Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 12 березня 2023, 11:29
2313
0

Артем ТИЩЕНКО: «Не даремно працював увесь рік»

Український біатлоніст – про виступ в естафеті в Естерсунді

| Оновлено 12 березня 2023, 11:29
2313
0
Артем ТИЩЕНКО: «Не даремно працював увесь рік»
Instagram. Артем Тищенко

Біатлоніст збірної України Артем Тищенко прокоментував 5 місце в естафеті на восьмому етапі Кубка світу у шведському Естерсунді.

– По-перше, я був задоволений тим, що Юрай поставив мене у склад. Я дуже давно вже не бігав естафети на Кубку світу, і дуже хотілося випробувати себе. Вважаю, що з етапом впорався: стріляв досить швидко з одним запасним, по трасі було важкувато, але боровся як міг. А 20 секунд програшу за етап… Раніше програвав більше. В цілому, задоволений тим, як вдалося пробігти.

– Чи став сюрпризом саме перший етап? Адже його, здається, «забронював» Артем Прима, який сьогодні теж був у складі.
– Так, але ми й раніше з ним «мінялись» етапами. Перші етапи для мене звичні, тому я, чесно кажучи, на нього і розраховував сьогодні.

– Протягом трьох тижнів тобі двічі довелось міняти часові пояси, кожного разу на 6 годин. Як ти з цим впорався?
– Коли прилетіли до Канади, то, напевне, перших днів три було досить важко. Вночі прокидався, не міг спати. А ось після повернення до Європи адаптувався досить швидко, і великих проблем із часом не було.

– А як що до зміни висоти? Фактично, в Канаді в тебе вийшов гірний збір зі змаганнями. Як вважаєш, зараз це допомагає?
– Так, в Кенморі ми змагались на висоті за 1400 метрів. Звичайно, різниця відчувається: в горах інші відчуття, бігати завжди важче. Але я побоювався, що тут мені буде важко: на Кубку IBU довелось провести шість гонок за вісім днів – відчувалась значна втома. Але тут почуваюсь досить непогано.

– Для багатьох вболівальників чималим здивуванням є твоя швидкість в останній місяць. То раніше ти від нас її приховував?
– Ну я не даремно працював увесь рік – старався, був дуже вмотивований. І, звісно, я радий, що вдалось і покращити швидкість, і підвищити стабільність результатів.

– Те, що зі збільшенням швидкості трішки втратилась влучність, взаємопов’язано?
– Я не думаю, що причини промахів – у цьому. В мене загалом в цьому сезоні зі стійкою було не так стабільно – на початку сезону теж були провали. Якщо лежачи стріляв добре, за винятком індивідуалки в Естерсунді, то в стійці чогось трішки не вистачає.

– За останній місць ми побачили кілька дуже якісних гонок в твоєму виконанні. Яку з них ти б для себе відзначив особливо?
– Чемпіонат світу – взагалі особливе змагання, до того ж, мені вдалось там показати хороший результат, 12-те місце. Але і в Кенморі я також дуже задоволений тим, що вдалось стабільно, без провалів, виступити в усіх гонках. Ну і сьогоднішня естафета, гонка за команду, також запам’ятається. Тому, виходить, що всі гонки – особливі.

– Які в тебе сподівання на Голменколлен?
– Залишився один етап, і, звичайно, хочеться провести його на хорошій ноті, аби потім з чистим сумлінням завершувати сезон. Також хочеться підтвердити непогану швидкість на трасі, і стрільнути нарешті нуль – те, чого не вдавалось вже протягом багатьох гонок.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.