Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 березня 2023, 18:56
665
1

В Польщі ініціювали збір коштів на відновлення СК Авангард

Організатор акції - 18-річний український баскетболіст

| Оновлено 09 березня 2023, 18:56
665
1
В Польщі ініціювали збір коштів на відновлення СК Авангард
fbu.ua. СК Авангард

«Наша Варшава» та баскетбольний клуб «Варшава» запустили ініціативу з підтримки баскетболу в Україні, ініціювавши збір коштів на відновлення та реконструкцію залу СК Авангард, який постраждав в результаті ракетного удару по Києву.

«У цей зал я вперше потрапив маленьким хлопчиком. Там у вісім років я вперше взяв у руки баскетбольний м’яч і закохався в гру всім серцем. Після цього я провів майже всі тренування там, провів більшість своїх матчів. Саме на цьому майданчику я провів свій перший матч у Першій лізі, у молодіжних змаганнях. Там я фактично провів все своє дитинство.

На жаль, війна призвела до того, що цей зал перестав бути другим домом для великої групи дітей та їхніх тренерів, яким він був для мене. Будь-яка допомога у відновленні СК «Авангард» зараз дуже важлива, тому ми вирішили зробити свій маленький внесок у цю велику справу», - розповів 18-річний киянин Микита Білко, який після початку повномасштабного вторгнення росії поїхав до Польщі і зараз є гравцем клубу «Варшава».

Кошти збираються на рахунок Фонду «Наша Варшава»:

73 2490 0005 0000 4530 5471 4334 (з приміткою: Авангард Київ)

Також клуб «Варшава» організує 1 квітня 2023 року турнір «Варшавський баскетбол для Києва», зібрані кошти з якого будуть спрямовані на відбудову Авангарду.

Відмітимо, фонд «Наша Варшава» займається допомогою українському народу з лютого 2022 року. Однією з ініціатив у цій роботі було опікування групою талановитих молодих українських баскетболістів віком 16-18 років. Вони були зареєстровані у польській баскетбольній лізі як команда «Варшава». Команда успішно бере участь в іграх чемпіонату U19 та третій лізі Баскетбольної асоціації Варшавського округу, представляючи український спорт на польських баскетбольних майданчиках.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Главное - чтобы деньги пошли действительно на восстановление арены. А то у нашего народа, который думает по европейски, есть ещё и азиатская привычка - класть себе в карман.
В начале войны как-то воодушевленно и с радостью относился к благотворительности, помощи и сбору средств; а сейчас как-то с насторожливостью. Очень бы хотелось наконец-то увидеть все отчёты (и на бумагах, официально) от Притулы. Что-то во мне закрадывается, что у него там не все чисто. Но я хочу ошибаться, так как Притула (как личность и человек) мне импонирует.
П. С. Для себя сделал вывод, что если и отправлять деньги, то только проверенным людям. Которых или лично знаешь (в моем случае я использую этот вариант; и не имеет значение это волонтёр или боец ВСУ),  или если видны все отчётности вплоть до копейки.