Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 березня 2023, 03:08
1098
3

Рамірес повертається. Поб'ється з автором головного апсету 2021 года

Але шансів у суперника мінімум

| Оновлено 20 березня 2023, 03:08
1098
3
Рамірес повертається. Поб'ється з автором головного апсету 2021 года
Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

Мексиканець Хільберто Рамірес (44-1, 30 КО) доволі швидко повертається після безславної поразки від росіянина Дмітрія Бівола.

Новим суперником мексиканеця, що йшов за рекордом Флойда Мейвезера, але так до нього і не дістався, стане гейткіпер Габріель Росадо (26-16-1, 15 КО).

Навіщо йому цей поєдинок і чи є взагалі перспективи у мексиканця?

Рамірес розповідав про необхідність його поєдинку з топами, у тому числі і Канело. Але програв першому ж з них

Візуально Хільберто Рамірес виглядає, як страшне випробування для будь-якого суперника. Габаритний, довгорукий та потужний. Зріст 189 сантиметрів, розмах рук 191 сантиметр, відсутність страху йти у рубку та рекорд без поразок. Якось так він виглядав для загалу перед протистоянням проти Дмітрія Бівола.

У свою чергу, Бівол – не такий габаритний, але більш різносторонній у атаках, більш розумний та нестандартний боксер. Але це не завжди гарантує перемогу. Як і звичайна груба сила, звісно.

Якщо поєдинок і здавався інтригуючим та цікавим, то ці думки закінчились майже одразу. За декілька раундів стало очевидно, що Рамірес банально не тягне. Ані технічно, ані у темпі протистояння. Взагалі ніяк.

І це дивно. Тому що одна справа - не витягнути суперника на швидкостях чи роботі ніг – це зрозуміло, бо у всіх свої сильні сторони. А інша – спокійно здати йому поєдинок, не спробувавши затягнути у свою гру.

Протягом всього поєдинку Рамірес тупо переслідував опонента без думки. Йшов вперед, не розумів, що робити, намагався влучити сильно, але натикався на швидкі та жорсткіші удари. Все – на цьому план закінчився, хоча було ясно – сильна сторона Раміреса у середній дистанції, у клінчі, де можна вантажити вагою. Там, де можна проявити більше силу, ніж розум.

За це Хільберто рознесли більшість фанатів та експертів в США. Говорили і писали, що він просто пішов грати за правилами суперника і не спробував змінити ситуацію. Проте, не все так однозначно. Іноді буває, що у візаві банально не виходить зробити з тобою хоч щось. Схоже, це був той самий випадок.

Мексиканець настільки не встигав, що просто не міг нічого змінити. Адже «просто піти вперед» – це порада людей, що не сильно уявляють, як це має виглядати. Рамірес тільки те і робив, що йшов вперед, але не встигав. Весь час отримував у відповідь, не діставав, і не міг технічно та фізично протидіяти такому супернику. Тут питання не у бажанні, а у можливості. Рамірес просто гірший за Бівола, от і все.

І це цікаво у розрізі, що цього хлопця зачисляли до списку одних з найкращих боксерів Мексики сьогодення. А всі хотіли побачити протистояння Канело Альвареса проти нього чи Бенавідеса – такого ж потужного атакувального боксера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дмітрій Бівол та Хільберто Рамірес

І ще цікаво те, що проти Альвареса протистояння могло б вийти цікавішим і більш конкурентним. Причин на це декілька. По-перше, стиль Сауля не має на меті відповідати рухами на багатоударність. А саме це поставило перед Раміресом забагато запитань. По-друге, скоріш за все, бійцям довелось битись у важчій ваговій категорії. А там Альварес взагалі малорухливий. І тут вже фанати отримали б справжню мексиканську рубку, в якій впасти може кожен – бо ми побачили, що Бівол добряче розгойдував суперника не один раз. От такі справи, коли стилі створюють поєдинок.

Проте тепер Рамірес відкочується назад та виходить проти 37-річного американця Габріеля Росадо. Американець боксує з 2006 року і вже давно є знатно побитим бійцем. Геннадій Головкін, Пітер Куіллін, Джермелл Чарло, Давід Лем’є, Джошуа Клотті, Віллі Монро, Мартін Мюррей, Деніель Джейкобс, Бектемір Мелікузієв, Хайме Мунгія, Шейн Мозлі-молодший, Алі Ахмедов. Це рекорд достатньо топових суперників Росадо за останній час. Серед них всіх він переміг двох – Клотті та Мелікузієва.

Друга перемога - взагалі один з головних апсетів 2021 року. Тоді Габріель вийшов у ринг гігантським аутсайдером – тільки після поразки від Джейкобса та проти непереможеного нокаутера. І нокаутував того. Габріель впав у нокдаун у першому раунді, а у третьому так важко зустрів суперника, що той не піднявся до кінця відрахунку.

Але після того американець програв вже тричі, хоч жодного разу не зробив це занадто важко, а у протистоянні проти Шейна Мозлі-молодшого взагалі один з суддів побачив нічию. Навіщо такий опонент Раміресу? А чи були у нього сильно кращі суперники до Бівола?
Прийнято вважати, що Хільберто перемагав когось. Принаймні, його фани так говорить. Але до Бівола був непоганий Салліван Баррера на спаді – після цього він у ринг не виходив. Джессі Харт, Максим Бурсак, Артур Абрахам. Хто з них сильно кращий за Росадо, враховуючи або їхній рівень, як у випадку з Хартом та Бурсаком, або їхній стан, як у випадку з Абрахамом? Ніхто.

Мексиканець повертається до суперника звичного йому рівня. Не сильно небезпечного, але з іменем. Відкочується на середину кар’єри, фактично.

А хто фаворит?

Перемога Габріеля Росадо – одразу головний апсет року. Важко уявити такий розрив у якомусь поєдинку, який планується у 2023 році. На Раміреса можна поставити за 1.07, на його візаві - за 17.

Абсолютно зрозуміло, чому. Росадо старший на шість років. Менш габаритний – нижчий на сім сантиметрів та має розмах рук менший на дев’ять сантиметрів. Вже давно битий-перебитий, хоч іноді і вистрелює неочікуваними результатами. От саме на це і варто розраховувати Габріелю.

На результат у стилі бою проти Мелікузієва. Десь зустріти, зарядити назустріч так, щоб не встав. Тим більше, Рамірес любить пертись вперед і дає бити по собі – це показав Бівол. І тримає добре, але не ідеально. Шанс може бути.

Але, якщо не звалить, шансів жодних. Хільберто просто візьме своє активністю, точністю та кількістю. Але що буде далі – не ясно. Без виправлень помилок мексиканець знову програє більш навченому супернику. Гарантовано.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pedro
А з ким головний апсет такий 2022 року? 
сергей богданов
Автор, а ничего что боя не будет? Рамирес провалил взвешивание, а вы эту статью сейчас выпускаете, ну вы блин даёте!