Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Bellator
|
3444
4

Амосов повернувся і побив Сторлі. Захистив Ірпінь, тепер захистив титул

Бій від Ярослава – шикарний

Амосов повернувся і побив Сторлі. Захистив Ірпінь, тепер захистив титул
twitter.com/BellatorMMA

Ярослав Амосов (27-0) переміг Логана Сторлі (14-2) у поєдинку-поверненні. У 2022 році українець мав захищати титул чемпіона Bellator проти Майкла Пейджа, а пішов захищати рідний Ірпінь від російських вбивць та гвалтівників.

Амосов підходив до бою після надскладних місяців війни. Сторлі – після перемоги над Пейджем

Ярослав Амосов повернувся після перерви у понад рік. Востаннє українець боксував ще влітку 2021 року. Тоді він бився за титул чемпіона промоції Bellator проти бразильця Дугласа Ліми (32-11). Ліма – важливий боєць для промоції і ледь не легенда. Він боксував на турнірі понад десять років, тричі перемагав у гран-прі і впевнено утримував пояс.

Але Амосов переміг спокійно. Не рахуючи небезпечного моменту у п’ятому раунді, коли на секунду здалося, що Ліма ось-ось упіймає суперника на больовий прийом, інших причин для переживання не знайшлося. Ліма не потягнув суперника у стійці – виглядав добре, але недостатньо. І у партері також не впорався.

А от поєдинок перед цим для Амосова видався непростим. Претендентське протистояння проти на той момент непереможного Логана Сторлі склалось важко. І у стійці американець влучав та був незручним. І у боротьбі давав відповідь супернику. А у третьому раунді взагалі ледь не задушив опонента. Тоді українець теж викрутився, хоч всі і запереживали.

Після двох важливих перемог, Амосову залишалось закрити питання з третім гучним суперником – британцем Майклом Пейджем. Пейдж бореться доволі посередньо, а от в ударці яскравий та потужний. І загалом чи не найвідоміший боєць Bellator через свої розмови і подекуди по-справжньому потужні нокаути. Контракт був підписаний, Амосов мав захищати пояс і навіть пройшов табір. За декілька днів до початку війни Ярослав повернувся в Україну на фінальну стадію підготовки, але пішов готуватись до іншого – захисту держави від справжніх ворогів.

Амосов, як людина, що народилась в Ірпені, не зміг кинути рідне місто. Відвіз родину у більш безпечне місце, повернувся та почав допомагати. Воював Ярослав не одразу – справжні бойові дії для нього, за його словами, почались десь за місяць після початку повномасштабного вторгнення, але працювали багато. Допомагали людям, евакуйовували населення та хоронили загиблих.

«Зліва та справа можна було побачити тіла звичайних цивільних: бабусі, діти, дружини, чоловіки. І вони лежали там тижнями. Російські солдати не дозволяли їхнім близьким забирати та ховати останки. Тіла просто лежали та гнили.

Це змушує задуматись, яка людина це зробить? Який солдат виконуватиме такі накази? Яка людина віддаватиме такі накази? Вбивати невинних мирних жителів у їхній власній країні?

Багато разів ми ховали людей цілими сім'ями і навіть не знали, хто вони. Просто ставили ім'я та дату смерті на табличці, сподіваючись, що пізніше хтось зможе їх ідентифікувати», – розповідав Амосов.

Тож повернутись до тренувань було непросто. Після деокупації Київської області побратими подякували Ярославу, але порадили їхати захищати пояс – інформаційно Україна потребувала не меншої роботи, адже все це і є складовими отримання зброї та допомоги українцям. Амосов зрозумів речі, які і за рік повномасштабної війни не дійшли до деяких інших українських бійців. Поїхав готуватись, тренуватись, а перед боєм весь час присвятив Україні. Говорив про війну, про народ і про необхідність допомоги щоразу, як випадала нагода.

Сторлі ж підійшов до титулу і реваншу якраз через Пейджа. Коли стало ясно, що Амосов не приїде, Bellator організував бій за проміжний титул між Майклом та Логаном. Переміг американець розділеним рішенням суддів, хоча виглядало воно дещо спірним. Враховуючи все, що відбулось зі спортсменами за цей час, це протистояння – фактично нове. Тому що це геть інші люди. Принаймні, Амосов так точно.

Ярослав не залишив шансів супернику. Домінував у кожному раунді

Неймовірний бій від українця. Чи не найкращий у його кар’єрі і, схоже, найяскравіший. Тут було чітко та точно все: план на бій, його виконання та реакція суперника на дії українця.

Важко згадати епізод, який вивіз би Сторлі. У першому протистоянні бій був настільки близьким, що просто перед рішенням суддів багато хто переживав за українця. Логан чудово боровся, був ініціатором цих дій та добре виглядав у стійці. Цього разу все було інакше.

По-перше, американець спробував грати у гру, яку запропонував українець – битись із ним у стійці. Потужніший, швидший та активніший Амосов просто розчавив цю ідею. Кількістю та якістю він цілковито перебоксував суперника. Краще працював ногами, розбивав ноги суперника та бив по тулубу. Цілив навіть у голову.

Сторлі не зміг відповісти нічим. Руками він не влучав так потужно та часто. Ногами майже не працював. Ще й одна з ніг постраждала від постійних ударів суперника, тож, якщо Логан і хотів, то не міг.

Зірватись у боротьбу теж не вдавалось. Амосов не давав боротись, а, якщо і заходив в клінч чи партер, контролював все сам. Фактично Ярослав просто з’їв суперника. Мотивацією, планом та неймовірною готовністю до всього. Прекрасний поєдинок.

50-45 віддав кожен із суддів українцю. Перемога одностайним рішенням суддів та фактичне знищення одного з найкращих бійців дивізіону. Саме на таке повернення ми чекали.

Що чи хто далі?

Схоже, що Майкл Пейдж (20-2). Або Гіото Ямаучі (20-5). Вони відбоксують навесні, а оскільки Пейдж – третій номер рейтингу (був прямо за Сторлі), переможець логічно претендуватиме на українського чемпіона.

Вигідніше битися з Пейджем. Він більш популярний, посередній у боротьбі, але у стійці дуже і дуже хороший. Буде і цікаво, і історія є – саме проти нього мав захищатись Амосов, якби не війна. Плюс, габарити – Майкл на десять сантиметрів вищий за суперника.

Але це лише за умови, що він розбереться з японцем. І то десь на початок осені. Зараз Ярославу треба відновитись і, можливо, повернутись додому. У таких бійців з України є більше обов’язків, ніж у інших.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Danger Bet
Писати "відбоксують" в контексті ММА - неправильно. Автор зосередив увагу на МВП , як майбутньому супернику Ярослава, але в британця шансів проти японо-бразильця небагато 
Fant24
Красавец .Представляю что было бы если бы против него русское выставили .Уравнял бы с полом