Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 13 березня 2023, 17:07
25724
25

Панічна атака. Чому Цуренко не вийшла грати з Соболенко в Індіан-Веллсі

Українка була шокована тим, що почула від СЕО WTA

| Оновлено 13 березня 2023, 17:07
25724
25
Панічна атака. Чому Цуренко не вийшла грати з Соболенко в Індіан-Веллсі
Getty Images/Global Images Ukraine. Леся Цуренко

У понеділок, 13 березня, українська тенісистка Леся Цуренко не вийшла на матч проти другої ракетки світу Аріни Соболенко з білорусі.

Офіційна причина – особисті причини. Проте невдовзі 33-річна українка прокоментувала детальніше своє рішення:

«Причиною відмови стала панічна атака. Офіційно буде написано «особисті причини», але фактично це проблеми з диханням і, можна сказати, істерика.

Кілька днів тому у мене була розмова з нашим СЕО WTA Стівом Саймоном, і я була абсолютно шокована тим, що почула. Він сказав мені, що сам він війну не підтримує, але якщо гравці з росії та білорусі її підтримують, то це тільки їхня власна думка, і думка інших людей не повинна мене засмучувати. Водночас він зазначив, що якби з ним таке відбувалося і він був би на моєму місці, то він почувався би жахливо.

Крім того, він висловив упевненість у тому, що росіяни і білоруси повернуться на Олімпіаду, і сказав, що це станеться саме так, як відбувається зараз у тенісі. Також він сказав, що «фейр-плей» та олімпійські принципи не порушені, а якраз навпаки. Саме той факт, що вони виступлять на Олімпіаді, і покаже, що ці принципи працюють, що всі рівні і всі мають можливість там виступати. На запитання чи розуміє він, що говорить мені це під час активної фази військової агресії росії в моїй країні, він сказав, що так, і це його думка.

Я була абсолютно шокована цією розмовою і вже в минулій грі (проти Донни Векич – ред.) було неймовірно складно грати, складно зібратися і сьогодні, коли прийшов час йти на корт, у мене почалася панічна атака і я просто не змогла туди вийти. Дуже сподіваюся, що зможу всю цю інформацію перетравити і буду більш готова до наступного турніру.

Наша розмова зі Стівом Саймоном відбулася ще до матчу проти Донни Векич. У мене накопичилося кілька запитань до нього: наприклад, щодо якості м'ячів у Монтерреї, де я через це не змогла дограти турнір, і багато гравців скаржилися на болі в плечах, кистях і ліктях. Також, у мене було багато запитань щодо допомоги українцям, і ми плавно перейшли до гострих тем, і я все це від нього почула. Я під враженням від усього цього просто ментально сьогодні зірвалася чесно кажучи.

Наприклад, я ставила йому запитання, чи буде надано українцям у WTA-турі таку допомогу, яка була на Australian Open, де організатори за запитом надали додаткове проживання та харчування кожному українцю стільки, скільки було необхідно. На це запитання я почула відповідь: «Я продовжуватиму спостерігати за ситуацією». Тобто фактично він дав зрозуміти, що ніякої допомоги не буде, як її не було весь рік.

Про мою розмову зі Стівом знають тільки гравці з нашої групи, з ким ми постійно на зв'язку, знає Еліна. Усі також шоковані. Ми попросили організувати конференц-кол із Радою директорів WTA, щоб порушити там питання, як така людина, як Стів Саймон, може бути лідером у WTA, і що нам з усім цим робити. Як нам далі розуміти, що наша організація хоч якось захищає наші права. Я просто не розумію, як сталося в цьому світі, що потрібно пояснювати такі речі. Це дуже дивно і дуже боляче».

