Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
972
0

Сербія – Литва. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 24 березня о 21:45 за Києвом

Сербія – Литва. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

24 березня на «Райко Мітич» пройде матч 1-го туру відбору на чемпіонат Європи з футболу, в якому Сербія зустрінеться з Литвою. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Сербія

Збірна після невдачі у відборі на Євро зробила ставку на Стойковича. Місцева легенда як футболіст, він виправдав довіру. З ним вдалося напряму пройти на чемпіонат світу-2022, причому у своїй групі відбору вдалося обійти навіть Португалію з її зірками на чолі з Роналду. А потім, минулого року, підтвердили свій клас, набравши 13 очок у Лізі Націй, у компанії із сусідньою Словенією, а також міцними скандинавами, Швецією та Норвегією. Звичайно ж, у результаті було виграно квартет та завойовано право зіграти у наступному циклі у вищому дивізіоні – А. Але потім була поїздка до Катару, і відверто невдалий виступ на чемпіонаті світу. Гаразд, поразка фавориту, Бразилії, але далі була лише нічия з Камеруном і 2:3 зі Швейцарією, що призвело до невиходу з групи. Втім, поки що наставник зберіг пост. Та й склад приблизно той самий, при питаннях лише щодо захисту, де немає Спаїча, Стефана Мітровича та Матії Настасича.

Литва

Команда ніколи особливо високо не котирувалася на рівні європейських збірних. Але зараз все погано навіть на загальному, явно низькому рівні. Спочатку був відбір на мундіаль, з 7 поразками у 8 матчах (нехай і з винятком у вигляді перемоги над Болгарією). Минулого сезону взагалі вийшло виграти тільки у Сан-Марино, тільки 2:1 і тільки в товариському матчі. У Лізі Націй, на рівні дивізіону С, прибалти змогли взяти лише 1 нічию з фарерцями, програвши всі матчі Туреччині та Люксембургу. Наразі на посаду тренера повернувся місцевий культовий нападник, Янкаускас. Але остаточно зав'язав рекордсмен та капітан, Міколюнас. Гравців такого ж рівня тут, звичайно, немає.

Статистика особистих зустрічей

2009-го року, у відборі на чемпіонат світу, Литва вдома виграла. Але це виняток: решту 5 матчів виграно сербами.

Прогноз

Букмекерські контори не чекають на інтригу в цій парі. Напрошується ставка на перемогу господарів, причому з форою –2,5 голів з коефіцієнтом – 2,04.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті провів відверту розмову з кіпером Реала та вказав на погану гру
Футбол | 18 березня 2024, 07:14 3
Анчелотті провів відверту розмову з кіпером Реала та вказав на погану гру

Кепа залишить королівський клуб влітку

Реал подав скаргу на арбітра матчу з Осасуною
Футбол | 19 березня 2024, 03:20 1
Реал подав скаргу на арбітра матчу з Осасуною

Хуан Мартінес Мунуера не вказав у звіті про образи вболівальників на адресу Вінісіуса Жуніора

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.