Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 04 березня 2023, 18:23
1389
0

Хетафе – Жирона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Віктор Циганков завітає до передмістя Мадрида як флагман свого нового клубу

| Оновлено 04 березня 2023, 18:23
1389
0
Хетафе – Жирона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

У суботу, 4 березня, у Хетафі на стадіоні «Колізеум Альфонсо Перес» відбудеться матч двадцять четвертого туру чемпіонату Іспанії з футболу, у якому зіграють «Хетафе» та «Жирона». Стартовий свисток арбітра Мігеля Мартінеса Мунуери з Валенсії пролунає о 15:00 за київським часом.

Хетафе


Іспанський фахівець Мічел розпочинав минулий сезон на чолі «Хетафе», проте вже на початку жовтня його попросили на вихід. Причина настільки швидкої відставки головного тренера є досить простою – відсутність необхідних результатів. Зараз Мічел досягає куди більш високих результатів на чолі грецького «Олімпіакоса», а від запрошення трохи молодшого Кіке Санчеса Флореса «міські» не так уже й багато виграли. Минула кампанія завершилася 15 сходинкою, але вже на початку поточного футбольного року всі проблеми команди з передмістя Мадрида знову стали актуальними.

Як їх вирішувати в найкоротший термін – Кіке не знає. Хоча певні надії на нього таки покладалися за підсумками перемог над «Реалом Сосьєдад» та «Осасуною» на старті сезону. Але цим результатам передувала серія невдач, а після них розпочалася нова. І так по колу – від перемоги через невдачі до чергового, украй рідкісного успіху. Із Кубка Іспанії «Хетафе» також уже встиг вилетіти на стадії 1/16 фіналу, поступившись «Леванте». Невеликий прогрес був останнім часом, коли дербі проти «Атлетіко» та «Райо Вальєкано» несподівано завершилися нічиїми (двічі по 1:1), а потім прийшла й перемога над «Валенсією» (1:0). Але ці результати дали лише сім очок, тоді як попередні чотири гри чемпіонату, а також минулий матч проти «Вільярреалу» (1:2) – жодного. Тому й не дивно, що команда Кіке наразі йде передостанньою, хоч і складно грати гірше, аніж «Ельче», від якого навіть у кризового «Хетафе» відрив у 13 очок.

Жирона


У каталонської «Жирони» теж є свій Мічел, ось тільки молодший, аніж колись був в історії «Хетафе» і більш успішний. Принаймні, у поточних реаліях іспанського футболу. Із того часу, як «City Group» придбали контрольний пакет акцій цього клубу, безбідне майбутнє йому практично було гарантовано. «Червоно-білі» підкріпили власний прогрес підвищенням у класі за підсумками минулої кампанії, а зараз цілком пристойно почуваються в середині турнірної таблиці, устигаючи при цьому грати в яскравий і результативний футбол. Не завжди ця характеристика йде на користь команді, яка має лише +1 у графі різниці забитих і пропущених м'ячів, але хоча б фанатам на домашні ігри ходити не нудно.

А тут ще й українська діаспора вболівальників підтяглася до футбольного життя «жирондинців» за підсумками зимової трансферної кампанії та придбання клубом Віктора Циганкова. Спочатку його дуже обережно підводили до основного складу, і зараз зрозуміло чому – три гольові дії (гол + 2 гольові паси) за 184 хвилини призвели до того, що організатори Ла Ліги анонсують черговий тур національної першості із закликом спостерігати за грою нашого співвітчизника. Поліпшуються на цьому тлі й результати «Жирони», якій було дуже важко виходити після паузи перед Різдвом, проте в двох останніх матчах менше трьох м'ячів вона супернику не забивала.

Орієнтовні склади


«Хетафе»: Сорія – Альварес, Альдерет, Дуарте, Даконам – Максимович, Арамбаррі, Аленья – Майораль, Унал, Мунір.

«Жирона»: Гассаніга – Ернандес, Хуанпе, Буено, Мартінес – Рікельме, Б. Гарсія, Ромеу, А. Гарсія, Циганков – Кастельянос.

Не зіграють: … – Коуто, Еррера, Кальєнс, Кебе.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі Циганков та партнери матимуть проблеми в атаці.

4 березня, субота

«Хетафе» – «Жирона»
Хетафе. «Колізеум Альфонсо Перес». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Мігель Мартінес Мунуера (Валенсія, Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Parimatch
  • 2.95
  • 2.90
  • 2.85
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Клуб Другої ліги змінює місце базування через острах ТЦК
Футбол | 24 червня 2024, 14:45 2
Клуб Другої ліги змінює місце базування через острах ТЦК

«Хуст» переїде із Закарпаття до Тернополя

10 найкращих воротарів світового футболу за всю історію
Футбол | 23 червня 2024, 20:11 17
10 найкращих воротарів світового футболу за всю історію

Герої останнього рубежу у грі № 1 настільки ж важливі, як і ті, хто забиває у ворота суперників…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.