Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Феєноорд
16.03.2023 19:45 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 7 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 березня 2023, 13:08
27181
177

Прощавай, Ліга Європи. Феєнорд знищив Шахтар

В 1/8 фіналу донецька команда пропустила сім голів

| Оновлено 17 березня 2023, 13:08
27181
177
Прощавай, Ліга Європи. Феєнорд знищив Шахтар
Getty Images/Global Images Ukraine

Будемо відверті - в першому матчі «Шахтареві» відверто пощастило. І з сейвами Трубіна, і з абсолютно нелогічним голом Ракіцького. Тому поїздка в Роттердам сприймалася з певними побоюваннями, а особливо - на фоні нещодавніх розбірок «гірників» з «Кривбасом» щодо поїздки в Кривий Ріг.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

В основі Ігор Йовічевич мав можливість випустити всіх найсильніших. Зіграли і Конопля, і Михайліченко, і Бондар. На лівий фланг півзахисту вийшов Криськів.

Щоправда, ситуацію це не змінило. Господарі при шаленій підтримці рвонули вперед і буквально зім'яли наших. На цьому тлі перепасовка захисників і Трубіна в своєму штрафному виглядала, м'яко кажучи, дивною, недоречною і валідольною.

Getty Images/Global Images Ukraine

Буквально двічі нас пробачили в дебюті - Хіменес поспішив з ударом. Проте відстрочка була ненадовго - Криськів по-дурному обрізався в центрі, того ж Хіменеса блискавично вивели на удар і він ударом з меж штрафного пробив у правий кут воріт. Пізніше Трубін в ході однієї атки двічі врятував, але другий гол відбувся теж швидко - зноу обрізка в середині і тепер вже Кекчю бив здалеку низом. Кут вибрав інший, але результат був той же - 2:0.

Це був нокдаун. А нокаут відбувся дуже швидко. Конопля, блокуючи простріл зліва, навіщось в підкаті підняв високо руки, в які й влучив м'яч. Пенальті, Кекчю, удар в лівий кут, 3:0.

Getty Images/Global Images Ukraine

Шкода, що в футбольних матчах немає можливості викидати білий рушник. Ця опція обов'язково б знадобилася після перерви. Під час неї Йовічеврч зняв з поля невдаху Криськіва і випустив Джурасека, але поміняв шило на мило - хорват вже на 49 хвилині обрізався в центрі (сьогодні всі голи йшли після обрізок в цій зоні), внаслідок чого Ідріссі ударом знову в нижній кут зробив рахунок 4:0.

Десять хвилин матчу пішли на масові заміни від тренерів і звикання нових гравців до подій на полі. Звикли - і все відновилося: «Феєнорд» забивав, «Шахтар» з жахом чекав, скільки ще пропустить. За проміжок з 60 по 67 хвилини «гірники» пропустили ще тричі. Зайве, мабуть, говорити, яка зона провалювалася в цих епізодах. Та й Трубін не рятував - за винятком одного (а-ля Судаков з «Кривбасом»), всі голи влітали у нижні кути. Єдиним моментом у відповідь запам'ятався удар того ж Судакова з такої ж позиції, як він забив на вихідних в Кривому Розі, але тепер влучив у каркас воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

На тижні під час перегляду матчу «Ман Сіті» англійці теж зробили свою справу і кинули грати. Так сталося і сьогодні - двадцять хвилин на полі не було що дивитися. Щоправда, Келсі все ж забив гол престижу і, як хтось написав з користувачів Sport.ua, позбавив «Феєнорд» можливості увійти до клубу «7:0», причому за запрошенням засновників цього клубу.

7:1 - цікаво, що «Шахтар» має зробити на внутрішній арені, яка тільки в нього й залишилася, щоб змити цю ганьбу? Чи вся вина перекладеться на Кривий Ріг?

Ліга Європи 2022/2023. 1/8 фіналу. Матч-відповідь (перший матч 1:1).

«Феєнорд» - «Шахтар» - 7:1.

Хіменес, 9, Кекчю, 24, 38, пен, Ідріссі, 49, 60, Джаханбахш, 65, Даніло, 67 - Келсі, 87.

Бондаренко, 20, Судаков, 81.

«Феєнорд»: Велленройтер — Гертрейда, Траунер, Ганцко, Лопес (Расмуссен, 57) — Віффер, Шиманські (Бульяуде, 57), Кекчю — Джаханбахш, Хіменес (Даніло, 57), Ідріссі (Пайшао, 62).

