Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 26 лютого 2023, 16:56
5648
2

ВОРОНІН: «Контакт із багатьма російськими друзями втрачено»

Екснападник збірної України – про річницю рашистського вторгнення в Україну

| Оновлено 26 лютого 2023, 16:56
5648
2
ВОРОНІН: «Контакт із багатьма російськими друзями втрачено»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Воронін

43-річний Андрій Воронін згадав події 24 лютого 2022 року, коли рашистські війська вторглися на територію України, розпочавши повномасштабну війну.

«Як я можу забути той день? Я був у Москві, спав. Мене розбудили діти: «Тату, війна». Моєю першою реакцією було: «Яка війна? Дозвольте мені спати!» Потім я увімкнув телефон. На ньому було стільки повідомлень, скільки я зазвичай отримую на свій день народження. Потім я ввімкнув телевізор, і зрозумів – сталося неймовірне», – розповів Воронін.

Рік тому Воронін працював помічником тренера у московському динамо. Після початку вторгнення рф в Україну він відразу ж рф залишив і поїхав з сім'єю до Німеччини,у Дюссельдорф.

«Досі не віриться, що це взагалі сталося. І триває вже дванадцять місяців. Що довелося пережити людям в Україні за цей час? Наші міста, загиблі мирні жителі, діти, жінки, немає електрики і немає води вже давно... Якби передбачив, що це станеться з моєю країною, то я б нізащо не повірив.

Як може бути щасливою людиною, коли від бомбардувань гинуть діти? Я не можу уявити нічого подібного. Але люди є у росії, які це підтримують. Кожна нормальна людина має бути проти війни.

Контакт із багатьма російськими друзями втрачено. Але я отримував і досі отримую коментарі від росіян, які мене лають. Мовляв, ти був радий взяти наші гроші, а тепер проти нас. Гей, це була робота у Москві. Це не забороняє мені бути проти війни», – заявив Воронін.

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas77
 "Я був у Москві, спав..."  - Яке лайно!!! 
luceorius
 "Дурний птах, дурна його пісня," хоча у футбол грав непогано.