Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 09 березня 2023, 22:00
991
0

Севілья – Фенербахче. Прогноз і анонс на матч Лиги Європи

Команда з підвалу таблиці Ла Ліги все ще претендує на європейський трофей

| Оновлено 09 березня 2023, 22:00
991
0
Севілья – Фенербахче. Прогноз і анонс на матч Лиги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер, 9 березня, у Севільї на стадіоні «Рамон Санчес Пісхуан» відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА з футболу, у якому зіграють іспанська «Севілья» та турецький «Фенербахче». Стартовий свисток французького рефері Франсуа Летесьє прозвучить о 22:00 за київським часом.

Севілья


Особлива хімія поміж андалузькою «Севільєю» та другим за значимістю єврокубковим клубним трофеєм поступово знакає. Епоха Унаї Емері в розташуванні «нервіонців» добігла кінця вже як шість із половиною років тому, а ривок за Кубком УЄФА на чолі з Хуленом Лопетегі зразка сезону-2019/20 уболівальники тепер згадують зі завмиранням серця. Темні часи прийшли до розкішного міста на півдні Іспанії, і навіть майстерності аргентинського наставника Хорхе Сампаолі не вистачає для того, щоб витягти команду з глибокої психологічної ями. 17 рядок турнірної таблиці іспанської Ла Ліги та поразки, поразки, поразки – ось і все, на що зараз здатна «Севілья» на внутрішній арені.

Очевидно, що в таких умовах боротьба восени в групі Ліги чемпіонів проти «Боруссії» Дортмунд, «Манчестер Сіті» та «Копенгагеном» була більш схожою на невдалий жарт. Колись грізний клуб погодився з роллю третьої сили, подумавши, що за час після чемпіонату світу та до початку єврокубкової весни встигне налагодити свою гру. І спочатку справді здавалося, що крига скресла. Але своєчасної реакції на поразку від «Жирони» (1:2) у середині січня так і не відбулось, тому потім стались уже закономірні вильоти з Кубку Іспанії від «Осасуни», невдалий виїзд до «Барселони» (0:3), а також три поразки поспіль в останніх зустрічах. Зачепила серія невдач і матч-відповідь проти нідерландського «ПСВ» на попередньому етапі плей-оф (0:2), але тоді виявилося, що домашньої перемоги (3:0) цілком вистачає для виходу до наступного раунду. Але минулими вихідними «Севілья» отримала одразу шість(!) м'ячів від «Атлетіко» у чемпіонаті (1:6), і тепер взагалі незрозуміло, чого очікувати від команди Сампаолі.

Фенербахче


Із виступами турецького «Фенербахче» під керівництвом португальського фахівця Жорже Жезуша українські вболівальники хоч-не-хоч мали змогу познайомитися під час осінньої частини кампанії, коли київське «Динамо» зустрічалося з колишньою командою свого головного тренера Мірчі Луческу. Сказати про виступи «біло-синіх» у тих зустрічах просто нічого, а ось «канарки» склали про себе досить непогане враження, здобувши перемогу в обох зустрічах (2:0 та 2:1). Більше того, «Фенер» потім ще й виграв групу з «Ренном» та АЕК Ларнака у складі, тому його історія єврокубків зразка цього сезону максимально близька до українського футболу.

Якщо усвідомлення цього факту турецькому клубу на душі буде легше – не біда. Набагато більше команду Жезуша зараз хвилює стан справ у чемпіонаті, де відставання від «Галатасараю» складає вже шість очок із перспективою очної зустрічі лише в останньому турі. Як скорочувати цю дистанцію – «канарки» ще для себе не вирішили, оскільки «леви» не збираються скидати оберти, а вже після міжнародної павзи «Фенербахче» зіткнеться ще й із необхідністю грати у Кубку Туреччини. Чи буде на той час ускладнений календар футболістів Жезуша – окрема історія, заради якої вони й вирушають до Севільї. Але підтримки від українських уболівальників стамбульський клуб достеменно не дочекається, бо самостійно зіпсував собі репутацію згодою на товариський матч із командою з країни-бензоколонки.

Орієнтовні склади


«Севілья»: Буну – Гудель, Фернандо, Ньянзу – Акунья, Ракітіч, Хордан, Навас – Торрес, Хіль – Ен-Несірі.

«Фенербахче»: Баїндир – Лінкольн, Салаї, Акайдин, Кадіоглу – Россі, Арао, Гюлер – Креспо – Кінг, Валенсія.

Не зіграють: Баде, Гує, Корона, Маркао, Гомес, Рекік – Сангаре, Енріке, Аліоски.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі господарі будуть ближчими до успіху за результативного футболу. Нашою ставкою буде позиція – «Севілья» не програє і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.45.

9 березня, четвер

«Севілья» – «Фенербахче»
Севілья. «Рамон Санчес Пісхуан». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція)
Прогноз Sport.ua – 3:1
Parimatch
  • 1.79
  • 3.70
  • 4.80
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Невдача Пірло. Сампдорія вилетіла з плей-оф і не вийде до Серії A
Футбол | 18 травня 2024, 06:47 0
Невдача Пірло. Сампдорія вилетіла з плей-оф і не вийде до Серії A

У півфіналі плей-оф Серії B Палермо зіграє проти Венеції

Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку
Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2
Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.