Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2023, 08:02
7262
12

Момент істини. Чи є у Раміреса шанс заграти в Динамо?

Блогер Sport.ua розмірковує над перспективами 24-річного венесуельця в команді Мірчі Луческу

| Оновлено 04 березня 2023, 08:02
7262
12
Момент істини. Чи є у Раміреса шанс заграти в Динамо?
ФК Динамо. Ерік Рамірес

Форвард збірної Венесуели Ерік Рамірес повернувся до київського «Динамо». Венесуелець буде виступати за столичний клуб під 15 номером, який став вільним після відходу з команди Віктора Циганкова.

Проблеми із характером та збірна не дозволили Раміресу відразу заграти в Динамо

Ерік Рамірес перейшов до «Динамо» влітку 2021 за 1.75 млн євро зі словацького клубу ДАК. В чемпіонаті Словаччини венесуелець забив 17 голів, тому потрапив на олівець скаутів сильніших клубів. Був близький до переїзду в «Рубін». Мав інтерес з боку чеських, бельгійських та нідерландських команд.

Одним із претендентів на футболіста було київське «Динамо». Мірчі Луческу імпонувала гра Раміреса. Силовий, працьовитий венесуелець максимально підходив під баченням футболу досвідченого румуна. Клуби між собою домовилися доволі швидко, а далі трансфер був на грані зриву. Кияни ніяк не могли домовитися із Раміресом та його агентами. В підсумку, сторони досягли компромісу. Рамірес отримав 600 тисяч євро на рік. Це було в рази більше, ніж він заробляв до цього.

Однак Рамірес не пройшов випробування грошима. Пішли дорогі автівки, дорогий одяг, багатий стиль життя. Скромний хлопець перетворився на гуляку. Важливу роль в цьому відіграв Жерсон Родрігес. Легіонери «Динамо» дуже швидко знайшли спільну мову. Жерсон пристрастив новачка киян до не зовсім хороших речей. Футбол для Еріка відійшов на другий план, а такі речі для Луческу є неприпустимими.

Всі сподівалися, що після від'їзду Жерсона щось зміниться для Еріка, але голова вже пішла обертом. Він вже так і не зміг повноцінно сконцентруватися на футболі. Попри травму Артема Бесєдіна, у першій частині сезону латиноамериканський нападник провів тільки 7 матчів у всіх турнірах та забив один гол.

Другий момент – це збірна Венесуели. «Динамо» підписало абсолютно не готового гравця, який пропустив частину зборів. Його крок за кроком підводили до хорошої ігрової форми. Але все завершувалося поїздками до національної команди. Все це було дуже довго. Тільки за перші пів року Ерік їздив у свою національну команду 4 рази. Пересадки, інший кліматичний та часовий пояс. Як мінімум, підготовка до наступного матчу випадала. А там ще були травми, двотижневий ковід. І Рамірес постійно знаходився в ролі наздоганяючого. Потрібно було знову набирати кондиції. Звичайно, що в такому разі грали інші футболісти.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ерік Рамірес (ліворуч) проти Хермана Песселья

Той же Вітіньо, який нікуди не їздив під час міжнародних пауз, за пів року суттєво виріс. Вже у листопаді бразилець став гравцем стартового складу. Якби не війна, то міг би стати одним із лідерів команди. Бразилець додатково над собою працював, коли партнери роз'їжджалися до своїх національних команд, та проходив адаптацію. Рамірес же постійно був у дорозі.

Останній штрих Раміреса – відмова повертатися після відпустки до Києва. Рамірес хотів залишитися на батьківщині та чекати початку збору національної команди, пропустивши 10-14 днів підготовки із «Динамо». Луческу не став терпіти такого ставлення, і гравцю почали шукати нову команду.

Останній шанс на хорошу кар'єру

Раміресу вже 24 роки. Зараз буде визначатися його подальша доля: або буде виступати за другорядні клуби Європи, або збереться та зможе заграти в «Динамо» та матиме подальший розвиток кар'єри.

