Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2023, 08:25
3499
17

НІКОЛІНІ: «Якби не війна, Шахтар би вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів»

Помічник директора з футболу «Шахтаря» розповів про кадрове оновлення команди

| Оновлено 04 березня 2023, 08:25
3499
17
НІКОЛІНІ: «Якби не війна, Шахтар би вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів»
calciomercato

Помічник директора з футболу «Шахтаря» Карло Ніколіні розповів про кадрове оновлення складу команди:

«Чудова молодь у нас грала і раніше. Потім бразильці пішли, і нам довелося сильно задіяти наших молодих хлопців: із тих, хто вже був, та тих, хто повернувся з оренди. І всі вони блискуче відреагували. Але це було б лише питання часу. Невипадково Україна – чемпіон світу до 20 років. Повірте: якби не війна, то з командою, яка була у нас минулого року, із Роберто Де Дзербі, плюс молодими гравцями, які з'являються, через два-три роки ми вийшли б у півфінал Ліги чемпіонів, ми б здивували світ.

Михайло Мудрик та Челсі? Він пішов у команду, яка дуже змінюється. Це величезний ринок, але зворотний бік у тому, що тепер у Поттера в руках є свого роду Вавілон, який треба упорядкувати. Це займе час. Мудрик був підписаний та одразу зіграв, але два місяці без офіційних ігор – це дуже важко. Мудрик дуже сильний як технічно, так і розумово, але йому потрібно розвивати ті якості, які він має. Я думаю, він скоро покаже все те, що робив із «Шахтарем».

Ми не хочемо відпускати жодного з наших найкращих гравців. Нікого. Ми теж були сповнені рішучості зберегти Мудрика, але суму, що надійшла, ми не могли не прийняти, хай і з розбитим серцем. Наша ідея полягає в тому, щоб купувати гравців з інших клубів, а не навпаки. Ми вважаємо себе на такій висоті, що ми не зобов'язані продавати граіців. Очевидно, ми нікого не тримаємо, не дай Боже. Пропозиції, коли вони надходять, оцінюються всіма разом.

Серія А, зважаючи на те, що я бачу останнім часом, не дуже хороша з економічного погляду. І саме на ринку італійські клуби мають працювати інакше, набагато раніше за конкурентів. Якщо ви приїдете, коли в Лізі чемпіонів з'явився талант, вам не потрібно плакати, якщо англійці вкрадуть його за кілька миттєвостей. Вони мають ресурси для цього.

Розповім про нашу останню трансферну угоду. Ми купили центрального нападника Кевіна Келсі з Венесуели. Ми зробили на нього велику ставку, і саме він забив вирішальний пенальті проти «Ренна». 18-річний хлопець. Ми вклалися в нього, ми дозволили йому грати. А якщо ми дочекаємось, коли він заб'є 25 голів в Уругваї за «Бостон Рівер» або за будь-яку іншу американську команду, то з нас попросять 20–30 мільйонів, і ми його вже не візьмемо. Ви розумієте? Треба приходити вчасно, робити правильну пропозицію та запропонувати щось важливе. Навіть у такій ситуації».

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 28 квітня
Футбол | 28 квітня 2024, 10:35 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 28 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Ещё один на таблетках! По ходу Срна там начал всех снабжать по чуть чуть.
Если б да кабы! До войны даже Шериф победить не могли. И 4 место в группе было. А он о полуфинале думает. И почему именно о полуфинале, а не о финале или 1/8? Какой-то специальный математический (компьютерный) подсчет был!?
И если бы не война, я вот чё то уверен, что хрен бы мы увидели того же Мудрика, Судакова и остальной молодняк шахтера, который возможно не такие яркие величины как две первых фамилии, но все таки в еврокубках играют и +/- не плохо себя показывают.
В шахте со времён румына главный акцент делали на бразильцах! Всегда. И даже после Луческу они продолжали придерживаться этой "философии". А молодняк? Ну молодняк проходил обкатку в Мариуполе. И максимум чего они потом достигали - это либо шли на повышение в Зарю, либо в какой-то средненький клуб. 
Mike000000
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zdolaemo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
u6464u
на кого розрахована така бредятіна, ви шо там обкурились 
Maks Maks
...А в півфіналі би програли Шерифу... Мабуть з Сирною по гриби ходили
fitnes_sports066
Курить меньше надо! Ренн не топ клуб и был не такой как осенью или когда обыграли ПСЖ. Смогли Селтик обыграл по сумме двух матчей, все, короли они Мудрик как бы ни стал 2 Коваленко. Кстати Коваленко называли бриллиантом и что? Специя рулит!
avk2307
Його попередня  думка була  наступною:
"Оцінюємо Мудрика вище ніж Антоні"
Сказати ж не зробити, це припущення, хай собі потішиться
Дані Рохас
"
Это интересная мысль
Злий Глобинець
Ого як правовірних динамофанів-суркісоботів забомбило! 
Людина з Італії, іноземець, і він-то може об'єктивно оцінювати силу будь-якого клубу. Бо працює у цій сфері вже десятки років, причому в різних країнах. Я вважаю, що він сказав чисту правду.
Якби історія пішла іншим шляхом і не сталося б подій 2014 року і далі (а для цього народу треба було обирати Президентом у 2010 не бандоту Яника, а Юлію Володимирівну Тимошенко - і не було б ні Майдану, ні окупації Криму, ні війни на сході України) - то донецький Шахтар (як і харківський Металіст) були б грандами європейського футболу, і їх би обов'язково запросили у проект Суперліги як представників України.