Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 червня 2023, 08:24
7657
1

Топ-10 вхідних трансферів УПЛ зимового вікна 2022/2023

Активні «Шахтар» та «Дніпро-1», підозріла пасивність «Динамо»

| Оновлено 20 червня 2023, 08:24
7657
1
Топ-10 вхідних трансферів УПЛ зимового вікна 2022/2023
УАФ. Дмитро Різник

Першого дня весни офіційно закрилося зимове трансферне вікно в Україні. Якщо говорити конкретно про «вхідні» чи внутрішні трансфери УПЛ, то цей «Юр'їв день» не був особливо резонансним. На відміну від «вихідних» переходів. Тим не менш, і у нинішнє трансферне вікно були свої герої.

У наведеному нижче рейтингу враховувалися лише «повноцінні» переходи футболістів з однієї команди в іншу. Повернення з оренди до клубу, якому належить футболіст, ми не брали до уваги.

Андрій Кулаков

Вік: 23 роки
Звідки: «Шахтар»
Куди: «Олександрія»


ФК Олександрія

Форвард, який не провів за першу команду «Шахтаря» жодного поєдинку, став відомим завдяки виступам за «Маріуполь», де грав на правах оренди. Пробитися в команду Йовічевіча у Андрія шансів не було – він програв конкуренцію. Тому його доля у «Шахтарі» була зумовлена: треба йти. Поголос давно сватав його в «Олександрію». Але той самий поголос стверджував, що сторони не могли вирішити фінансову складову питання: мовляв, футболіст вимагав для себе надто високу зарплату. Проте трансфер таки відбувся. Кулаков перейшов до «Олександрії», причому не в оренду, а на повноцінний контракт – до літа 2026 року.

Микита Кравченко

Вік: 25 років
Звідки: «Динамо»
Куди: «Колос»


ФК Колос

Закріпитись в основі команди Луческу захиснику не вдалося. У першій частині сезону Кравченко провів у складі «біло-синіх» лише неповні чотири матчі. Нинішній наставник «Динамо» не бачить перспектив у 25-річного футболіста.

А ось у «Колосі» у перспективи Кравченка вірять: до ковалівського клубу Микита прийшов в оренду до кінця року. Раніше він уже виступав за «Колос» – у сезоні 2020/2021. Пограв він і за «Дніпро-1».

Сергій Логінов

Вік: 32 роки
Звідки: «Дніпро-1»
Куди: «Олександрія»


ФК Олександрія. Сергій Логінов (праворуч)

Логінов перебував у структурі «Дніпра-1» з моменту заснування клубу, пройшов з ним довгий шлях від низів до одного з лідерів вітчизняного футболу. Однак цього сезону Сергій втратив статус основного футболіста. Напевно, саме цим фактом пояснюється його несподіваний перехід до «Олександрії»: захисник сподівається на новому місці отримувати більше ігрової практики. У команді Ротаня Логінов виступатиме, як мінімум, до кінця поточного сезону: саме на стільки розраховано орендну угоду між клубами. Чому «як мінімум»? Справа в тому, що влітку у Логінова закінчується термін угоди з дніпровцями, і якщо він вразить тренерський штаб «Олександрії», то на новому місці може затриматися довше.

Ярослав Ракіцький

Вік: 33 роки
Звідки: Адана Демірспор» (Туреччина)
Куди: «Шахтар»


ФК Шахтар. Ярослав Ракіцький (лворуч)

Цей перехід міг відбутися ще на початку нинішнього сезону, коли Ракіцький залишив рашистський «зеніт», і ним цікавився «Шахтар». Але тоді «високі сторони» з якихось причин не досягли консенсусу. І колишній захисник збірної України подався підкорювати турецьку Суперлігу. Але всупереч очікуванням заграти в «Демірспорі» йому не вдалося: Ярослав був там своєю блідою тінню. Проте турецький провал не завадив йому повернутися до своєї рідної команди. У статусі вільного агента. «Гірники» підписали контракт із Ракіцьким до кінця нинішнього сезону. А там буде видно.

Рональд Матарріта

Вік: 28 років
Звідки: вільний агент
Куди: «Дніпро-1»


СК Дніпро-1

«Дніпряни» продовжують активно освоювати латиноамериканський ринок. Черговим новачком команди став костариканець Матарріта – універсальний футболіст, здатний зіграти як лівофлангового захисника, так і вінгера. Останнім клубом Рональда був американський «Цинциннаті», проте до України Матарріта приїхав у статусі вільного агента. Є гравцем національної збірної Коста-Ріки: на недавньому Мундіалі у Катарі він провів два матчі за свою збірну. Контракт підписано на два роки.

