Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 березня 2023, 11:13
4881
37

Поразка Динамо, розгром від Шахтаря, чорна смуга Дніпра-1

Найцікавіші події 16-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 07 березня 2023, 11:13
4881
37
Поразка Динамо, розгром від Шахтаря, чорна смуга Дніпра-1
ФК Шахтар

Друге коло УПЛ стартувало у Кривому Розі матчем «Кривбасу» та «Колоса». Тур примітний тим, що після осічки «Дніпра-1» в Олександрії та крупної перемоги «Шахтаря» над «Металістом-1925», «дніпряни» та «гірники» зрівнялися за очками. Одноосібного лідера чемпіонату тепер немає. «Динамо» сенсаційно поступилося у рідних пенатах «Інгульцю». Після цієї осічки та вольової перемоги «Зорі» над «Ворсклою», команда Луческу опустилася на четверте місце у таблиці. На третє піднялася команда ван Леувена.

Кутовий туру

У стартовому поєдинку туру «Кривбас» мінімально здолав «Колос». Єдиний м'яч був забитий у середині другого тайму після розіграшу корнера. Микитишин подав від кутового прапорця до центру воротарського майданчику, там Гончаренко програв свою дуель Вернидубу, і Віталій головою точно пробив у дальній лівий кут воріт. Цей м'яч став для наддосвідченого захисника першим у футболці криворізького клубу.

Сенсація туру

«Динамо» у Києві приймало «Інгулець». З погляду практично всіх футбольних законів ця зустріч нагадувала поєдинок Давида та Голіафа – настільки різна «вага» опонентів. Тим не менш, непретензійні на перший погляд гості стали для фаворитів справжньою кісткою у горлі.

Вже після першого тайму підопічні Луческу програвали з різницею у два м'ячі. Обидва голи «Інгулець» провів після швидких контратак. Спочатку відзначився Козак, який потужно пробив у правий дальній кут воріт, а під завісу першої половини зустрічі Одарюк класно підставив ногу під флангову передачу.

Заради справедливості слід зазначити, що в обох випадках за бажання можна адресувати претензії на адресу суддівської бригади. У моменті з першим голом Сітало надто жорстко атакував Дячука. Якби Монзуль зупинила гру, навряд чи помилилась би. А в другому випадку гольова атака гостей почалася з того, що м'яч влучив у руку Кухарука. Проте Монзуль, яка добре бачила момент, гру не зупинила.

З іншого боку, обов'язково треба говорити і про відверто слабку гру господарів. Динамівці не здивували зовсім нічим. Якщо в середині поля м'яч у них тримався, то зв'язати гру воєдино у вирішальній фазі атак було нікому.

А от гостей обов'язково треба похвалити: зіграли дуже грамотно та чітко. Чудовий дебют Сергія Ковальця на чолі наставника «Інгульця».

Одкровення туру

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу причину поразки своєї команди від «Інгульця» знайшов у роботі суддівської бригади: «Обидва м'ячі нам були забиті після грубих помилок арбітрів. І під час першого взяття воріт був фол – суперник зіграв не у м'яч, а у нашого гравця. При другому взятті воріт була гра рукою. Подібне трактування епізодів ми бачимо не вперше, це вже четверта чи п'ята подібна гра. У нас вже були й вилучення. Виникає багато питань, зокрема, чому ці помилки у трактуванні відбуваються в односторонньому порядку і завжди не на нашу користь. Сподіваюся, що Катерина більше не судитиме наших матчів. Не перераховуватиму всіх матчів, але в кожному у нас були проблеми через неї».


ФК Динамо. Мірча Луческу

Вболівальники туру

За матчем «Динамо» проти «Інгульця» з ложі динамівського стадіону спостерігали два колишні гравці «біло-синіх» та збірної України Артем Мілевський та Олександр Алієв. Напевно, «кенти» залишилися розчарованими побаченим.

Матч туру

Лідер чемпіонату «Дніпро-1» гостював у міцної «Олександрії», яка не приховує своїх єврокубкових амбіцій. Поєдинок двох гідних команд вийшов цікавим, живим та результативним. Хоча не обійшлося і без багатьох помилок. Загалом, «весняний» футбол у всій своїй красі. Протягом усього матчу «дніпряни» виглядали краще, але щоразу після їхніх гольових дій господарі знаходили сили відігратися.

Напевно, було б несправедливо, щоб такий матч завершився чиєюсь перемогою. Нічия – найбільш закономірний результат цього протистояння. З іншого боку, дуже прикро упускати перемогу за дві хвилини до кінця основного часу. До речі, команда Кучера не може виграти вже четвертий поспіль офіційний поєдинок. Тож не дивно, що «дніпряни» втратили статус одноосібного лідера чемпіонату.

