Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 24 березня 2023, 02:13
1610
0

НАГОРНЯК: «Найбільше я хвилююся за першу гру проти Люксембурга»

Головний тренер збірної України U-19 – про майбутні матчі елітного раунду відбору Євро-2023

| Оновлено 24 березня 2023, 02:13
1610
0
НАГОРНЯК: «Найбільше я хвилююся за першу гру проти Люксембурга»
УАФ. Сергій Нагорняк

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2004 року народження) Сергій Нагорняк розповів, як команда готуватиметься до елітного раунду відбору Євро-2023 (U-19).

— Сергію Миколайовичу, який вигляд мають плани підготовки вашої збірної до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи?
— 19 березня ми вирушаємо з Києва в неповному складі, інших футболістів підбиратимемо дорогою, хтось дістанеться місця самостійно. 20-го числа вранці з Будапешта ми вилетимо до Іспанії. 21-го — передігрове тренування, а наступного дня — старт в еліт-раунді. На підготовку до турніру часу немає взагалі, тому знову виходитимемо з тієї ситуації, в якій перебуваємо. Проте для мене найприкріше — травми деяких виконавців.

— Хто саме не зможе допомогти?

— Насамперед це Єгор Ярмолюк. А також Євген Пастух та Олег Федор.

— У списку є нове ім'я, Микита Александров…

— Ми маємо проблему з нападниками. По суті, є лише Ігор Горбач. Даніель Ківінда тільки-но приступив до тренувань після складної травми, тому зараз говорити про нього, як про потенційного кандидата до збірної, не варто. Хоч як я шукав, але відповідних кандидатур не було навіть серед молодшого віку. Мені порадили подивитися на Микиту Александрова, якого я пам'ятав ще з «Динамо». Із початком війни він поїхав до Іспанії й зараз виступає за «Рівас Мадрид». Побачимо, що являє собою цей виконавець.

— Познайомилися з майбутніми суперниками по групі?

— Люксембург вийшов у еліт-раунд, а це багато про що говорить, Данія завжди була непоступливим опонентом, а Іспанію й представляти не потрібно. Порівнюючи її склад у кваліфікації Євро й зараз у товариських матчах, можна сказати, що в іспанців п'ять збірних цього віку, настільки великий вибір у їхнього головного тренера.

— Проте у збірної України завдання максимальні?

— Безперечно. Іншого не дано. Так, обставини проти нас, але я вірю у свою команду. Найбільше я хвилююся за першу гру, проти Люксембурга, оскільки невідомо, як наші футболісти перенесуть таку тривалу дорогу.

Додамо, що в еліт-раунді 28 учасників поведуть боротьбу за путівки до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 3-го до 16 липня поточного року на Мальті. Туди потраплять переможці семи груп.

На цій стадії відбору в березні виступатимуть 27 команд, що пройшли перший етап, і португальці, які отримали пряму перепустку до еліт-раунду як лідери рейтингу відповідного віку.

Склад юнацької збірної України U-19

Воротарі: Юрій-Володимир Герета («Рух» Львів), Денис Барченко («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Андрій Булеза («Минай»), Олександр Роспутько («Шахтар» Донецьк), Артем Бенедюк («Динамо» Київ), Віталій Холод, Богдан Слюбик, Андрій Кітела (усі — «Рух» Львів), Данило Удод («Аль-Айн», ОАЕ).

Півзахисники: Іван Лосенко, Олег Пушкарьов, Олександр Ющенко, Антон Глущенко (усі — «Шахтар» Донецьк), Антон Царенко («Динамо» Київ), Кирило Сігеєв («Олександрія»), Дмитро Черниш («Ворскла» Полтава), Іван Варфоломєєв («Слован», Чехія), Володимир Харабара («Нюрнберг», Німеччина).

Нападники: Ігор Горбач («Динамо» Киів), Микита Александров («Рівас Мадрид», Іспанія).

Календар еліт-раунду відбору Євро-2023 (U-19) у групі 3

22.03.2023

Данія — Іспанія (18.00)
Україна — Люксембург (21.00)

25.03.2023

Україна — Данія (17.00)
Іспанія — Люксембург (19.00)

28.03.2023

Іспанія — Україна (19.00)
Люксембург — Данія (19.00)

Час початку матчів — київський.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.