Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 18 березня 2023, 13:48
942
0

Олег ШАЙТАНОВ: «Шансів протистояти таким командам небагато»

Наставник жіночої збірної України з футзалу – про майбутній Євро-2023

| Оновлено 18 березня 2023, 13:48
942
0
Олег ШАЙТАНОВ: «Шансів протистояти таким командам небагато»
АФУ. Олег Шайтанов

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов прокоментував підготовку команди до чемпіонату Європи та поділився очікуваннями від найближчих ігор:

«Команда готується. Настрій нормальний. Усі очікують уже на півфінал. Із негативних моментів – травма Анастасії Терех у грі проти Португалії. Але до Євро вона відновиться.

Загалом [у порівнянні з минулим роком] це різні підготовки. Перед минулим Євро ми мали місяць підготовки: це було 37 тренувань та чотири спаринги. Зараз у нас дев'ять тренувань перед Євро та два контрольні матчі. Але зараз плюс у тому, що дівчата приїжджають з сильних чемпіонатів, які виходять на вирішальну пряму. Є невелика втома, тому що дівчата грають кожен тиждень непрості матчі.

Ми довгий час не збиралися. [Зі Словаччиною] були наші перші ігри після осіннього відбору на Євро-2023. Найголовніше, що гравчині знову відчули емоції гри за збірну своєї країни та згадали взаємозв'язки між собою на майданчику.

Португалія – це складний суперник. Помилок у цих іграх багато. Але ми свідомо граємо з командою такого рівня, щоб дівчата викладалися на максимум своїх можливостей.


АФУ

За манерою гри, за загальною швидкістю на майданчику та швидкістю прийняття рішень збірна Словаччини схожа на нашого суперника по півфіналу [Угорщину]. Також ми розуміємо, що будемо грати на цьому Євро з Португалією або Іспанією. Тому, відштовхуючись від цього, обрали саме таких суперниць для підготовки.

Склад наших суперниць [у порівнянні з 2022-им] практично не змінився. Останні ігри з цією командою [Угорщиною] були складними для нас. Угорщина приймає цей Фінал чотирьох і буде грати за підтримки своїх вболівальників. Це один із факторів на користь суперниць. Обидві команди мріють потрапити до фіналу Євро – очікуємо на важку гру.

Найголовніше – виходити й грати в ту гру, яку може демонструвати наша збірна. У цьому матчі багато що буде залежати саме від нас: в яких кондиціях ми підійдемо до цієї гри, який психологічний стан буде у нашої команди.

Це команди, які стоять окремо в сучасному європейському жіночому футзалі. Вони були сильні вчора, сильні сьогодні й будуть сильні завтра. Шансів протистояти таким командам небагато, але якщо вони є – треба робити все можливе».

Жіночий чемпіонат Європи 2023 року відбудеться в Угорщині з 17 по 19 березня.

Україна – одна з трьох збірних (разом з Іспанією та Португалією), які виступали на всіх розіграшах жіночого Євро з футзалу, який дебютував у 2019 році. На першому турнірі українки посіли четверте місце, а у 2022 здобули перемогу у матчі за третє місце проти Угорщини.

Саме проти угорців, які приймають футзальне Євро 2023 року, Україна зіграє півфінальний матч. У разі перемоги «синьо-жовті» матимуть змогу вперше вийти у фінал чемпіонату Європи. Матч проти представниць Угорщини стартує 17 березня о 20.30 за Києвом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.