Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 березня 2023, 19:45
2897
0

Україна – Австрія. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ

Українці приймають лідера групи

| Оновлено 09 березня 2023, 19:45
2897
0
Україна – Австрія. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ
Федерація гандболу України

Поєдинок Україна – Австрія відбудеться в четвер, 9 березня, в Німеччині. Початок зустрічі о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали Xsport та Sport 1.

Для чоловічої збірної України настав час другого кваліфікаційного вікна у відборі на чемпіонат Європи-2024. У його програмі нашим гандболістам необхідно двічі за три дні зіграти проти збірної Австрії і ці матчі матимуть колосальне турнірне значення для підопічних В'ячеслава Лочмана.

Наш суперник є міцним середняком європейського гандболу. Австрійці стабільно брали участь у фінальних стадіях трьох останніх континентальних першостей та змагалися на двох із трьох крайніх світових чемпіонатів, не зумівши кваліфікуватися лише на планетарний форум у 2023 році. Дуже великих успіхів Австрія на цих турнірах не здобула, але її найкращий результат у вигляді восьмого місця на Євро-2020 був досить високо оцінений європейською гандбольною спільнотою.

Цьогорічну кваліфікацію на черговий континентальний форум гандболісти з батьківщини Моцарта розпочали дуже впевнено і зараз очолюють наш квартет. У першому кваліфікаційному вікні Австрія спочатку вдома обіграла збірну Румунії – 36:32, а після цього вдало злітала на не дуже гостинні в гандбольному плані Фарерські острови – 28:30. Ключовими гравцями команди у цих поєдинках стали мегадосвідчений тридцятисемирічний правий крайній Роберт Вебер (19 голів) та лівий напівсередній Нікола Білик, на його рахунку одинадцять точних кидків.

Саме Нікола Білик є для українських вболівальників найцікавішою персоною в австрійському ростері. Він є сином успішного українського гандболіста Сергія Білика, який закінчував свою ігрову кар'єру в Австрії. Нікола Білик вирішив піти стопами батька і професійно займатися ручним м'ячем. Це йому вдалося дуже добре. Наразі він уже став лідером збірної Австрії. В порядку у нього і клубна кар'єра, в якій він виступає за гранда німецького гандболу «Кіль».

На спарені поєдинки проти Австрії тренерський штаб збірної України викликав наступних гандболістів:

Воротарі: Геннадій Комок («Мотор»), Антон Терехов («Байя-Маре», Румунія)

Праві крайні: Андрій Акіменко («Динамо Бухарест», Румунія), Юрій Кубатко, Ілля Близнюк (обидва – «Мотор»), Данило Глушак («Заглембе», Польща)

Ліві крайні: Євген Жук (Гроссвальштадт, Німеччина), Дмитро Артеменко («Гурнік», Польща), Захар Денисов («Мотор»)

Розігруючі: Тарас Міноцький, Віталій Горовий (обидва – «Мотор»), Олександр Тільте («Хробри Глогув», Польща)

Ліві напівсередні: Дмитро Горіга, Ігор Турченко (обидва – «Мотор»)

Лінійні: Дмитро Ільченко («Гурнік», Польща), Іван Бурзак («Азоти Пулави», Польща), Дмитро Тютюнник («Мотор»)

Привертає до себе увагу повна відсутність у нашій збірній правих напівсередніх. У нас і так із цим амплуа далеко не все гаразд, а зараз й зовсім Владислав Донцов, який у першому ігровому вікні був єдиним гравцем у нашій збірній на цій позиції, пропускає матчі з Австрією через травму. В інших аспектах склад української національної команди цілком прогнозований.

Нещодавно сьогоднішні суперники вже зустрічалися між собою. У Відні, на груповому турнірі фінальної частини Євро-2020, австрійці та українці провели рівний поєдинок і лише під його завісу господарям вдалося схилити шальки терезів на свою користь – 34:30. Варто зазначити, що у складах обох суперників сьогодні вийде чимало учасників тієї зустрічі.

Декілька слів варто сказати про місце проведення сьогоднішнього матчу. Через рашистську агресію наша чоловіча збірна продовжує проводити свої номінально домашні зустрічі в Німеччині. У першому ігровому вікні синьо-жовта команда грала в Ашафенбурзі, а тепер український колектив гостюватиме в місті Кобург. Австрійців ми будемо приймати на «HUK-Aрені», яка відчинила свої двері для вболівальників у серпні 2011 року та вміщує трохи більше трьох з половиною тисяч глядачів.

Матчі з Австрією багато в чому стануть визначальними для нашої збірної. Їхнім успішним результатом для українців цілком можна буде вважати два набрані очки з чотирьох можливих. Такий результат дозволить синьо-жовтим не тільки всерйоз претендувати на одну з двох прямих прохідних позицій перед фінальними матчами відбору, але й зробити непоганий заділ для потенційної участі в рейтингу збірних, що посядуть треті місця. Залишається побажати українській команді, щоб вже перша з двох спарених зустрічей принесла бажаний результат і підопічні В'ячеслава Лочмана виконали завдання-мінімум на друге кваліфікаційне вікно.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Австрія

2

2

0

0

66:60

+6

4

2. Румунія

2

1

0

1

66:62

+4

2

3. Україна

2

1

0

1

55:59

-4

2

4. Фарерські острови

2

0

0

2

53:59

-6

0

9 березня

Україна – Австрія

Фарерські острови – Румунія

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.