Герой туру

Справжнім героєм матчу в Олександрії став молодий півзахисник команди господарів Мустафаєв. Еміль двічі примудрявся зрівнювати рахунок у грі проти «Дніпра-1». Спочатку 21-річний гравець красиво розібрався із Сарапієм і добре пробив у дальній кут воріт. А наприкінці гри завершив затяжну атаку своєї команди ударом практично у порожні ворота.


ФК Олександрія. Еміль Мустафаев

Пенальті туру

Для того, щоб відзначитись у грі проти «Вереса», форварду «Чорноморця» Гладкому знадобилося три хвилини. На передостанній хвилині основного часу Олександр вийшов на поле замість Юсова. А на другій доданій хвилині нападник чітко реалізував пенальті, поставивши масну крапку у грі. Для Гладкого цей м'яч став першим із жовтня 2021 року. Більше того, гол у ворота «Вереса» став для ветерана 99-м у чемпіонатах України. До гросмейстерської позначки залишився один влучний удар.

Заміни туру

Два з трьох голів у матчі «Металіст» - «Рух» забили гравці, які вийшли на заміну. Спочатку зіграв «джокер» господарів: Панасенко після невеликого рикошету засмутив Паньківа, зрівнявши рахунок. Однак утримати хоча би нічию харків'янам не вдалося. Карабін, який також вийшов на заміну, точним ударом приніс для своєї команди три дуже важливі очки в протиборстві з прямим конкурентом у боротьбі за виживання. Офіційний дебют Периці Огнєновича на тренерському містку «Металіста» вийшов невдалим.

Камбек туру

Вогняний матч видали колишня та нинішня команди Віктора Скрипника – «Зоря» та «Ворскла». Полтавці впевнено розпочали поєдинок, зумівши забити два швидкі м'ячі без відповіді – в обох випадках постарався Сефері. Однак далі домінували гості. Вони мали відразу кілька непоганих можливостей забити, але добре в «рамці» діяв Ісенко. Однак і він виявився безсилим після удару Бражка.

Тим не менш, «Ворскла» на «жилах» та куражі свого голкіпера утримувала переможний рахунок до кінця основного часу. Але зрештою не втримала навіть нічиєї. На першій компенсованій хвилині Русин за допомогою рикошету зрівняв рахунок, а через три хвилини Бражко ударом з «точки» оформив дубль для себе і вольову перемогу для своєї команди.

Розгром туру

«Шахтар» не зазнав проблем у грі проти «Металіста-1925». Причому навіть найменших. «Гірники» відвантажили у ворота харків'ян сім (!) сухих м'ячів, але лише один футболіст забивав двічі – Зубков. Цей розгром дозволив підопічним Йовічевіча зрівнятися за очками із «Дніпром-1». Тепер на чолі турнірної таблиці УПЛ двовладдя.

Донеччани у відмінному настрої підходять до матчу Ліги Європи проти «Феєнорда».

Цікаво, що гра першого туру між цими командами завершилася нульовою нічиєю.

Гол туру

Класний м'яч у ворота «Металіста-1925» забив захисник «Шахтаря» Ракицький. Ярослав відзначився у своєму стилі – дальнім сильним ударом. Момент для взяття воріт ветеран «гірників» створив собі сам. Він перехопив м'яч ще на своїй половині поля, потім прискорився і пробив метрів із 35-ти під поперечину. Вийшло і ефектно, і ефективно. Це перший гол Ракицького після повернення до донецької команди.

Символічна збірна туру: Паламарчук – Вернидуб, Ракицький, Мірошниченко – Бражко, Мустафаєв, Климчук, Зубков, Козак, Сефері – Траоре.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fred14
Какое то странное заглавие статьи .Скорее Чорна сиуга не днипра а Динамо .Игры вообще нет .Селюковский Ингулец по игре был на 2 головы выше Динамо 
Fred14
А почему такое разное отношение к тренерам Другой не имеет права рта открыть .за одно слово в адрес арбитров следует наказание .А здесь Луческу часами обливает грязью арбитров не замолкая .Это что избранный ? Почему Луческу позволено а другим категорически нет.Причем это он делает всегда когда Динамо проигрывает .Попробовал бы Кучер или Йовичевич хоть рот открыть сразу бы наказали а Луческу уже три дня ждём реакции футбольных органов
Zanregent
А гол Бадибанги?
Fred14
К Луческу какое-то странно лояльное отношение .Ещё с шахтера где он в случае поражения постоянно выбегал на поле шапку швырял .поливал грязью.арбитров и никаких наказаний .Такое же продолжилось в Динамо .Почему ему все сходит с рук ? Может думают старик выжил из ума и несет черти что 
Fred14
Если бы к примеру точно такие же голы как забил Ингулец забило бы Динамо и не дай бог их бы не засчитали то лай Луческу был бы длиннее ещё раза в четыре 
avk2307
Да по итогам этого тура собственно интересует будут ли комментарии по судейству в этих играх или нет?
Динамо это не оправдывает, как и писал в комментариях к матчу, но интересно просто услышать ...