Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 16 березня 2023, 02:08
22329
41

«Українцям нема де грати, це кінець». Світоліна проти бойкоту турнірів

Українка вважає, що бойкот – не варіант

| Оновлено 16 березня 2023, 02:08
22329
41
«Українцям нема де грати, це кінець». Світоліна проти бойкоту турнірів
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна не підтримує думку міністра спорту України та голови НОК Вадима Гутцайта, який закликає українських спортсменів бойкотувати турніри за участю гравців з росії та білорусі.

«Це питання дуже складне. Сподіваюся, що будь-які подальші рішення будуть зваженими та не зашкодять українському спорту, і нашій державі загалом: усередині країни та на міжнародній спортивній арені. Я спробую прокоментувати та роз'яснити на прикладі тенісу та дам власну оцінку того, що обговорюється протягом останнього тижня.

Нині рекомендація звучить так: «не брати участь у змаганнях, до яких будуть допущені російські та/або білоруські спортсмени. Що це означає де-факто? Це означає, що кар'єра всіх українських професійних тенісистів – і дорослих, і юніорів має завершитися. Бо якщо ми не можемо брати участь у турі, де грають країни під білими прапорами, нам нема де грати. Це кінець. Виходить, теніс треба викреслити як вид спорту.

Припустимо, ще якісь міжнародні федерації приймають рішення та допускають цих спортсменів до змагань. Наскільки мені відомо, зараз вони виступають під нейтральним прапором у тенісі, велогонках, а минулого тижня їх уже допустили до фехтування. Нема гарантії, що завтра їх не допустять до інших видів спорту. Що робити Україні із забороною на виступи для наших спортсменів? Продовжувати забороняти? Забирати «зброю» у наших спортсменів? Уявімо, що ми бойкотуємо та знімаємося з турнірів. Далі що? Ми пішли, вони залишилися і продовжують перемагати для своїх країн. А ми – ні, бо ми пішли. Наші військові так би ніколи не зробили. Вони борються за кожен сантиметр нашої землі, за кожне слово, за можливість підняти український прапор на звільненій Харківщині чи Донбасі.

Для мене тенісний корт – це мій фронт. Саме там я завжди піднімаю український прапор, там я говорю про війну, про те, що росія – це країна-терорист. Я привертаю увагу всього світу саме там, де я маю голос та силу», – заявила Світоліна.

Повна заява Світоліної.

Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Якщо США, Великобританія, Франція, Китай колективно не бойкотують росію в тенісі та спорті (як це вони зробили через війну в Афганістані в 1980 році на олімпіаді в Москві-80), то українські тенісисти (спортсмени) лише нашкодять власній міжнародній кар'єрі. Можливо можна попросити організаторів WTA розводити росіянок та українок по сітці. 
Але що реально можна зробити:
- ігнорувати та забути про росію, російську мову, російське кіно, музику, російський контент (замінити його) тощо;
- ігнорувати та забути про росіян всюди в світі, не мати з ними справи;
- не спілкуватися та ігнорувати всіх іноземців, хто топив роками за росію;
- запам'ятати всі ці події (вбивства, брехню, теракти, масові злочини) та зберегти історичну пам'ять про злочини росіян на майбутні 100-200 років;
- ігнорувати все російське та всіх, хто їх підтримує, не зважаючи на відверті щоденні злочини, ненависть, тероризм, вбивства.  
Виключення можна зробити лише для тих одиниць росіян (їх надзвичайно мало, але вони є), хто наважився назвати події їх справжніми назвами.
Nick.Grabowski
Про лицемірство та тотальну брехню сучасного світу.
В 1979-1989 - вторгнення СРСР в Афганістан, при чому СРСР не анексував землі афганців, але привів до влади потрібний їм режим.
В 2014-2022 - вторгнення росії в Україну, анексія Криму і частин Донецької, Луганської областей. В 2022 році анексія Запорізької області, Херсонської, майже всієї Луганської. Вбито десятки тисяч українців. Є підозра, що там понад 150 тисяч вбитих українців. 
А яка ж реакція світу?
ЧС по футболу 2018 - Макрон, президент Хорватії, Інфантіно. Спонсорство Газпромом УЄФА. Формула-1 в Сочі. Змагання різноманітні в росії. Жодних бойкотів росії на Олімпіадах. Росіяни очолюють федерації боксу, шахів. 
Тобто війна в Афганістані - Захід показово все байкотує, олімпіаду в Москві-1980.
А війна в Україні - Захід говорить "не всьо так андазначна". Спорт внє палітіки.   
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
aleks8-48
В итоге, санкции получает Украина. РФ спокойно организовывает соревнования для своих спортсменов,которые попали под санкции, а для украинских спортсменов байкот-это крах.
Приходится признать, что Украина и весь цивилизованный мир проигрывает информационную войну убийцам и насильникам. Добро оказалось бессильным против силы зла, а это печально. 
олег инкогнито
А питання дійсно непросте. Світоліна не побоялась його підняти
Nick.Grabowski
росІя за площею земель в 28 разів більше за Україну і в 4 рази більше за ввесь ЄС, але це не заважає росії окуповувати (красти) українські землі та виганяти українців з їх міст, сіл, домівок.
Найбільша держава в світі захоплює землі маленької Молдови, Грузії, а тепер і України. 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
anacreon
Чергове підтвердження того, що тенісисти не розуміють своєї відповідальності і того, що повинні були робити і наскільки Україні НАШКОДИЛО те, що вони цілий рік цілувалися з русньою на корті. Поки Еліна несе про якусь боротьбу, яку вони ведуть - в реальності саме їх тепер використовують різні шльондри, які проштовхують повернення русні у спорт. Прямо пальцями кожен рак тикаючи. А те дурне дійсно думає, що воно там якусь боротьбу веде....З першого дня вони повинні були демонстративно зніматися з матчів з русньою і бульбашньою за годину до гри. Кожен раз, коли їх звів жереб. Це хоча б призвело до того, що їх би почали розводити по різним частинам сітки, аби тільки у фіналі зустрілися. А якщо б зустрілися, то так само демонстративно зніматися.
Але то треба було йти на надто багато особистих жертв. Звичайних чоловіків призвали, вони кинули все своє життя, дім, сім'ю і пішли воювати і хтось з них помер. А оці от тенісисти навіть не можуть зробити таку малу річ, як зняття. Бо втратять же пару очок і пару тисяч доларів.... Це надто сильні жертви для них. Саме тому і каталися на рашку на турніри.І саме Світоліна як найбагатша і найрейтинговіша тенісистка мала подати приклад і першою почати зніматися. Але нє.
Выталкиватель парашутистов
Светолина явно поет с чужого голоса... Текст заявления не соответствует ее образованию... И что-то последнее время много начало появляться не только в интернете, размышлений о том, что пора заканчивать эту бессмысленную войну (?) и надо искать пути решения этой проблемы с расеянами за столом переговоров. Такого могут хотеть только враги Украины... И обрабатывают в этом плане необразованных спортсменов, для многих из них, спорт остается вне политики... 
Crimea
А що, грати в теніс це сьогодні справа першої необхідності для країни? Цікаво, чи переймався хтось в 1940-45-их роках в Європі за змагання в умовній Австралії по регбі або тенісу? Можливо, хтось чув про такі випадки? Чи якийсь місцевий спортсмен тупотів ніжками і скавчав на де Голля або Черчилля?
Павло Бубенко
Треба виходити й перемагати рашистських та бульбашських "спортсменів" на усіх змагальних аренах! Ось що треба ставити за мету та наполегливо її досягати! Так, як перемагають їх наші воїни на фронті!!!
McLay
Втрата бабла! Ось що більше всього її засмучує! Це в той час коли сотні тисяч українців втратили життя, житло, роботу! А скільки ця істеричка задонатила для армії, може хто знає? Кому на потрібен її теніс під час війни!
Владимир Коновалец
Я так понимаю, что Светолину запустили паровозом ... Дальше начнут другие спортсмены предлагать варианты, но это только усугубит ситуацию. Именно тенниситки продолжали взасос целоваться с расеянками после начала войны на нашей земле... Пример бойкота им надо было давать, но свое благополучие важнее интересов государства, увы.... Я думаю, что Светолиной будет стыдно за свои слова, и довольно скоро... Кстати, Гутцайт на словах за бойкот, но втихаря продавливает мысль среди спортсменов, что нужно смириться и выступать на ОИ в Париже всем вместе... 
aleks8-48
Нельзя ради личного благополучия смиряться с теми, кто разрушает свою страну. Заявление Свитолиной сводит на нет все усилия изолировать агрессора от цивилизованного мира. Говоришь корт это твой фронт? Фронт-это там, где украинские воины отдают свои жизни ради сохранения достоинства и независимости своей родины, а вы сдаёте интересы своей страны, как только появилась угроза вашей карьере. 
alex55
браво, Элина.
Умник
Четко сказала. Согласен.
anacreon
Коротке самарі для тих, кому лінь довго читати. Світоліна: "Моя хата з краю. Ну нормально ж ми цілий рік з русньою грали, ну що ви причепилися, ну. Грали і будемо грати, так і передайте".