Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 березня 2023, 18:49
428
0

Андрій МЕЛЬНИК: «Завдання збірної – вийти у фінальну частину ЧЄ-2024»

Гандбольна збірна України готується до матчів відбору до ЧЄ проти Австрії

| Оновлено 09 березня 2023, 18:49
428
0
Андрій МЕЛЬНИК: «Завдання збірної – вийти у фінальну частину ЧЄ-2024»
ФГУ. Андрій Мельник

Гандбольна збірна України готується до матчів відбірного турніру до Євро-2024 проти збірної Австрії, що пройдуть 9 березня в німецькому Кобургу та 11 березня в австрійському Лінці. Збірна України має гравців та тренерів, які можуть вирішувати поставлені завдання, а рівень мотивації національної команди зараз має бути максимальним, розповів президент Федерації гандболу України Андрій Мельник.

«Завдання і обов`язок нашої збірної – вийти до фінальної частини чемпіонату Європи. Через війну ми не маємо можливості проводити домашні ігри в Україні, тому поки змушені грати за кордоном. Домашній поєдинок проти Австрії ми проводимо в Кобургу в Німеччині і для цього виконується велика організаційна робота. Хочу висловити подяку Федерації гандболу Німеччини і місту Кобург, а також персоналу збірної України і всім нашим партнерами, які надають підтримку національній команді.

За рік від початку широкомасштабної війни нашим збірним, командам, гандболістам та тренерам допомогу у різному вигляді надавали міжнародні гандбольні федерації та національні федерації багатьох країн. Це є неоціненним. Ми дякуємо Міністерству молоді та спорту України, Національному олімпійському комітету за підтримку гандболу, а також, хто всім, хто залучений до нашого виду спорту: від працівників ДЮСШ, шкільних вчителів, функціонерів і до гравців українських команд всіх вікових груп та їхніх батьків. Завдяки вам гандбол зберігається в Україні у цей важкий час.

Але перед усім наші слова подяки звучать на адресу наших воїнів, волонтерів, всіх, хто робить внесок у досягнення нашої перемоги над російськими окупантами. І ми маємо зробити все можливе і неможливе, щоб пробитися до фінальної частини Європи, щоб всі знали, що Україна це успішна, потужна держава. І спортсмени також б`ються за долю України. Перемоги на спортивних майданчиках мають зараз ще більше значення ніж раніше. І кожного разу, коли спортсмени виходять на арену, вони мають розуміти, як складно було створити їм таку можливість і що люди поклали своє життя, щоб країна існувала, а у спортсменів була можливість змагатися.

У нашої гандбольної збірної зараз має бути саме таке налаштування. Родин, близьких багатьох з наших гравців та тренерів безпосередньо торкнулась війна. Зараз чимало спортсменів і серед них гандболістів перебувають на фронті, чимало з них поранені, на жаль, є багато загиблих.

Тому всі свої спортивні перемоги ми маємо присвячувати цим героям і бути їм вдячними. Має бути величезна пошана. Наша збірна команда має виходити на майданчик із гордістю та впевненістю і не мати жодних сумнівів у своїй силі. Тоді уболівальники пишатимуться збірною: що вона гідно б'ється і перемагає. Цього я бажаю нашій збірній.

Сьогодні всі гравці нашої збірної грають за кордоном, на провідних ролях в хороших клубах. На зборах у національній команді їм потрібно зігратися разом, відчути один одного. У нас зрілі гравці, на кожній позиції є досвідчені виконавці з високим рівнем майстерності, підтягнулось молоде покоління. Дуже приємно бачити впевнену, результативну гру Ігоря Турченка. Я грав з його батьком Сергієм Турченком, він був талановитим гравцем і передав свій досвід сину. Приємно бачити гандбольну династію Турченків. Сподіваємося, що Ігор стане гравцем світового рівня. На це здатен кожен у нашій збірній. Все залежить від них, від їх впевненості та наполегливості.

У нас хороший тренерський тандем – В’ячеслав Лочман та Вадим Бражник. Вони давно і добре знають один одного, і зараз спільно виконують великий обсяг роботи у збірній. Важливим також є їх різнобічний досвід як гравців, адже обидва були класними виконавцями, виступали у національній збірній, В’ячеслав Лочман як півсередній, а Вадим Бражник як воротар. Хочу висловити підтримку тренерам збірної. Віримо в них, віримо в наших гравців і віримо в Україну!»

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.