Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 березня 2023, 00:19
1706
0

Данія – Фінляндія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 23 березня о 21:45 за Києвом

| Оновлено 24 березня 2023, 00:19
1706
0
Данія – Фінляндія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

23 березня на «Паркен» пройде матч 1-го туру відбору на чемпіонат Європи з футболу, в якому Данія зустрінеться з Фінляндією. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Данія

Збірна довгий час була на піку. Особняком, звичайно, стоїть драматичний минулий Євро, коли, втративши Еріксена на старті, команда зупинилася лише у півфіналі, зі скандалом програвши на Вемблі Англії. Але минулий рік став відверто невдалим для динаміту. Спочатку той примудрився втратити 1-ше місце у своїй групі Ліги Націй – Хорватія набрала на 1 очко більше. А потім була де-факто ганьба на чемпіонаті світу. Там, стартувавши з нульової нічиєї проти Тунісу, далі команда програла не лише Франції, а й у вирішальному поєдинку Австралії. Все-таки Каспар Юлманд зберіг свою посаду, але при цьому тепер цьому фахівцю потрібно виправдовувати довіру, проводячи впевнений відбір, уякий доводиться вступати з кадровими втратами - чого варта важка травма Крістіана Еріксена.

Фінляндія

Команда за Маркку Канерви змогла помітно додати. Піком став вихід на минулий Євро, причому напряму, минаючи стикові поєдинки. Та й у наступній кваліфікації пугачі показали непогану гру, але при цьому все-таки поступилися не лише Франції, а й Україні, зате пободалися цілком на рівних із Боснією. Джеко та компанія взяли реванш минулого року, в рамках Ліги Націй, взявши, як і румуни, 4 очки. І лише за рахунок максимуму з Чорногорією, двічі по 2:0, вдалося зберегти прописку в нинішньому дивізіоні. Зараз, на старті нового відбору, буде серйозна проблема в обороні. З різних причин у заявку не потрапили провідні захисники - одразу 5 із досвідом виступів 20+ матчів, на чолі з Уроненом. Тож тренерському штабу доведеться багато в чому вибудовувати цю лінію мало не з нуля.

Статистика особистих зустрічей

Користуючись шоком данців, фіни обіграли їх на Євро влітку 2021 року. До цього в 5 матчах динаміт виграв чотири рази, за єдиної нічиєї.

Прогноз

Букмекерські контори впевнені у перемозі господарів. Тим самим потрібно реабілітуватися і за поразку на Євро, і за провал у Катарі. Рекомендуємо ставити на Данію при форі –1,5 гола з коефіцієнтом – 2,06.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.