, які зараз належать до Румунії, Словаччини, Словенії та Хорватії.

Раніше глава уряду Угорщини Віктор Орбан прийшов на зустріч із місцевим футболістом у шарфі, на якому було зображено карту Великої Угорщини. На цій карті до складу Угорщини приєднали частину української території. Після цього виник скандал, і Орбан був розкритикований багатьма експертами та вболівальниками.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
 Несподівано і переконливо. А нащадкам гуннів ( саме в Угорщині найчастіше зустрічається чоловіче ім'я Аттіла ) варто не забувати Каталаунські поля.
GloryUkraine
Урок від румунів для украінськоі федерації футболу та украінськоі дипломатіі. 
Mykhailo Stepanov
взагалі було б правильно зробити об'єднане звернення країн яких стосується прапор "великої угорщини"