Оцініть матеріал
(190)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Нема сенсу якось переживати з приводу позиції керівництва WTA та ATP.
Сучасний світ повний лицемірства, брехні та несправедливості. Так було сотні років. 
Частина людей думають одне, говорять друге, а роблять третє. Це їх вибір та їх відповідальність. Цього лицемірства вистачає навіть в Україні багато років.
Думаю, що нема сенсу жалітися чи просити щось від поганих людей. Вони з вас лише посміються та продовжать займатися своїми справами.
Думаю, що набагато краще виграти якийсь турнір та підняти український прапор.
Або зробити власну тенісну школу-академію та підготувати десять, двадцять, а краще сто професійних українських тенісистів, щоб вони прославляли Україну.  
Слабкі духом завжди стають на сторону багатства, нахабства, фізичної переваги. 
Наприклад, росіяни - це в реальності слабкі духом персонажі, вони раби  - а тому так сильно підтримують путіна та його злочинну секту. 
Так поводяться (тягнуються до диктатора, до якоїсь секти) виключно слабкі люди без честі, совісті, без самостійного мислення та точки зору на події.
Слабкі думають так як кажуть по телевізору, так як сказав їх вождь (тобто передбачається, що вони плем'я), бо вони слабкі навіть в здатності самостійно думати, не те що говорити чи діяти самостійно, автономно, унікально.
Iigor6583
Цей стівен бидло тупе.
Fdail
В принципі , дивно було очікувати щось іншого від WTA, ATP i ITF, після того , як вони зняли очки з Вімблдону.
Обсервер Влад
"Панічна атака" - хороше пояснення для даунів з ATP/WTA бойкоту матчів з терористами і їх посібниками. Якраз щоб уникнути можливих санкцій проти себе за прямий бойкот, і в той же час усім зрозуміло, що саме стоїть за цією "панічною атакою". Усім нашим тенісист(к)ам потрібно брати приклад з Цуренко!
igor semenyk
Цуренко в одному інтервью(раніше),сказала що буде зніматись з турнірів,якщо їй по сітці будуть попадатись орки.
Александр Науменко
Для Лесі війна почалась в двадцять другому році, а до того, вісім років, українських хлопців не вбивали і воювали ми з китайцями. Тому вона і їздила весь цей час на московію заробляти гроші. 
Владимир Коновалец
Я смотрю, что расеяне прут на всех направлениях в спорте, очень им хочеться попасть на ОИ, и там, каждой своей победой, а они будут, прославлять карлика-педофила. На достижение этой цели, брошены миллиарды вечно зеленых денег, функционеры МОК и многих международных федераций/ассоциаций уже не продаются за чечевичную похлебку, взятки исчисляются десятками лимонов этих же зеленых денег.  Бойкот  устроить? Не смешите мои тапочки... Рупь за сто, что не все ДАЖЕ наши теннисистки согласятся не выходить на корт с представительницами  расеи и лукашенка...
Muskrat2
Нагадаю, щоб зловити посттравматичний синдром не обов'язково бути на самому фронті (там пекло). Я пережив масоване бомбардування та окупацію протягом місяця, коли не знаєш чи побачиш новий день, але і далі не легко, хоча емоції притупились, але раптово може "накрити" будь-коли.
alex55
нужно снимать "панические атаки на корте", как раз против захватчиков и стараться побеждать их, а не отказываться. как это недавно сделала Марта (Костюк)
Володимир Коваленко
ТРЕБА ГРАТИ !!!!
oleg_d_76
Нужно поступать как в свое время сделал Усик когда его отговаривали ехать в москву на бой с гассиевым. Пришел, увидел, прибил, флаг Укрины в москве подняли, гимн сыграли, пояса забрал.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Павло Бубенко
Ну знялася вона, ну й хто від цього виграв? Бульбашка сабаленчиха лише радіє, що без боротьби йде далі! А на ВТА подібні демарші чинять лише зворотню дію, додаючи зайвих аргументів шодо зняття усіх санкцій з рашистів та білорусів! Наказувати й одних і других тенісистам потрібно лише на корті - беручи приклад з наших вояків ЗСУ, які кладуть їх пачками у родючу українську землю!
Fdail
До речі , не по темі , але бачив на одному мордорському спортивному сайті про те, що Світоліна заявилася на Чарльстон. На самому сайті турніру я цю інформацію знайти не зміг)), тому дуже в ній сумніваюсь. Але якщо правда, то дивне рішення , як на мене , починати з WTA500. В той же час йде турнір 250 в Богота, де можна було спокійно почати знову грати.