Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 березня 2023, 18:19
26096
69

Не дотягнули до рекорду. Шахтар знищив оборону Металіста 1925

Колектив Ігора Йовічевіча розписався у воротах суперників сім разів та наздогнав «Дніпро-1»

| Оновлено 05 березня 2023, 18:19
26096
69
Не дотягнули до рекорду. Шахтар знищив оборону Металіста 1925
ФК Шахтар Донецьк

Єврокубкові амбіції донецького «Шахтаря» завжди залишаються на найвищому рівні уваги кожного представника цього клубу, допоки команда бере участь у міжнародних змаганнях у черговому сезоні. Однак ніколи не варто забувати, що омріяний шлях до великих протистоянь потрібно прокладати крізь національну першість, де в поточному сезоні для «гірників» далеко не все виглядає однозначно.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Дніпровський «Дніпро-1», лідер чемпіонських перегонів, станом на початок першого туру другого кола української Прем’єр-ліги, напередодні недорахувався очок у запеклому двобої проти «Олександрії» (2:2), завдяки чому команда Ігора Йовічевіча отримала відмінну нагоду ліквідувати відставання від футболістів Олександра Кучера ще задовго до моменту проведення другої очної зустрічі.

Однак на шляху в «Шахтаря» при цьому стояв харківський «Металіст 1925», який у поточному футбольному році вже відбирав очки в «гірників» у перший ігровий день нового сезону (0:0). Те саме завдання, але вже на полі «Арени Львів» потрібно було виконувати «жовто-синім» і цього разу, але вже на чолі з дуетом тренерів-початківців у складі Едмара та Олега Голодюка. У поєднанні зі змінами з моменту завершення доби Валерія Кривенцова в клубі з Харкова, це створювало цікавий підтекст для всього протистояння.

Афіша гри була гідною того, аби її подивитись пересічному вболівальнику, але безпосередньо на полі з’ясувалось, що ніякої конкуренції «Металіст 1925» своїм суперникам скласти не здатен. «Шахтар» одразу пішов до чужих воріт за забитим м’ячем, і мав успіх уже на п’ятій хвилині. Степаненка на лівому фланзі штрафного підключив до розіграшу Джурасек, а той прострілив на ближню для Зубкова під порожні ворота. І якби тоді Олександр остаточно заплутався в ногах, то був би головний курйоз туру, однак із другої спроби він усе ж таки зумів пробити без належного спротиву.

Швидкі атаки «гірників» давали про себе знати розгубленими діями суперників у відповідь. Проте вже на самому початку зустрічі Тарас Степаненко невдало сперся на ногу в епізоді без м’яча, і в підсумку через біль дограв до перерви. Та чи була потреба в опорному півзахиснику в ситуації, коли номінальні господарі ледь залишали власну половину поля, а в атаці «Шахтар» був на дві голові вище за суперників?

Команда Ігора Йовічевіча на цьому тлі просто продовжувала забивати. На 13 хвилині Траоре допоміг Михайліченку зайти до штрафного через лівий фланг, після чого ми побачили постріл у ближній кут. Трохи згодом почав розривати захист опонентів своїми фінтами Бондаренко, і зрештою з його прострілу з правого флангу від лицьової відзначився й сам Траоре. А вже за мить Ракицький із власної половини запустив фірмову діагональ, яка знайшла Зубкова перед чужими володіннями, і той у два дотики оформив ефектний дубль.

На другий тайм Йовічевіч та Едмар зробили по дві заміни, проте нічого суттєвого в грі ці дії не змінили. «Шахтар» так само продовжував володіти ініціативою, а суперники так само намагались стримувати спроби гостей відзначитись додатковими голами. Виходило це робити, м’яко кажучи, не дуже, бо фактично до гри ми повертались із автоголом Курила на 56 хвилині, якого дуже сильно підставив Сидоренко, пропустивши передачу назад під ногою.

Уже за мить у воротаря була нагода покращити про себе загальне враження, але його сейв від пострілу Джурасека з лівого флангу штрафного ні до чого не призвів, бо з добивання Петряк збільшив і без того безсоромний розрив поміж командами за рахунком.

І щоб уже далеко не відходити від меж чужих володінь, Ракицький на 66 хвилині поклав божевільний дальній постріл із центральної зони перед штрафним за комірець голкіперу, нагадавши про себе кращих часів. Решту ігрового часу «Металіст 1925» проводив у власних атаках на чужій половині, і навіть кілька разів потурбував Трубіна, але й Анатолій прагнув виправитись за помилку посеред тижня, і настрій у команди Едмара був такий собі.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» зіграє гостьовий матч проти одеського «Чорноморця», а донецький «Шахтар» гратиме на виїзді проти криворізького «Кривбасу».

