Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 09 березня 2023, 13:57
8731
17

Камбек був близько. Костюк поступилася на старті турніру в Індіан-Веллсі

Марта у трьох сетах програла Ребеці Петерсон за 3 години

| Оновлено 09 березня 2023, 13:57
8731
17
Камбек був близько. Костюк поступилася на старті турніру в Індіан-Веллсі
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 40) програла перший матч на турнірі серії WTA 1000 в Індіан-Веллсі (США).

У 1/64 фіналу змагань українка поступилася Ребеці Петерсон (Швеція, WTA 103) у трьох сетах за 3 години.

WTA 1000 Індіан-Веллс. Хард. 1/64 фіналу

Ребека Петерсон (Швеція) [Q] – Марта Костюк (Україна) – 7:5, 5:7, 7:5

У першій партії Марта впевнено перемагала з рахунком 3:1 (30:0), проте не змогла втримати перевагу – рахунок став 5:4 на подачі Ребекки. У Марти в 10 геймі першого сету було 4 сет-поінти, але Петерсон забрала подачу, потім зробила брейк і подала на партію. Таким чином Костюк програла перший сет.

Друга партія для Костюк також розпочалася добре – українка лідирувала 2:0, але віддала подачу і вже незабаром програвала 3:4 на подачі Петерсон. Але Марта змогла зробити брейк та повернутися у гру. З рахунком 5:5 (30:30) Костюк зробила ейс і потім забрала легкий поінт. У 12 геймі другого сета Марта перервала подачу шведки та залишила за собою другу партію.

Початок третього сета Марта провалила. Костюк програла перші три гейми, віддавши дві свої подачі. Далі Марта поступалася 4:2 (40:30) на своїй подачі, але забрала гейм, а потім зробила брейк та зрівняла рахунок – 4:4. З рахунку 5:4 на свою користь Марта програла 3 гейми поспіль і поступилася Петерсон у тригодинному матчі.

Якщо підбивати підсумок, можна зробити висновок, що Костюк грала практично сама із собою. За матч Марта припустилася цілих 17 подвійних помилок!

Раніше Костюк взяла трофей у Остіні.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Свьонтек прокоментувала перемогу над Соболенко у фіналі турніру в Мадриді
Теніс | 05 травня 2024, 12:59 0
Свьонтек прокоментувала перемогу над Соболенко у фіналі турніру в Мадриді

Іга намагалася грати сміливо на важливих м'ячах

Тайсон Ф'ЮРІ: «Усик – справжній лиходій»
Бокс | 06 травня 2024, 11:09 1
Тайсон Ф'ЮРІ: «Усик – справжній лиходій»

Британець – про майбутній поєдинок з українцем

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леха Маслов
Ось і відповідь на питання: чи подорослішала Марта? 
Виграш турніру, чи перемога над ТОП10 нічого не вартує, а ось добрий мозкоправ це те що конче потрібно. Але ж таки висновки робились і три роки тому
captain2009
Знову Марта не змогла приборкати свої емоції. 17 подвійних - це, навіть, не занадто. Це 4! відданих гейми суперниці. Якщо давати таку фору, то на який результат можна сподіватися? І якщо в Остіні Марта була сконцентрованою (це було помітно по її погляду на прийомі), то тут повністю віддалася своїм улюбленим тагранам - розмови сама з собою та публікою, гримаси, охи-вздохи, пози і т.п. Невже так складно похопити за вже багато років в турі, що скільки б ти не робила весь цей цирк з кривляннями, воно не допомогає і результату не приносить, та й ще виставляє тебе посміховіськом? Питання, звісно, риторичне. 
Sashamar
А що ви хочете, щоб старі пісні про головне одразу й припинились? Так не буває. А щодо суперниці, так її доробку не тільки першість ЖЕКу як у Марти, але й п'ятихатка. Це зараз вона з'їхала, а була на досить пристойних місцях, може й повернутися.
Александр Ад
програла сама собі -стільки помілок жах...
kollekciy
Марта грала сьогодні, так як і всі ігри в Остіні (крім гри з Коллінз, там грала трохи краще), але якість гри участниць Остіну, дозволив Марті з такою слабенькою грою виграти титул, та 250 очок. А тут суперниця трішки чистіше зіграла і в результаті Марті того трішки і не вистачило для перемоги. 
Порівняння цих двох подій підтверджує, що краще більше грати 250 тис, де навіть з слабкою грою, може пощастити, ніж стабільно роками вилітати з 1-2 кругу на WTA 1000.    
Vova Chol
Психами дістала .
Александр Науменко
Це ні Іга, з європейским менталітетом, це постсовковий синдром, хоч і народилась в незалежній Україні. Виграла один турнір і вже зірка, в підсознанні. 
Old  Т
Ну там выиграла, в Остине, а тут осечка. Закон сохранения энергии. Тем более тут уже уровень турнира выше - WTA 1000. Ну и надо топик надевать, что бы сиськи не болтались.
Олександр Радченко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vital
Немає причин для суму. Забагато витрачено сил і емоцій Костюк в Остіні. Марті потрібно перепочити , бо 17 подвійних за гру говорять самі за себе.  Трохи підтягнути подачі, а тоді підкорювати вершини в Маямі.
Santk86
Такую соперницу Марта должна была выносить в двух сетах, иметь четыре сетбола на приеме и все пробить по аутам, это надо суметь. А подача это просто тихий ужас, пока Марта не научиться подавать, толку небудет.
Первый Среди Равных
Підтвердила, що тріумф в Остіні був щасливою випадковістю. Відмазки "виснажена", "щільний графік" не приймаються.