Олександр Рибка

Вік: 35 років
Звідки: вільний агент
Куди: «Львів»


ФК Львів

Нинішньої зими «Львів» пережив справжнє перезавантаження. А може, й того більше – справжню кадрову революцію. Жоден клуб УПЛ не може похвалитися такою шаленою міграцією, яка охопила «містян» на зимових канікулах. Одним із численних новачків львівського колективу став відомий голкіпер Рибка, який свого часу захищав кольори збірної України, «Шахтаря» та «Динамо». До «Львову» голкіпер прийшов на правах вільного агента. До переходу в команду Дулуба Олександр грав за «Металіст». За харків'ян провів п'ять стартових поєдинків цього сезону, після чого надовго вибув через травму. Наразі Рибка вже відновився від наслідків ушкодження.

Рікардо Перейра

Вік: 32 роки
Звідки: вільний агент
Куди: «Ворскла»


ФК Ворскла

Полтавці підсилили лінію нападу бразильським форвардом Рікардо Лопесом Перейрою. До переходу до «Ворскли» бразилець грав у чемпіонатах Китаю та Південної Кореї. У складі «Чонбук Хендай Моторс» він виграв Лігу чемпіонів Азії. Тричі з цією командою Перейра ставав чемпіоном Південної Кореї. Здатний зіграти не тільки на вістрі атаки, але і на позиції правого вінгера. У «Ворсклу» перейшов у статусі вільного агента. Термін дії угоди та особисті умови договору сторони не розголошують.

Решат Рамадані

Вік: 19 років
Звідки: «Шкендія»
Куди: «Динамо»


ФК Динамо

Єдиний «повноцінний» трансфер «біло-синіх» цієї зими – решта «новачків» просто повернулися з оренди. За неофіційною інформацією, за північномакедонського футболіста «Динамо» заплатило «Шкендії» близько 250 тисяч євро. Основна позиція Рамадані – опорний півзахисник. Також він може зіграти і у центрі захисту. Цікаво, що динамівці протягом практично всього міжсезоння шукали форварда, але у підсумку придбали гравця захисного плану. Напевно, із прицілом на заміну ветерана Сидорчука. Контракт із півзахисником підписано на п'ять років.

Микита Бурда

Вік: 27 років
Звідки: «Динамо»
Куди: «Зоря»


ФК Динамо

Якщо по суті – досить несподіваний трансфер. Особливо якщо врахувати, що «Динамо» втратило основного центрбека Забарного. Але за фактом все логічно: Луческу не бачить Бурду в основі своєї команди, тому й відпустив. Поки що фактурний центральний захисник виступатиме за «Зорю» на правах оренди – до кінця цього сезону. Однак не виключено, що Микита пішов зі свого рідного клубу назовсім, адже цього літа у нього закінчується контракт, і якщо не станеться нічого надприродного, продовжувати угоду клуб, мабуть, не має наміру. За луганську команду Бурда виступатиме під 26-м номером.

Дмитро Різник

Вік: 24 роки
Звідки: «Ворскла»
Куди: «Шахтар»


ФК Шахтар

Найгучніший «внутрішній» трансфер вітчизняного зимового міжсезоння. «Гірники» давно стежили за основним кіпером «Ворскли», тому цей перехід не можна назвати спонтанним. Проте цього переходу могло б і не бути, якби не фактичний демарш основного наразі воротаря «гірників» Трубіна. За наявною інформацією, Анатолій має намір покинути «Шахтар», про що нібито вже повідомив керівництво клубу. Його контракт із донеччанами спливає через півтора року, тому щоб хоч щось отримати за свій талант, «помаранчево-чорним» потрібно його терміново продавати вже цього літа. Заміну Трубіну знайшли там, де свого часу знайшли Пятова – у Полтаві. За повідомленнями офіційного сайту «Ворскли», перехід Різника до «Шахтаря» - найдорожчий вихідний трансфер в історії полтавського клубу.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 51
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Лише шахтар посилився нормальним голкіпером, решта - то таке. Ну навіщо запрошувати 32-річного бразильця невідомо звідки? Йому лише на адаптацію знадобиться півроку, а далі що?