Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 28 лютого 2023, 20:42
1762
0

Єврофарм Пелістер – Мотор. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ

Вирішальна гра для запорізького клубу

| Оновлено 28 лютого 2023, 20:42
1762
0
Єврофарм Пелістер – Мотор. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч «Єврофарм Пелістер» – «Мотор» відбудеться у вівторок, 28 лютого, у Північній Македонії. Початок поєдинку о 21.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Sport1.

Невідомо, чи в штаб-квартирі Європейської Гандбольної Федерації щось підозрювали при складанні розкладу групового етапу Ліги Європи ЄГФ, чи так вийшло спонтанно, але сьогодні в групі D другого за статусом єврокубка відбудеться справжній лобовий матч за вихід до плей-оф. Чинні чемпіони України в останньому гостюватимуть у північномакедонського клубу «Єврофарм Пелістер».

У минулому поєдинку на європейській арені підопічні Гінтараса Савукінаса здобули дуже важливу домашню перемогу над іспанською «Бідасоа» – 33:31. І нехай піренейський клуб не вдасться обійти в турнірній таблиці за різницею м'ячів у особистих зустрічах, але запоріжці вирішили головне завдання того матчу, а саме вибороли два залікові очки. Тепер перед заключним раундом розклад для «Мотора» гранично простий. Перемога з будь-яким рахунком виводить наш клуб із четвертого місця у плей-оф, а поразка чи нічия залишає українців на п'ятій, непрохідній позиції.

Перший поєдинок між сьогоднішніми опонентами відбувся 29 листопада минулого року в Дюссельдорфі. Тоді запоріжці непогано розпочали гру та лідирували в рахунку, але ближче до середини першого тайму балканці перехопили ініціативу і більше її не відпускали, а в другій тридцятихвилинці взагалі відірвалися від «Мотора» на комфортну різницю в чотири-шість м'ячів. Під завісу зустрічі підопічні Гінтараса Савукінаса трохи скоротили різницю в рахунку, але на більше вони того вечора об'єктивно не могли розраховувати. Фінальна сирена зафіксувала підсумкову перемогу північномакедонського клубу – 33:30.

Найрезультативнішим гравцем матчу став данський лівий напівсередній «Єврофарма» Себастьян Хеннеберг, який уже після старту сезону переїхав на Балкани. На його рахунку було чотирнадцять закинутих м'ячів. Він же на даний момент є найкращим снайпером команди на міжнародній арені з результатом у тридцять вісім точних кидків. Іншими ключовими гравцями у наших суперників є лінійний Жарко Пешевськи (32 точні кидки), який у своїй кар'єрі мав досвід виступів у майці запорізького клубу та розігруючий Маріо Танкоскі (28 результативних атак).

Перед вирішальною зустріччю команди провели чергові матчі у своїх внутрішніх чемпіонатах. Хоча, в контексті «Єврофарма» це буде правильніше назвати тренуванням з підвищеною відповідальністю. У черговому турі першості Північної Македонії суперник «Мотора» формально на виїзді обіграв свій фарм-клуб – 29:16 і зараз ділить перше місце у турнірній таблиці з місцевим грандом «Вардаром 1961». У свою чергу, запоріжці в черговому турі другої Бундесліги в гостях здобули мінімальну перемогу над клубом «Росток» – 31:30 та віддалилися від зони вильоту. Варто зазначити, що ця вікторія стала для українського клубу третьою в чотирьох матчах після січневої перерви.

Сьогоднішня зустріч стане для чинного чемпіона України однією з найважливіших у сезоні. Перемога в ній дозволить запоріжцям вийти до плей-оф і загалом дасть привід вважати нинішню єврокампанію більш-менш успішною. Суперник непростий, голодний до великих перемог, з великою кількістю досвідчених легіонерів у складі та з підтримкою своїх трибун. Але при цьому точно не безгрішний. Та й підопічні Гінтараса Савукінаса вже не ті, як на момент першої зустрічі між нинішніми опонентами. Завдання перед нашим клубом стоїть складне, але тим приємнішим буде бажаний переможний результат.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Фюхсе Берлін

9

9

0

0

314:243

+71

18

2. Скандерборг Орхус

9

7

0

2

281:247

+34

14

3. Бідасоа

9

3

1

5

266:270

-4

7

4. Єврофарм Пелістер

9

2

2

5

246:276

-30

6

5. Мотор

9

2

1

6

253:280

-27

5

6. Агуаш-Санташ

9

1

2

6

229:273

-44

4

Прогноз Sport.ua: буде дуже складно, але ризикнемо поставити на перемогу «Мотора»

Parimatch
  • 1.29
  • 10.0
  • 4.40
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.30
  • 10.0
  • 4.30
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 8
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.