Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 09 березня 2023, 19:45
727
0

Андерлехт – Вільярреал. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

«Жовта субмарина» знайшла непогану мішень

| Оновлено 09 березня 2023, 19:45
727
0
Андерлехт – Вільярреал. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер, 9 березня, в Андерлехті на стадіоні «Лотто Парк» відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги конференцій УЄФА з футболу, у якому зіграють бельгійський «Андерлехт» та іспанський «Вільярреал». Стартовий свисток польського рефері Бартоша Франковського з Торуні прозвучить о 19:45 за київським часом.

Андерлехт


Колись давно ім'я бельгійського «Андерлехта» було справді помітним на карті футбольної Європи, але ці часи вже минули, а на зміну їм прийшли сучасні реалії футболу цієї країни. Представники Ліги Жюпіле нині змагаються в обсязі зароблених коштів за продаж чергового талановитого гравця, і далеко не завжди саме доморощені виконавці забезпечують найвищий дохід. У цьому плані «Андерлехт» і програє в гнучкості стратегії тим же «Генку», «Генту» чи «Брюгге», бо намагається підводити до основного складу саме бельгійців, і в результаті не може зачепитися за чемпіонський титул, починаючи від сезону-2016/17.

Є всі підстави вважати, що і цього сезону «пурпурно-білі» не досягнуть першого рядка, оскільки зараз їм хоча б піднятися зі свого десятого місця у напрямку зони єврокубків. І точно не вийде цього зробити з результатами на кшталт поразки від «Гента» (0:1) або нічиєї проти «Стандарда» (2:2), які траплялися з командою датського фахівця Брайана Раймера в попередніх двох зустрічах на внутрішній арені. Успіх у дуелі проти болгарського «Лудогорця» на попередньому етапі також дався досить складно, оскільки гру на виїзді «Андерлехт» програв (0:1), але вдома переміг у серії пенальті без жодного результативного удару з боку суперників. Досвіду, який дають захисник Ян Вертонген, нападники Беніто Раман та Іслам Слімані, а також півзахисник Ліор Рефаелов, на поточний момент не вистачає для серйозної конкуренції проти великих суперників.

Вільярреал


Перший серйозний трофей в історії «Вільярреалу» – Кубок УЄФА за перемогу в Лізі Європи – був здобутий під керівництвом Унаї Емері у сезоні-2020/21 у фіналі проти англійського «Манчестер Юнайтед», а вже у наступній міжнародній кампанії «жовту субмарину» ледь зупинили лише в плей-оф Ліги чемпіонів. Це був час справжньої ейфорії, а сьоме місце у чемпіонаті за підсумками минулої кампанії обіцяло її продовження. Однак, як і буває найчастіше в подібних ситуаціях, одного разу щось пішло не так. «Вільярреал» провалився на старті сезону, і жодні колишні заслуги Емері за два роки перебування в клубі не мали ніякої сили в момент ухвалення рішення щодо його відставки.

Кіке Сетьєн, представник старої тренерської школи Іспанії, нині намагається стабілізувати результати виступів команди, і має певний прогрес. По-перше, «Вільярреал» іде шостим у чемпіонаті, що дозволяє йому сподіватися на місце в кваліфікації Ліги конференцій на наступний сезон, проте команда лише на чотири очки відстає від севільського «Бетісу», тому може замахнутись і на більше. По-друге, «жовта субмарина» трохи більше тижня тому вийшла з крутого піке тривалістю чотири поразки поспіль, і зараз отримає в календарі єврокубковий матч для того, щоб продовжити свій шлях.

Орієнтовні склади


«Андерлехт»: Вербрюгген – Сарделла, Вертонген, Дебаст, Мурілло – Версгарен, Діавара, Ашимерю – Амузу, Слімані, Дреєр.

«Вільярреал»: Рейна – А. Морено, Торрес, Альбіоль, Фойт – Баена, Парехо, Терратс – Піно, Ж. Морено, Чуквезе.

Не зіграють: Делькруа, Капа – Коклен, Капу.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі на нас чекає напружений футбол. Нашою ставкою буде позиція – Кількість голів: 2 або 3 з коефіцієнтом 1.98.

9 березня, четвер

«Андерлехт» – «Вільярреал»
Андерлехт. «Лотто Парк». 19:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Бартош Франковський (Торунь, Польща)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Parimatch
  • 3.55
  • 3.45
  • 2.06
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.