Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 березня 2023, 14:30
1260
0

Старт плей-оф з хокею. Анонс півфінальних битв

Сьогодні в чемпіонаті України з хокею починаються ігри на виліт

| Оновлено 23 березня 2023, 14:30
1260
0
Старт плей-оф з хокею. Анонс півфінальних битв
ФХУ. «Дніпро» та «Сокіл» першими починають плей-оф України

У чемпіонаті України з хокею настає вогняний час – битва за медалі та титул у плей-оф. Чотири команди вриваються у забійну сутичку за дорогоцінний 30-кілограмовий чемпіонський кубок та зіграють півфінальну та фінальну серію до трьох перемог.

«Дніпро» - «Сокіл»
(12, 13, 16, #17, #20 березня)

«Кременчук» - «Легіон»
(13, 14, 17, #18, #21 березня)

# - в разі необхідності

«Дніпро» та «Сокіл» - це зустріч другої та третьої команд за підсумками регулярного чемпіонату. Мабуть, найбільш рейтингова і непрогнозована пара в 1/2 фіналу. Хто фаворит? Напевно, його немає в цій парі і шанси команд на перемогу в серії приблизно рівні, що робить це протистояння надінтригуючим.

На боці «Дніпра» фактор домашніх стін (херсонці починають два матчі вдома і в разі необхідності зіграють гру №5 теж у себе на льоду в Калуші), а також «палаючі очі» молодих гравців та спрага поборотися за свій перший титул, адже за винятком граючого директора Микити Васильєва і тренера Руслана Борисенка, ніхто з команди «щук» не відчував яскравої та солодкої миті тріумфу у своїй кар'єрі! Для порівняння, у «Сокола» лише один Сергій Бабинець 7 разів піднімав над головою український трофей, а загалом Бабинець, Богдан Дьяченко, Роман Благий, Артем Бондарєв, Вадим Мазур, Всеволод Толстушко, Володимир Чердак та Владислав Куцевич у складчину 30 (!) разів ставали національними чемпіонами, що говорить про колосальний досвід гравців «Сокола» та духу переможців найтитулованішої команди країни! У цьому таки є особиста перевага киян над молодим колективом «Дніпра». Про що говорити, якщо 40-річний Бондарєв свій перший титул в Україні виграв 2002 року, коли більша половина команди «Дніпра» ще не народилася.

Також на боці «Сокола» баланс особистих зустрічей на першому етапі чемпіонату, адже кияни здобули чотири перемоги, двічі програли та здобули психологічну перевагу перед стартом плей-оф. Звертаємо увагу, що перший матч вже сьогодні – старт о 18:00 з трансляцією на офіційному Youtube-каналі Федерації хокею України.

В іншій півфінальній парі схрестять ключки переможець регулярки «Кременчук» та четвертий у лізі «Легіон». Ще в січні, коли в чемпіонаті країни настали зимові канікули, наставник калуської команди Альберт Шафіков авторитетно заявив, що «Легіон» за підсумками сезону, як мінімум, буде у фіналі. У цьому сенсі новачку вищої ліги належить зробити справжній подвиг і вибити із боротьби записного фаворита. Козирі «Легіона»? Зрозуміло, це найрезультативніша і найдосвідченіша трійка у чемпіонаті: Ромащенко – Захаров – Луговий, яка разом набрала в регулярці 124 очки на трьох! Ці хлопці вже «робили» результат у двох очних матчах із «Кременчуком» і навіть доводили зустріч до овертайму на чужому льоду в ще одній грі, тож калушани мають позитивний досвід та ключі до воріт «Кременчука». Важливо, щоб усі лідери відновилися після хвороб та травм, через що «Легіон» провалив останній матч регулярки «Дніпру» усіченим складом (1:11).

Якоюсь мірою «Легіон» не є таким зручним суперником для «Кременчука» (баланс особистих зустрічей 4-2), але збалансованість складу кращої команди регулярки не викликає сумнівів. Навіть без травмованого збірника Дениса Матусевича кременчужани мають серйозні ресурси для того, аби виграти обидва домашні матчі 13 та 14 березня. І фактор найкращого снайпера та бомбардира чемпіонату Віталія Ляльки тут теж матиме значення.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією

У Ла Лізі зіграє Тібо Куртуа, а проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.