Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 25 лютого 2023, 12:59
2792
7

МЕРКУШИНА: Моєму батькові відчинені двері в будь-яку вакс-кабіну на етапах

Анастасія Меркушина вважає, що в Україні не цінують її сім'ю належним чином

| Оновлено 25 лютого 2023, 12:59
2792
7
МЕРКУШИНА: Моєму батькові відчинені двері в будь-яку вакс-кабіну на етапах
NordicFocus. Анастасія Меркушина

28-річна біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина розповіла про свого батька-тренера Олега Меркушина.

«Дурниці, що батько мене «проштовхнув» у збірну. Почнемо з того, що він жодного дня не працював у міністерстві й від федерації лише один рік отримував доплату і то невелику. Він – звичайний тренер у спортшколі, і його мотивація, щоб його спортсмени залітали в топ і тільки за це він може отримати премію. Ніхто чомусь не каже, що до певного віку держава не забезпечує спортсменів. Щоб претендувати на гроші наших платників податків, про які стільки говорилося, потрібно спочатку дуже багато у себе вкласти й не лише у плані роботи. Щоб виграти чемпіонат України, потрібно мати хороші лижі. Адже збірники бігають на інвентарі іншого рівня. І зараз усі молоді спортсмени, які не потрапили на державне забезпечення, але хочуть чогось досягти, самі купують собі лижі. Пара коштує 350 євро, плюс чоботи, палиці. А ще, якщо ти не в збірній, потрібно знаходити гроші на збори. Якщо не поїхати на вкатку, без неї в сезоні далі просто нічого робити.

Ви думаєте, що у мене чи Олександри були якісь привілеї в цьому плані? Я неодноразово із зароблених грошей оплачувала їй збори. Навіть перед цим сезоном вона стріляла патронами, які доводилося купляти, кожний постріл – три гривні, ви уявляєте, яка сума набігає. Так зараз, коли вона своїми результатами довела, що гідна місця в команді, вона на держзабезпеченні, але ж скільки для цього потрібно було зробити.

У травні 2021 року мене запросили на нагородження найкращих журналістів за версією АСЖУ. І там я познайомилася з хлопцями з сайту «Трибуна». Я спитала їх: «За що ви нас так, мене, батька?». А вони відповідають: «Настю, невже ти не розумієш, що він на тобі наживається і хайп ловить». Я просто дар мови втратила. Невже можна не розуміти, що будь-який батько для своєї дитини бажає найкращого. Вони парирують: «От склалася така думка, що він поганий тренер і хоче на вас виїхати». Я їм запропонувала відкрити профайли і подивитися кого він тренував. Для них було відкриттям, що він два роки якраз перед золотом чемпіонату світу був особистим тренером Дмитра Підручного, працював з багатьма спортсменами в юніорському віці, зокрема з Кільчицьким, Кожушком, Самець. Вони потрапили у збірну, а потім, до речі, завершили кар’єру. Ви навіть про це не знаєте, як не знаєте й про те, що він багато років пропрацював на норвезьку лижну фірму, його знають в Європі, йому відкриті двері у будь-яку вакс-кабіну на етапах Кубка світу. То чому ж у нас його так не поважають?» - сказала Анастасія Меркушина.

Джерело XSport
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
valerafan1
Анастасія, краще більше тренуватися чим розмовляти. Але за виступ на Евро дякуємо.
aleks8-48
Не суди, та не судимий будеш. Настя - біатлоністка високого рівня. Після хвороби у неї з'явилися комплекси, впала швидкість, але знаючи, яка вона трудяга вірю, що всі труднощі вона подолає і повернеться на колишній рівень. Олександра - це взагалі майбутнє українського жіночого біатлону. Здоров'я та удачі родині Меркушиних.
Boghdan1222
"....його мотивація, щоб його спортсмени залітали в топ і тільки за це він може отримати премію..."  - от чому він не відпускає доць від себе: щоб їх не заганяли і заробити собі премію їх високими місцями на другорядних змаганнях.
А пам'ятаєте скільки срачу було коли Настю кілька років тому відпустили до Велепця? З такими "навантаженнями" Уроша наша звєзда так настрадалася що в 20 з чим то років хотіла кар'єру закінчувати😁
nick07
в принципі Настя повинна була б розуміти - ключове питання, не в тому що батько її тренує, а в тому що він нічого їй вже не може дати, що вона зупинилась. Може варто спробувати іншого фахівця.