Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 18 березня 2023, 12:54
1431
2

Голова WTA: «Ми підтримуємо українців на найвищому рівні»

Стів Саймон упевнений, що його організація все робить правильно

| Оновлено 18 березня 2023, 12:54
1431
2
Голова WTA: «Ми підтримуємо українців на найвищому рівні»
Getty Images/Global Images Ukraine. Стів Саймон

Генеральний директор WTA Стів Саймон розповів, як Жіноча тенісна асоціація асоціація відреагувала на провокацію російської тенісистки Анастасії Потапової, яка вийшла на матч в Індіан-Веллсі у футболці футбольного клубу «спартак».

«Ми продовжуємо робити для українських гравців стільки, скільки в наших силах. Ми багато зробили для наших спортсменів, хоча я знаю, що є різні думки щодо цього.

Те, що відбувається в Україні, гідне осуду. Ви не можете підтримувати ні те, що там відбувається, ні те, що робить російський уряд. Ми поговорили з Анастасією Потаповою прямо, а також зробили їй попередження, щоб вона знала, що це було неналежним, і я не думаю, що ми побачимо ще якісь подібні випадки в майбутньому.

Ми підтримуємо українців на найвищому рівні, і я не думаю, що хтось із нас може правильно зрозуміти, через що вони проходять. Ми продовжуємо спілкуватися з [російськими та білоруськими гравцями] та переконуємось, що вони розуміють, що тут все дуже делікатно, і що вони змагаються як нейтральні спортсмени. Я думаю, що є сильне розуміння щодо цього.

Ми завжди мали позицію — і це була фундаментальна позиція туру — кожен гравець, який має право грати, повинен мати право грати. І це незалежно від рішень, які могли бути ухвалені їхнім урядом. Ми дотримувалися цього та збираємось дотримуватися. Ми вважаємо, що нейтральний підхід є доречним», – сказав Саймон.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Науменко
Ось тут і потрібен керівний хист пана Гутцайта. Хай привезе цього Саймона до України, покаже Бахмут , інші міста, зруйновані тенісні корти, розповість за чиї податки ця агресія відбувається. А потім і порозмовляєм  про нейтралітет.