Останні два сезони для Еріка були невдалими. Спочатку не зміг затриматися в «Динамо». Потім невдалі оренди до хіхонського «Спортинга» та братиславського «Слована». Попри те, що Рамірес зіграв в цьому сезоні 16 матчів та заробив 4 очки за системою гол+пас, у гравця виник конфлікт із наставником – Володимиром Вайссом. Знову почалися проблеми із вчасними поверненням після відпусти. Ніхто панькатися з норовливим венесуельцем не став – взимку «Слован» підписав ганського форварда з «Мальме» Маліка Абубакарі, а Раміресу вказали на двері. «Слован» веде боротьбу за чемпіонський титул із ДАКом і у Вайсса немає часу займатися перевиховуванням Еріка.Тому повернення до Києва було єдиним реальним варіантом мати ігрову практику навесні.


ФК Слован. Ерік Рамірес

З таким резюме перспектив зачепитися за хороший варіант в Європі немає. Тому потрібно доводити свої таланти в Динамо, щоб влітку знову не поїхати кудись в оренду. Зараз Рамірес повинен проявити свої вольові якості. Визнати свої помилки. Тільки роботою він зможе довести Луческу свої амбіції.

Зайвий – Супряга?

Шанси заграти в «Динамо» в Еріка є. За потенціалом він може стати одним із найкращих гравців УПЛ. Якщо Рамірес візьме себе в руки, то матиме свої шанси стати основним нападником киян.

Взимку Луческу попрощався із двома форвардами – Артемом Бесєдіним та Владом Кулачем. Питання основного нападника поки ніяк не вирішено. На зимових зборах два Владислави – Супряга та Ванат – не особливо переконали, що вони готові грати в старті. Скоріш за все, що Луческу кожному із них давав би свої шанси. Стабільна ігрова практика була б у кожного. Але зараз хтось може виявитися зайвим. Швидше за все, це буде Супряга, який не звик до того, що місце у складі потрібно вигризати зубами.

Прихід Раміреса дає можливість перебудувати гру. Бо Ерік вміє вести силову боротьбу, а таких якостей немає у його конкурентів. Для позиційної гри Рамірес підходить найбільше. Тому зараз все знову в його руках, а як він скористається шансом – покажуть найближчі матчі «Динамо».

Cергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex AS
Соотношение: 1 гол и з/п 6ОО тыс евро, это конечно очередной пздц, лучше б уже шерстили по внутреннему рынку молодняка или своих воспитывали, а так все эти соли, эрики и еще с десяток напов, а на деле выхлоп - О.О.
Умник
Особенно понравилось про "не убедили" Ванат и Супряга на сборах.
Вернулся Рамирес значит не убедили.
Аргумент шикарный.
Не убежденный Ванат забивал на сборах, также вяло и коряво не убежденно забивал Супряга. 
SergRV
Я болельщик Динамо с 1979 года.
Украина мне дороже этой мышиной возни.
Умник
Нет шансов.
Все что касается Динамо это нет шансов, даже у Львова и Миная есть шансы. У Динамо нет. 
ALKOSruLKA
В такому чемпіонаті як зараз, на жаль, "шанс заграти" є навіть у Леоненка !.. А взагалі, за яким принципом в ДК привозять легіонерів - незрозуміло... Мабуть, головне, щоб був вільним агентом!...
avk2307
До перехода из ДАКа в Динамо Рамирес ни разу не попадал в основной состав зборной и только в период игры в Динамо играл в основе и даже  бразильцам гол забил.
Как только вернулся в Словакию опять сел на банку.
Ну и за Слован он играл в квалификации ЛЧ и ЛК и даже можно сказать вывел слова своими голами в ЛК. Как такое можно упустить, но про пьянки написать.
Короче он для данного состояния Динамо очень даже игрок, главное настроен ли он.
 Если он приехал с желанием играть то все у него будет хорошо и Динамо он пользу принесет.