Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 березня 2023, 22:18
4307
5

30 березня президента Ворскли можуть екстрадувати з Франції до України

Костянтин Жеваго заплатив заставу і перебуває на волі без права залишати Францію

| Оновлено 30 березня 2023, 22:18
4307
5
30 березня президента Ворскли можуть екстрадувати з Франції до України
Радіо Свобода. Костянтин Жеваго та його адвокати

Суд французького містечка Шамбері провів засідання щодо екстрадиції бізнесмена і колишнього депутата, президента полтавської «Ворскли» Костянтина Жеваго із Франції до України.

Засідання, яке тривало близько двох годин, розпочалося із запитання до Костянтина Жеваго – чи погоджується він на екстрадицію? На що він відповів негативно. До суду він прийшов із трьома своїми паризькими адвокатами, які заявили, що Україна не може гарантувати проведення справедливого судового процесу в умовах воєнного стану, а також не в змозі гарантувати безпеку Костянтина Жеваго у той час, коли вся територія країни перебуває під регулярними бомбардуваннями російської армії.

Прокурор Рішар Пален заявив, що не бачить жодного мотиву у відмові від екстрадиції, адже Україна поважає європейські закони і вдосконалює своє законодавство в цьому напрямку. Також прокурор зазначив, що перед судом всі рівні, незалежно від їхнього статусу, а заяви про політичну вмотивованість переслідувань Костянтина Жеваго – це спроба виокремити цю справу, а для цього нема жодних підстав. Крім того, прокурор заявив, що не бачить загрози життю Костянтину Жеваго, бо основні воєнні події в Україні відбуваються на Донбасі, а на іншій території України, на думку прокурора, ризику немає.

Суддя вислухала обидві сторони і заявила, що рішення буде оголошено 30 березня.

Костянтин Жеваго: «Я вірю у французьке правосуддя. Моя команда адвокатів представила всі наші аргументи і тепер ми очікуємо рішення. Якщо ми з ним не погодимося, то подаватимемо апеляцію, але, повторюю, я не сумніваюся у справедливості французького суду».

Костянтина Жеваго затримали 27 грудня на гірськолижному курорті в Куршeвелі за запитом української влади. Колишнього депутата Верховної Ради підозрюють у розтраті 113 млн доларів банку «Фінанси та кредит», що завдало шкоди його вкладникам та інтересам держав. Банк «Фінанси та кредит» збанкротував у 2015 році.

На слуханні 5 січня суд у французькому містечку Шамбері погодився відпустити Костянтина Жеваго на волю під заставу в 1 мільйон євро. Зараз Костянтин Жеваго проживає у Парижі без права залишати територію Франції.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фанькин кот
Ворюга. Скорее всего он и будет козлом отпущения. А Коломойского как всегда не тронут, хотя он украл у вкладчиков в несколько раз больше. Что вы, что вы, ведь он не гражданин Украины, а дружественного нам Израиля...
Сергій Вихрист
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Выталкиватель парашутистов
Какие все наивные, мечтают, что олигархов будут по весне сажать, уши все развесили... Не для того они миллиарды воровали, чтобы под конец жизни попасть на зону... Любые судебные решения стоят определенных денег,даже в швейцарских и английских судах. Я не понимаю Жеваго, ведь ему абсолютно ничего не грозит в Украине, он может за копейки, как для него,откупиться от всей судовой системы и продолжать воровать дальше. Он триста лет никому в Украине не нужен,нужна часть наворованных им денег для ОП и тем, кто крутиться возле этого корыта...