Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 05 березня 2023, 17:15
1105
0

Барселона – Валенсія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Полювання на поранених «кажанів»

| Оновлено 05 березня 2023, 17:15
1105
0
Барселона – Валенсія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю, 5 березня, у Барселоні на стадіоні «Камп Ноу» відбудеться матч двадцять четвертого туру чемпіонату Іспанії з футболу, у якому зіграють каталонська «Барселона» та «Валенсія». Стартовий свисток арбітра Хав'єра Альберола Рохаса прозвучить о 17:15 за київським часом.

Барселона


Як з'ясувалось протягом поточного тижня, каталонська «Барселона» цілком здатна відшукати в собі сили для здобуття необхідного результату на чужому полі. Поразка та виліт із Ліги Європи УЄФА від «Манчестер Юнайтед» (1:2), невдача в грі проти «Альмерії» в чемпіонаті, через яку «блаугранас» не відірвались від мадридського «Реала» на ще більшу кількість очок, змінилися перемогою над «галактікос» на «Сантьяго Бернабеу» у першому кубковому півфіналі (1:0). Тепер команду Хаві від вирішального матчу в битві за ще один трофей у поточній кампанії відокремлює 90 (або 120 з потенційними пенальті) хвилин гри у відповідь на «Камп Ноу», але вона відбудеться лише за місяць, тому питання чемпіонату автоматично виходять на перший план.

А тут «Барселона» має класний багаж у сім очок, який на цьому етапі сезону практично нічого не означає, але все одно є атиповим для іспанського футболу. Ще більш дивним чином виглядають усього вісім м'ячів, які пропустили каталонці за 23 гри, що дозволяє їм випереджати той самий «Реал» більш аніж удвічі за цим показником. Навіть прагматична «Барса» часів Хаві-гравця могла б позаздрити подібній грі в обороні. Це й є ключем до успіху сучасних «синьо-гранатових», які «другим номером» виграли матч за Суперкубок Іспанії у того ж «Реала», зараз погрожують забрати Кубок, а також серйозно мають намір утримувати перший рядок у чемпіонаті. Єврокубків цієї весни в команди більше не буде, але й у контексті можливого треблу думати про них якось не доречно.

Валенсія


Останнє десятиліття історії «Валенсії» більше нагадує казку про ріпку, проте фактором, що утримує розвиток клубу, у цьому контексті є власники клубу. Після завершення чотирирічної каденції Унаї Емері на посаді головного тренера хтось тільки не намагався врятувати репутацію «кажанів». Маурісіо Пеллегріно, Ернесто Вальверде, Мирослав Джукич, Хуан Піцці, Нуну Ешпіріту Санту, Гарі Невілл, Пако Аєстаран, Чезаре Пранделлі, Марселіно, Альберт Селадес, Хаві Гарсія, Пепе Бордалас, Дженнаро Гаттузо і ось зараз – Рубен Бараха. Імена-імена-імена, але ніякої користі, окрім збереження прописки в «еліті» з позиції, у кращому випадку, в єврокубковій зоні, не було.

І ось, «Валенсія» зрештою докотилася до такого стану, що зараз вона йде передостанньою, і цьому історичному для іспанського футболу клубу насправді загрожує виліт із Ла Ліги. Якби «Ельче» показував би змістовніший футбол цього року, то, можливо, «кажани» зараз жили б і в підвалі турнірної таблиці. Однак шанс врятувати ситуацію у нового наставника все-таки є. Та й здобута з другої спроби перемога над «Реалом Сосьєдад» була досить гучною для того, щоб позначити свої амбіції. У валенсійців геть не все втрачено в ігровому плані, та й склад вони мають цілком пристойний як для аутсайдерів ліги. Якби ще й не постійні травми, то боротьба з їхнього боку могла б бути набагато цікавішою.

Орієнтовні склади


«Барселона»: тер Штеген – Альба, Крістенсен, Кунде, Араухо – Кесс'є, Бускетс, де Йонг – Рафінья, Ферран, Фаті.

«Валенсія»: Мамардашвілі – Лато, Діахабі, Кемерт, Фульк'є – Алмейда, Гільямон, Муса – Ліно, Дуро, Кастільєхо.

Не зіграють: Гаві, Дембеле, Левандовський, Педрі – Пауліста, Андре, Ніко, Гая, Хауме, Кавані.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі команда Хаві прийде до впевненого успіху. Нашою ставкою буде позиція Фора.

5 березня, неділя

«Барселона» – «Валенсія»
Барселона. «Камп Ноу». 17:15
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Хав'єр Альберола Рохас (Кастілья-Ла-Манча, Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Parimatch
  • 1.50
  • 4.30
  • 7.20
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.