Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 26 лютого 2023, 09:47
2792
2

Нічия шкодить обом. Реал розійшовся миром з Атлетіко в дербі

Футболісти Карло Анчелотті ризикують відпустити «Барселону» в ще більший відрив

| Оновлено 26 лютого 2023, 09:47
2792
2
Нічия шкодить обом. Реал розійшовся миром з Атлетіко в дербі
Getty Images/Global Images Ukraine

Весняний календар майже повсякчас не є до вподоби командам-учасницям провідних футбольних ліг Європи, і особливо тим із них, якім доводиться брати участь ще й у баталіях на міжнародній арені. Ось, наприклад, узяти хоча б той самий мадридський «Реал», який наче нещодавно запалював наш вечір вівторка своїм матчем на «Енфілді» проти англійського «Ліверпуля» (5:2), а вже цими вихідними мав обов’язок на власному полі приймати одного з найбільш непримирених суперників у особі сусідів за містом – «Атлетіко». І хоча цим двом командам наразі нічого ділити поміж собою в турнірній таблиці, для них кожна нова зустріч усе одно залишається виключним приводом добряче нашкодити настрою один одного.

Карло Анчелотті не бачив потреби в глибокій ротації свого стартового складу, тож обмежився точковими змінами, які допомогли його команді зберегти загальний малюнок поведінки на полі, проте додали трохи гостроти праворуч в атаці, де з перших хвилин з’явився Марко Асенсіо. Дальні удари та передачі цього виконавця добре відомі на широкий загал, і певна річ, що Яну Облаку довелось вчергове пересвідчитись у їхній якості безпосередньо за ходом гри.

«Реал», здебільшого, намагався особливо не вигадувати тривалі розіграші в завершальній третині поля, побудувавши швидкий вертикальний пас у сподіваннях знайти Бензема чи Вінісіуса десь усередині штрафного. Але французький форвард лише на старті зустрічі постійно перебував у полі зору пари в центрі оборони «Атлетіко», після чого намагався розчинитись десь у глибині, і настільки захопився цим процесом, що не знайшли його аж до самого завершення зустрічі. Без Каріма «бланкос» було важко щось запропонувати суперникам, тож довелось згортати позиційний наступ.

Команді Дієго Сімеоне тим часом посеред першого тайму дуже не пощастило з черговою травмою флангового захисника. Цього разу вилетів, і, здається, на тривалий термін, лівий оборонець Рейнілдо, заміна якого змусила гостей перебудовуватись на всіх ділянках поля. І допоки «матрацники» були занурені в цей процес, вони не давали про себе знати біля воріт Куртуа, проте й до Облака неохоче підпускали суперників.

Таким чином гра поступово перейшла до другої половини, яку Сімеоне також розпочав із заміни, проте вже в центрі поля. Анхель Корреа вийшов допомагати атаці замість юного Барріоса, проте навряд чи його головний тренер міг собі уявити, що аргентинець використає ігровий час лише для отримання безглуздої червоної картки. Рюдігер на 64 хвилині трохи посмикав суперника в неігровій ситуації, на що той відповів відмашкою в обличчя супернику. У арбітра тоді не було навіть потреби дивитись VAR.

Проте реакція на цей прикрий епізод із боку гостей виявилась доволі несподіваною – «Атлетіко» заробив поодинокий штрафний на лівому фланзі, подачу з якого у виконанні Грізманна в дальній кут головою перевів Хіменес, який саме з’явився на полі за ходом першого тайму. «Реал» ледь не за мить до цього долучив до гри молодого Альваро Родрігеса, і хто б міг тоді подумати, що вже за сім хвилин юнак завершуватиме в схожому стилі подачу кутового з протилежного боку поля від Модрича так само в дальній кут. Ось тільки на більше магії в господарів не вистачило, чому, вочевидь, дуже зраділи в Барселоні.

У наступному турі «Реал» зіграє в гостях проти севільського «Бетіса», а «Атлетіко» прийматиме іншу команду з того самого міста – «Севілью».

Іспанська Прімера. 23-й тур.

«Реал» – «Атлетіко» - 1:1

Родрігес, 85 – Хіменес, 78

Мілітао, 7, Начо, 57 — Коке, 22, Льоренте, 36, Моліна, 71

Корреа, 64 (неспортивна поведінка).

«Реал»: Куртуа – Начо (Родрігес, 77), Рюдігер, Мілітао, Карвахаль (Васкес, 83) – Себальйос (Чуамені, 63), Кроос (Камавінга, 63), Вальверде – Вінісіус, Бензема, Асенсіо (Модрич, 63).

«Атлетіко»: Облак – Рейнілдо (Хіменес, 24), Ермосо, Савич, Моліна – Сауль (Вітсель, 75), Коке (Мората, 76), Барріос (Корреа, 46), Льоренте (Лемар, 57) – Карраско, Грізманн.

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Дон-Беніто, Іспанія).

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

РЕАЛ - АТЛЕТІКО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Події матчу

85’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Родрігес (Реал Мадрид).
78’
ГОЛ ! М'яч забив Хосе Хіменес (Атлетіко Мадрид).
64’
Анхель Корреа (Атлетіко Мадрид) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VK-Sport
Реал починав сезон дуже впевнено, але пізніше з'явилась якась нестабільність. Видали такий яскравий матч проти Ліверпуля, а тут в більшості вдома примудрились пропустити, ну хоч зрівняли. Мабуть Барселону можна вже вітати.
Fant24
43 очка у Сосьедад .42 Атлетико 40 Бетис .Бетис имеет цель попасть в лигу чемпионов но он пока 5 ,й