Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 19 березня 2023, 11:52
21753
36

Миколенко – талісман. Евертон урятувався проти Челсі на Стемфорд Бридж

Команда Шона Дайча одразу стрибнула на 15 сходинку, а Михайло Мудрик так і не з'явився на полі

| Оновлено 19 березня 2023, 11:52
21753
36
Миколенко – талісман. Евертон урятувався проти Челсі на Стемфорд Бридж
Getty Images/Global Images Ukraine

Лондонський «Челсі» посеред звітного тижня мав можливість трохи перепочити від участі в плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА, і тому з чистим сумлінням переглядав церемонію жеребкування чвертьфінального раунду, де команді доведеться зіграти проти мадридського «Реала». Однак ці матчі вже відбудуться після міжнародної паузи, а отже й у далекій перспективі. Куди більш мала цікавити команду Грема Поттера поточна ситуація в турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги, де «пенсіонери» перебували поблизу екватора.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

За таких умов навіть домашня зустріч у рамках двадцять восьмого туру національної першості проти «Евертона», що в цьому сезоні продовжує боротись за виживання, набувала для «синіх» значно більшої ваги. А тут ще й інтерес українських уболівальників до цього матчу давався взнаки, адже не кожного дня, нехай і дедалі частіше, можна побачити протистояння поміж двома нашими співгромадянами в складі різних команд у найбільш популярній футбольній лізі світу. Шкода, що Поттер та Шон Дайч нашого захоплення не розділяли, тож Михайло Мудрик і Віталій Миколенко залишились на лаві запасних від початку зустрічі.

У першій половині гри «Евертон» прогнозовано засів на власну половину в очікуванні атак суперників. «Челсі» таким чином довелось долати потужний спротив, і якщо на стартових хвилинах це виходило й навіть господарі створювали непогані гольові моменти, то потім вони почали все далі відходити від меж чужих володінь. За такої гри глядачі могли почати й нудитись на трибунах, і якби не постійні зіткнення поміж футболістами, то, мабуть, інтерес від цього матчу зник би зовсім.

Утім, після перерви одразу ж можна було відчути певне пожвавлення, оскільки «синім» удалось відкрити рахунок. Достатньо було лише забезпечити достатню кількість передач до штрафного з флангів, і зрештою «іриски» проґавили поодинокий відскок, а Гаверц зі входу до лівого флангу штрафного пробив під дальню стійку. І якби тоді Поттер підтримав команду в намаганні йти за другим м’ячем своєчасними замінами, то й проблем, можливо, в «Челсі» було б менше.

Трохи згодом «Евертон» змусив нас згадати, що взагалі не виконував кутових у цій грі аж до 66 хвилини. А за епохи Дайча вони – це грізна зброя в арсеналі команди. Ось і прилетіло лондонському клубу на 69 хвилині, коли навіс Макніла з правого флангу на дальньому боці штрафного скинув до воротарського на Дукуре Тарковські, а партнер добив м’яч у сітку.

І це ще пощастило господарям, що вчасна реакція на пропущений м’яч не змусила на себе довго чекати. Уже за кілька хвилин Джеймс проривався правим флангом штрафного, але його збив Тарковські. Із пенальті Гаверц пробив у правий верхній кут, а Пікфорд не вгадав, як би не намагався змусити суперника помилитись.

Одразу після цього Дайч долучив до гри Віталія Миколенка, і саме через ноги українця був побудований наступ лівим флангом, на завершення якого Дукуре зіграв до штрафного на Сіммса, а той залишив за спиною Кулібалі, після чого пробив під Кепою. У подальшому «Евертон» захищався, а це «іриски», за рідкими виключеннями, роблять якісно.

У наступному турі лондонський «Челсі» гратиме домашній матч проти бірмінгемської «Астон Вілли», а «Евертон» на власному полі гратиме проти лондонського «Тоттенгема».

Англійська Прем'єр-ліга. 28-й тур.

«Челсі» – «Евертон» - 2:2

Фелікс, 52, Гаверц, 76 (пен.) – Дукуре, 69, Сіммс, 89

Кулібалі, 57, Джеймс, 74 – Гує, 28, Макніл, 45+1

«Челсі»: Аррісабалага – Бадяьшиль, Кулібалі, В. Фофана (Чалоба, 87) – Чілвелл, Ковачич (Лофтус-Чік, 81), Фернандес, Р. Джеймс – Пулішич (Галлагер, 62), Гаверц, Фелікс (Чуквуемека, 86).

«Евертон»: Пікфорд – Годфрі, Тарковські, Кін, Коулман (Миколенко, 84) – Онана, Гує (Сіммс, 79), Дукуре – Макніл, Івобі – Грей.

Арбітр: Даррен Інгленд (Йоркшир, Англія).

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 20 (7) – 12 (3)
Кутові: 8 – 2
Офсайди: 2 – 1.

ЧЕЛСІ - ЕВЕРТОН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(126)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»
Футбол | 19 квітня 2024, 01:41 0
КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»

Головний тренер «Ліверпуля» підбив підсумки 1/4 фіналу ЛЄ для свого клубу

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Павло Костюк
Миколенко виконав шикарний передгольовий пас, молодець.
u6464u
Віталька ще й веде себе по людськи, після  гри зняв футболку і подарував чоловіку з українським прапором .
MYV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fitnes_sports066
Динамо продало действительно важных лидеров на своих позициях.
Remark
У ника Запасной сегодня не день, а траур какой-то. То Цыганков сначала ему яму выкопал и в предынфарктное состояние привел; потом вроде новость о скамейке запасных с Миколенко его немного оживила, но ... как гвоздь в крышку гроба добила замена в конце поединка Челси Эвертон. А цветы на могилку положил сам Мудрик оставшись на банке.
avk2307
Богатый середняк , не более пока.
Remark
Ну а если серьезно, то очко/очки тут больше нужны были Эвертону, а Челси можно было просто играть на раслабоне в свою игру и готовится (отрабатывать наработки) к матчу с Реалом. 
Я лично болел за то, чтобы команда Миколенко получила в этом матче очки. Им куда важнее. Да и нам куда приятнее в будущем смотреть за нашими игроками выступающими в АПЛ, а не в ЧемпионШипе.
Аргумент
Челси Поттера сколько уже очей так потеряло ,забили и все сразу защиту усиливать ,это АПЛ тут за 5 мин могут 3 забить ,правильно их Эвертон наказал 
Mr Voevudskiy
Наказали физрука
TimurKhAI
Больше всего понравилась в отчёте фраза о том, что Дукуре добил мяч в сетку 
В сетку, которая в этот момент даже не шелохнулась.
Александр Толстых
Евертон молодець!
Burevestnik
гідна гра аутсайдера з середняком АПЛ.  
Dixon
С эти физруком Челси так и будет в середине таблицы 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman75zpr
Ну хоть сегодня в адрес Мудрика (не игравшему) будет поменьше критики.
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Петров
Тупо выпустил всех дуболомов английских, Мадуэке на банке, Канте на банке, не в Мише дело, там у Поттера с головой проблемы