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Металіст 1925» – «Шахтар» - 0:7

Зубков, 5, 40, Михайліченко, 13, Траоре, 38, Курило, 56 (авт.), Петряк, 58, Ракицький, 66

Траоре, 14

«Металіст 1925»: Сидоренко — Шершень, Курило, Безуглий, Жичиков — Я. Мартинюк — Ременюк (Абдуллаєв, 46), Бичек (Дмитренко, 85), Вачіберадзе (Кравченко, 46), Русин (Ігор, 67) — Чирук (Островський, 68).

«Шахтар»: Трубін — Михайліченко, Ракицький, Бондар, Конопля — Степаненко (Назарина, 46) — Судаков (Очеретько, 71), Джурасек, Бондаренко (Криськів, 59), Зубков (Петряк, 46) — Траоре (Сікан, 59).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 5 (1) – 13 (9)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 2 – 4.

МЕТАЛІСТ 1925 - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Події матчу

66’
ГОЛ ! М'яч забив Ярослав Ракицький (Шахтар Донецьк).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Петряк (Шахтар Донецьк).
56’
ГОЛ ! Автогол забив Ігор Курило (Металіст 1925).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Михайличенко (Шахтар Донецьк).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(131)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
От і різниця між Луческу, який працював в тепличних умовах в Шахтарі, коли Ахметов виконував майже любі його примхи, а зараз в Динамо нічого не може вдіяти і Йовичивичем, який сам ліз з низу до гори і нарешті добився своєю працею місця в Шахтарі. І як бачимо він не спиняється, а росте разом з командою. Респект!
nick07
ШД зробив собі гарну різницю. Напевно в кінці сезону це допоможе.
побачимо чи зможуть показати гру з голандцями
Рональд Рейган
А до якого рекорда і хто не дотягнув?
Fred14
Странно что проиграл металлист а комменты все про Динамо.Хоиь слово можно сказать о металлисте .почему не сработала установка на игру
Умник
Смотрел ингулец накрывали по двое два фланга.
Смотрел металист 1925 такой коридор давать. 
2 мяч это ж как казаки в футбол играли мультик. Нафиг нужны такие команды.?
Чего они хотели в этом матче?
Металл пока мбпи
Alex Suz
Што тут делает Ракицкий
Он же любит матьросиюшку
avk2307
Прикольно. 
Ни одной желтой карточки у Металлиста 1925  и по обзору так вроде и не старались защищаться.
Побегали  в "домашнем матче" в гостях на Львов Арене.
Не интересно....
Умник
Воротник хорош. 
Гори сарай гори и хата
Senior
Русня так радіє за ватника рахицького, аж гидко. Безмозглі ідіоти, ні сорому ні совісті
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK.228
Молодці, Шахтар💪👍
Аргумент
Очень много минусов у всех кто рад 0-7,а не 0-2 всухую от Ингульца , рабы суркисов поднажмите нужно больше
Аргумент
0-7 ну как-то так 
Лучше Ингульцу всухую поиграть 0-2,это куда лучше 
:
yuriy_kent
Ну і навіщо такі матчі? А потім з Фейенордом чомусь складно буде? У передостанньому турі Шахтар-Дніпро. Сподіваюсь до цього матчу буде інтрига. А так Шахтарі звісно провели добрий матч. Просто супротивника не було…
Remark
Ну ниче. Еще как-то аукнится шахтеру, что пригрели ватника. Верю в карму.
Vytas Meskauskas
Уровень лиги просто дно пробитое . Тот же шахтер в Европе возят с практически полным контролем мяча что горняки только на контр атаки и все , в ЧУ это барса смириться . Пожалуй самый слабый чемпионат в Европе сейчас как тактически играют команды , на отбой без прессинга
Istm
кроти, схоже, чемпіонами стануть.
Дніпро без Йовічевича не в тому стані. І поки що відверто розчаровує.А у Шахтаря головний трансфер - той самий Йовічевич.
mayakovskiy1
Есть Шахтер и все остальные. Вдвойне приятно на фоне криков перед сезоном, что Шахта без бразильцев это не команда 
R1d3r
Ну вот что я и говорил  adidas77, где ты там? 
Fred14
За кого бы шахтер играл если бы им предложили на выбор ? Украину  россию  или дыру ? Ответ один