Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 14 березня 2023, 17:30
10803
1

Асист Мудрика, пенальті Коваленка: як зіграли українці у топ-чемпіонатах

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 14 березня 2023, 17:30
10803
1
Асист Мудрика, пенальті Коваленка: як зіграли українці у топ-чемпіонатах
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників з топ-ліг.

Асист та скасований гол Мудрика

Гравець збірної України Михайло Мудрик зробив першу результативну дію в складі «Челсі».

Команда українця перемагає у третьому матчі поспіль, маючи дві звитяги поспіль в АПЛ. Можна вже потихеньку говорити про можливий вихід із кризи команди Грема Поттера. Команда англійського наставника не тільки здобула три перемоги поспіль, але і пропустила тільки один гол.

Поттер провів ротацію після непростого матчу 1/8 Ліги чемпіонів проти «Боруссії» Дортмунд. Місце у старті отримав Мудрик, який до того три гри провів у запасі. Українець скористався своїм шансом сповна - віддав першу гольову передачу за новий клуб. Гол та передгольовий пас українця було скасовано через VAR.

Михайло не тільки діяв звично на фланзі, але й активно зміщувався в центр. Трійка гравців атаки Хаверц, Фелікс, Мудрик своїми переміщеннями добряче заплутала суперника. Нашого співвітчизника можна було також побачити в ролі хибної дев'ятки.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

Українець міг забивати другий гол своєї команди, але так і не дочекався пасу від Жоау Фелікса, який вирішив сам завершувати атаку та влучив у стійку, хоча міг покотити на порожні ворота Мудрику. Далі гравець збірної України віддав передгольовий пас на Рубена Лофтуса-Чіка, який прострілив на того ж таки Фелікса. Але гол португальця було скасовано через мінімальний офсайд.

На цьому проблеми Мудрика із VAR не завершилися. Михайло забив гол після відмінної розрізної передачі Енцо Фернандеса, але м'яч було знову скасовано через офсайд.

За декілька хвилин українець записав на свій рахунок асист. Михайло головою, як центрфорвард, скинув м'яч під удар Матео Ковачичу. Гравець збірної Хорватії поставив крапку в матчі. Першу результативну дію Мудрик за «Челсі» здійснив завдяки не швидкості чи техніці, а грі головою та обраній позиції.

«Челсі» так і залишився на десятій позиції, до зони Ліги чемпіонів - 11 очок.

Легка перемога Арсенала

Лідер турнірної таблиці «Арсенал» не мав жодних проблем в лондонському дербі проти «Фулхема». Команда Олександра Зінченка вирішила долю поєдинку ще у першому таймі, забивши супернику три голи без відповіді. Такий результат протримався до завершення матчу.

Один із лідерів збірної України Зінченко вийшов у стартовому складі на позиції лівого захисника. У першому таймі активно допомагав із просуванням та контролем м'яча на чужій половині поля. У другому таймі не завжди справлявся із захисними функціями, тому був замінений за 18 хвилин до завершення гри.

Команда українця продовжує лідирувати в АПЛ, випереджаючи «МС» на 5 очок.

Команда Миколенка залишила зону вильоту

«Евертон» здолав «Брентфорд» завдяки голу на 30-й секунді гри. Гравець збірної України Віталій Миколенко провів на полі 4 хвилини компенсованого часу. Колишній футболіст «Динамо» тільки повернувся після хвороби, тому поки не був готовий до гри.

Перемога дозволила «ірискам» залишити зону вильоту.

Коваленко допоміг перемогти Інтер

Справжньою сенсацією стала перемога «Спеції» над «Інтером» в чемпіонаті Італії. Один з аутсайдерів чемпіонату переміг другу команду Серії А - 2:1. За господарів перший гол забив син Пауло Мальдіні - Даніель.

«Спеція» вийшла вперед у першому таймі. Під кінець матчу команди обмінялися голами.

Українець Віктор Коваленко вийшов на поле в середині другого тайму. Колишній гравець «Шахтаря» заробив пенальті наприкінці зустрічі за нічийного рахунку, з якого «Спеція» забила переможний гол. Коваленко тільки набирає форму після травми, тому може розраховувати на виходи на заміну по ходу гри.

Перемога дозволила «Спеції» відірватися від зони вильоту на 5 очок.

Українське дербі у Франції

У Лізі 1 відбувся матч між командами українців. «Марсель» приймав «Страсбург». Команда Руслана Маліновського бореться за медалі, а клуб Едуарда Соболя прагне зберегти прописку у найвищому дивізіоні чемпіонату Франції.

Господарі залишилися в меншості у першому таймі після вилучення захисника Леонардо Балерді за фол останньої надії. Але це не завадило «Марселю» до 88-ї хвилини перемагати 2:0. Але утримати перемогу команда Ігоря Тудора так і не змогла. Жан-Юд Аолу в самому кінці зустрічі зробив дубль та врятував матч для «Страсбурга».


Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський (праворуч)

Маліновський вийшов у стартовому складі свої команди та був замінений наприкінці гри. Допоміг своїй команді відкрити рахунок. Його удар зі штрафного відбив голкіпер гостей, але першим на добиванні був захисник Шансель Мбемба. Не завжди вдало діяв на оборону. Одна із втрат Руслана мала всі шанси завершитися пропущеним голом.

Соболь залишився у запасі, поступившись місцем у складі досвідченому Томасу Делену, який не грав із листопада через травму. Українець вийшов на поле у середині другого тайму для посилення атаки. Намагався заробити пенальті, але отримав тільки жовту за симуляцію.

«Марсель» вже на 10 очок відпустив лідера ПСЖ та має тільки два очка відриву від третього «Ланса». Одне очко дозволило «Страсбургу» піднятися із зони вильоту завдяки кращій різниці забитих та пропущених голів.

Циганков перервав свою результативну серію

«Жирона» закривала тур домашнім матчем проти «Атлетіко» Мадрид. Гра вийшла не дуже видовищною, з мінімальною кількістю гольових моментів. У першому таймі «матрацники» мали два моменти у Мемфіса Депая.

Після перерви вже господарі мали свої моменти. Найгострішим у складі «Жирони» був Віктор Циганков. Спочатку українець ефектно обіграв захисника гостей, але не зміг пробити із гострого кута Яна Облака. Потім віддав дві гострі передачі у штрафному суперника на партнерів, але вони забити також не змогли. Під кінець основного часу був замінений.

Циганков перервав свою результативну серію із трьох матчів, де він робив асисти.

Долю поєдинку вирішив гол Альваро Морати. Іспанський нападник відзначився після кутового в доданий до матчу час. Арбітри довго перевіряли гол на офсайд, але зарахували. В рівній грі «Жирона» залишилася без очок.

Поразка від «Атлетико» стала другою поспіль для «Жирони». Команда українця опустилася на 12 місце. До зони вильоту - 4 очки.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
Нормально украинцы выступают вполне. Летом в топ-чемпионаты вполне могут уехать Довбик, Трубин и пару человек из ДК (хотя Шапаренко травма может помешать, конечно).