Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 лютого 2023, 21:24
11246
26

Шаран уперше програв Йовічевічу. Шахтар упевнено розібрався з Минаєм

Команда Ігора Йовічевіча тепер відстає від «Дніпра-1» усього на два очки

| Оновлено 28 лютого 2023, 21:24
11246
26
Шаран уперше програв Йовічевічу. Шахтар упевнено розібрався з Минаєм
ФК Шахтар Донецьк

У першій частині поточного сезону української Прем’єр-ліги вдалось зіграти далеко не всі матчі з переліку запланованих, що в свою чергу мало вагомий вплив на формування підсумкової турнірної таблиці перед тривалою зимньою перервою. Зокрема, донецький «Шахтар» мав на гру менше за свого головного конкурента в боротьбі за чемпіонський титул, дніпровського «Дніпра-1», хоча й команда Олександра Кучера також один зі своїх матчів не змогла провести вчасно.

Надолужити відставання футболістам Ігора Йовічевіча випала нагода посеред тижня, коли вони проводили гостьову зустріч у рамках дев’ятого туру національної першості проти закарпатського «Миная». Однак цього разу колектив Володимира Шарана був позбавлений географічної переваги через проведення гри у Львові. І хоча особливо ні на що це в підсумку не вплинуло, проте за ходом першого тайму команді з нижньої частини турнірної таблиці допомога рідних стін усе ж таки б не завадила.

Номінальні господарі «Арени Львів» одразу потрапили під тиск з боку суперників, через що були змушені зачинитись у глибокому захисті, вичікуючи на перші загрозливі випади від «гірників». І вони не змусили на себе довго чекати, бо удар головою від Ракицького пройшов над воротами вже на четвертій хвилині, а за рівний проміжок часу Степаненко показав партнеру, як потрібно на ближній стійці завершувати подачі від партнерів із флангів.

Коли «Шахтар» вийшов уперед за рахунком, то почав почувати себе більш розкуто, і, як наслідок, десь міг недбало ставитись до гри в захисті. Під час моменту з помилкою Бондаря на лівому фланзі штрафного на 13 хвилині «гірникам» просто пощастило, що Вишневський потім не переграв Трубіна в ближньому бою, і одразу після того гості забили другий м’яч. Сікан відповів на критику завершенням поміж ніг Бандурі передачі Матвієнка з лівого флангу штрафного на ближній кут воротарського.

Воротар команди Ігора Йовічевіча трохи згодом урятував команду від пострілу Байдала з близької відстані на завершення подачі кутового з правого флангу на дальню стійку, і «Шахтар» тоді дійсно виглядав занадто самовпевненим. Покарання для донеччан за це відбулось блискавично, і не без допомоги грубої помилки воротаря під час відбиття дальнього пострілу з лівого флангу від Воробчака.

Але втримати непоганий темп в атаці команда Шарана в підсумку виявилась нездатною. Ще перед перервою фол Рогозинського проти Коноплі на лівому фланзі власного штрафного призвів до пенальті, який ударом у правий кут реалізував Судаков. Таким чином було підбито підсумки невдалого тайму для господарів, які на другу половину зустрічі виходили одразу з двома замінами, але це жодним чином їм не допомогло.

«Минай» наче й не з’являвся біля чужого штрафного весь час до завершення гри, і справа тут не в тому, що «Шахтар» нав’язував суперникам настільки агресивний футбол у власній атаці. «Гірники» просто тримали м’яч на чужій половині, і подекуди знаходили моменти накшталт передачі Зубкова з правого флангу до меж штрафного на Сікана на 60 хвилині, після якої Данило оформив дубль пострілом у правий кут.

Після того Йовічевіч почав виконувати масовану ротацію, тож перевірив готовність уже знайомих нам виконавців. Новачок Келсі також отримав свій шанс, як і Назарина, Топалов, Гочолеішвілі та Петряк, і ледь не в кожного з цих гравців були перспективні нагоди, аби відзначитись у воротах суперників. Проте рекордна поразка закарпатців так і не повторилась.

У наступному турі закарпатський «Минай» зіграє в гостях проти «Львова», а донецький «Шахтар» проведе матч на виїзді проти харківського «Металіста 1925».

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Минай» – «Шахтар» - 1:4

Воробчак, 31 – Степаненко, 8, Сікан, 15, 60, Судаков, 40 (пен.)

Гечев, 90+2

«Минай»: Бандура – Рогозинський (Мельник, 46), Нємчанінов, Горін, Гончар – Вітенчук – Гечев, Твердохліб (Паламар, 74), Байдал (Шишка, 46), Воробчак (Голуб, 84) – Вишневський (Колесник, 79).

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Ракицький (Топалов, 62), Бондар, Конопля – Степаненко (Назарина, 67) – Судаков (Петряк, 79), Джурасек, Бондаренко, Зубков (Гочолеішвілі, 61) – Сікан (Келсі, 62).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 5 (3) – 17 (10)
Кутові: 1 – 8
Офсайди: 0 – 1.

МИНАЙ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks Krot
На классе уверено
Злий Глобинець
Гарний матч від Шахтаря. Значить, до Феєноорда майже готові. Ще парочка таких результативних ігор - і будуть готові на всі 100 !
avk2307
Ну в минулій команді Шарана ніхто тупо без якоїсь необхідності в штрафній по ногам би суперника не вдарив і пенальті такий незаробив би. А тут трохи інша команда.
Гоча Молча
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AnDiM
Клоунада від шарана.
Remark
Жаль только одно - что ватник рахицкий без повреждений закончил матч!
y-maxim
Нажаль ЧУ помер. І коли відродеться невідомо.