«Шахтар»: Трубін - Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко (Назарина, 64), Судаков - Зубков, Криськів (Джурасек, 46), Бондаренко (Келсі, 64) - Траоре (Сікан, 54).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Стадіон: «Де Кейп» (Роттердам, Нідерланди).

ФЕЄНОРД - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Келсі (Шахтар Донецьк).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Даніло Перейра (Феєноорд).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Аліреза Джаханбах (Феєноорд).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Уссама Ідріссі (Феєноорд).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Уссама Ідріссі (Феєноорд).
38’
ГОЛ ! З пенальті забив Orkun Kokcu (Феєноорд).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Orkun Kokcu (Феєноорд).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Сантьяго Хіменес (Феєноорд).
Оцініть матеріал
(195)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 177
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fanat822
Будет ли твит Шахтёра про 7 мячей?
 а то они сильно смеялись и набивались в кореша к Ливерпулю  после 7 мячей в чемпионате пару недель назад
Выталкиватель парашутистов
И ЭТИХ БЕЗДАРЕЙ ТЯНУТ ПАРОВОЗОМ НА ЧЕМПИОНСТВО В УКРАИНЕ... Несколько дней назад я уже писал, что шахтеры получат минимум пятерочку, немного ошибся... Прав оказался кто-то с голландцев, выразившись., что Шахтер приедет в Роттердам с полными штанами говна, как в воду глядел.
GloryUkraine
Не женіть. Це новий рекодр серед українських команд в Лізі Європи.
Динамо з Дніпра
Бамбас паражняк нє гоніт!! 
DK1961
Такое впечатление, что голландцы ДАЛИ ЗАБИТЬ кротам гол престижа - поэтому фаны Фейенорда этому голу аплодировали и смеялись одновременно. Больше писать не о чем, теперь будем смотреть как ОПГ УАФ вытягивает этих недоигроков на 1-е место в чемпе Украины с помощью продажных судеек. Кстати, хваленый Трубин сегодня пропускал почти все, что летело в створ. Представляю, что с ним англичане сделают...
Zdolaemo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Зараз йові та палкин знайдуть винних: Кривбас, нідерландські гравці, які працюють на путлера тощо. Ждьом-с..
fitnes_sports066
Красиво стукнули дверью на прощание, ушли по-английски
Andrey Ilyashenko
- Согодні ми отримали відповідь чому потрібно розвивати дитячий футбол в Україні.  Українська молодь на 6_ть голв слабкіша за Голандців. 
Octopus
Шахтер не может не обосраться с разгромным счетом. Карма Ахметова вылазит
Andrey_1992
справедливості заради напишу, що сьогодні залетіло все те, що мало залетіти у ворота Трубіна в групі ЛЧ, від Ренна, від того ж Фейенорда в Варшаві
Zanregent
Шахтёр сегодня в роли Металлиста 1925
Vytas Meskauskas
С тактикой играть в квадрат у своих ворот уже года 4 , все на овось не забьют и как то на контр атаке забьем, это ни к чему ни когда не приведет и не выиграть. Выигрывают кто играет в быстрый выход от ворот и вертикально . Фененорд ни разу вратарю не отдал пас что бы не утратить ритм вперёд играть. Играть надо в футбол а не из года в год одинаковая стратегия одинаково выбивают все Украинские клубы
Макс Максов
Німецьке порно було, тепер і нідерландське в колекцію... А якщо без жартів, то це жах і сором!
Bualur
Спасибо за евросезон, к сожалению если вылетают, то с разгромом.
VadyaMetal
Та все логічно - розгром перенесений з минулого разу на тепер. Між українським футболом в цілому і європейським утворилась прірва.
.Zport
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Прірва...фарт закінчився. Ось і аукнулися такі матчі як з Металістом.
Антон Пашко
Ребята, а что вообще случилось? А особо и ничего. За сезон мы более ли менее набрали урожая. Особо от клубов ничего не ждали.
А тут 7 голов пропустили и сразу проблема. Спасибо хоть до этой стадии дошли. Многие и квалифайны не смогли пройти, и группы свои завалили. Я думаю лучше 5 побед и одно поражение с крупным счетом, чем одна победа со счетом 10:0, а потом одни поражения подряд...Спасибо всем нашим укр.клубам за вклад в копилку и надеемся на лучшее!