Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 березня 2023, 02:54
600
0

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Головне завдання – залишитися в УПЛ»

Спеціаліст прокоментував призначення на посаду головного тренера «Руху»

| Оновлено 24 березня 2023, 02:54
600
0
Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Головне завдання – залишитися в УПЛ»
ФК Рух Львів. Віталій Пономарьов

Головний тренер футбольного клубу «Рух» Віталій Пономарьов прокоментував призначення на керівну посаду до основної команди:

– Дуже дякую керівництву клубу за довіру. Звичайно, це відповідальна місія, адже зараз команда перебуває в непростій ситуації, потрібно вирішувати завдання. Тому зрозуміло, що грати в чемпіонаті U-19, де ми йдемо на першому місці, було би спокійніше. Але потрібно постійно професійно зростати. Я цих хлопців, які зараз перебувають в основній команді, добре знаю, я в них упевнений. Думаю, що їм до снаги вирішувати серйозні завдання. Усвідомлюємо, що це молода команда, яка буде помилятися. Та все ж першочергово треба вирішити головне завдання – залишитися в Українській Прем’єр-лізі.

– Чи довго роздумували над пропозицією клубу очолити основну команду?

– Для мене це новий виклик. Я, звичайно, мріяв про таку пропозицію від керівництва клубу, як і кожен тренер мріє про постійне професійне зростання. Для мене подвійною мотивацією є те, що багато хлопців пройшли через нашу команду U-19, я їх усіх добре знаю, а це практично 80 відсотків усієї команди. Тому хотілося далі з ними працювати. Я вірю в їхні можливості. Переконаний, що цим футболістам є ще куди зростати у професійному плані.

– Зрозуміло, що відразу через тиждень не можна чекати кардинальних змін, але який футбол ви хочете бачити у виконанні вашої команди?

– Будемо грати у той футбол, у який грала наша команда U-19, – агресивний футбол. Хочемо діяти з позиції тиску. Звичайно, що не все відразу буде виходити. Але ми однозначно спробуємо заграти в атакувальний футбол.

– Як ваша роль, як тренера головної команди, буде поширюватися на підготовку та гру юніорської команди, в якої теж є дуже серйозні завдання на сезон?

– Ми й надалі співпрацюватимемо з Михайлом Дячуком-Ставицьким. У нього буде новий тренерський штаб. Жодних сумнівів немає, що перед ними стоїть завдання виграти цей чемпіонат УПЛ серед команд U-19. Так, це непросте завдання, хоча ми й перебуваємо на першому місці з відривом у 6 очок від «Шахтаря». Але попереду ще 13 матчів і доволі важкий календар. Однак я впевнений у тому тренерському штабі, який сьогодні призначили. Вони готові вирішувати найвищі завдання.

22 березня Віталія Пономарьова було офіційно призначено на посаду головного тренера львівського «Руху». Раніше цю посаду обіймав Леонід Кучук.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний Леннокс Льюїс висловився про трансформацію Усика
Бокс | 07 травня 2024, 11:58 0
Легендарний Леннокс Льюїс висловився про трансформацію Усика

Британець оцінив прогрес українського чемпіона

Вихід Шахтаря в основу ЛЧ – під запитанням. Боруссія Д може все зіпсувати
Футбол | 08 травня 2024, 06:45 10
Вихід Шахтаря в основу ЛЧ – під запитанням. Боруссія Д може все зіпсувати

У випадку тріумфу Боруссії Д місце володаря трофея може стати не вакантним

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.