Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 вересня 2023, 19:34
1805
0

Спортивний директор ФХУ: «В ЧУ народилася наднова зірка»

Від конкуренції у сезоні виграв не лише чемпіонат, а й збірна України

| Оновлено 13 вересня 2023, 19:34
1805
0
Спортивний директор ФХУ: «В ЧУ народилася наднова зірка»
ФХУ. Олександр Бобкін вивів херсонських «щук» на новий рівень

У чемпіонаті України завершився перший етап змагання, попереду – плей-оф. Про те, наскільки конкурентним вийшов регулярний сезон-2022/23 у період війни, яка команда стала відкриттям чемпіонату, яку роль відіграли аутсайдери і хто з молодих хокеїстів розкрився на дорослому рівні в інтерв'ю офіційному сайту Федерації хокею України розповів спортивний директор Юрій Кириченко.

- Я взагалі не пам’ятаю, коли за перемогу в регулярному чемпіонаті до останнього туру боролися три команди. В цьому плані виступ херсонського «Дніпра» за своїм резонансом я б порівняв з народженням наднової зірки. Це справді було чимось неочікуваним, - говорить пан Кириченко. - Не маючи зіркового складу, херсонці вкотре підтвердили істину, що порядок б’є клас. В контексті «Дніпра», який змушений був весь сезону перебувати в гостях, я б відзначив внесок багатьох людей. Це і новий тренерський штаб на чолі з Олександром Бобкіним, який поставив гру та вивів «щук» на новий рівень. Це і самі хокеїсти, які забажали довести фаворитам, що їх дарма списали з рахунків. Це й керівництво клубу, яке на відмінно виконало свою організаційну роботу та дозволило тренерам займатися виключно творчою діяльністю.

Від такого тріумвірату нагорі турнірної таблиці виграв не лише чемпіонат, а й національна збірна. Більше конкурентних матчів, вищий ігровий тонус у хокеїстів, ширше коло кандидатів до головної команди країни. Також вважаю, що якби «Легіону» вдалося з самого початку сезону якісно закрити позицію голкіпера, то зараз би ми, найімовірніше, говорили про четвірку лідерів, а не трійку.

Стосовно аутсайдерів, то особисто я задоволений їхньою роллю… «Берсеркам» та Києву» у найближчому майбутньому цілком до снаги зайняти нішу команд-трамплінів: готувати юних хокеїстів або реанімувати кар’єри досвідчених та отримувати компенсацію від їх переходів до інших команд.

- Перед стартом цього чемпіонату говорилося, що з огляду на відсутність легіонерів турнір стане шансом для молодих українських гравців. Хто, на ваш погляд, цим шансом скористався і зумів розкритися в дорослому хокеї?
- Чи багато людей до початку сезону знали про Дмитра Попережая або Данила Тищенка? Зараз ці імена на вустах головного тренера національної збірної! Чи вірили вболівальники у прогрес Євгена Абаджяна, Владислава Браги, Іллі Сеника, Святослава Тимченка, Бориса Андрющенка, Андрія Кривоножкіна? Теж навряд. Денис Матусевич взагалі став топ-оборонцем для нашого чемпіонату. Шкода, що серйозна травма перервала його виступ у цьому сезоні.

Подивіться, як заграв Тарас Карнаух після переходу до лав «Берсерків»! В дорослому хокеї вже непогано почувається його одноклубник Валентин Мурин. І цей список можна продовжувати…

Окремо хочу згадати нашого старожила Сергія Бабинця. Після важкої травми Сергій повернувся в хокей та побив усі можливі бомбардирські рекорди. Бачив, як йому було важко, але він наполегливо йшов до мети. Бабинець навіть брав із собою форму на збори молодіжної збірної, щоб не випадати з тренувального процесу. Це приклад роботи справжнього професіонала і взірець для молодих гравців. Найважливіше, що в солідному хокейному віці він продовжує вдосконалюватися. Людина на 100% віддана хокею і я переконаний, що на нього чекає велике майбутнє хокейного топ-менеджера. Без наявності таких гравців-ветеранів прогрес молодих виконавців був би неможливим.

Нагадаємо, що у 1/2 фіналу плей-оф (до трьох перемог) зустрінуться:

Кременчук (1) – Легіон (4)

Дніпро (2) – Сокіл (3)

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.