Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 лютого 2023, 14:24
36226
23

Таблиця коефіцієнтів. Україна стала 14-ю та зберегла 5 клубів у єврокубках

«Шахтар» у ЛЄ пройшов «Ренн» по пенальті, «Дніпро-1» не впорався з кіпріотами

| Оновлено 24 лютого 2023, 14:24
36226
23
Таблиця коефіцієнтів. Україна стала 14-ю та зберегла 5 клубів у єврокубках
УЄФА

У четвер, 23 лютого, завершилися матчі 1/16 фіналу єврокубків, і відбулися зміни у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Донецький «Шахтар» по пенальті пройшов французький «Ренн» і отримав перепустку до 1/8 фіналу Ліги Європи. А от у Лізі конференцій «Дніпро-1» знову не впорався з кіпрським клубом АЕК Ларнака та вибув із єврокубків.

Завдяки нічиїй дніпрян (+1 очко) та проходу гірників (+1 бонусне очко) Україна додала до рейтингу +0.400 бала, і сезонний набір збільшився до 5.500, це 21-ше місце у поточній єврокампанії.

У 5-річному рейтингу, який набуде завершеного вигляду на початку червня, Україна набрала 29.300 і піднялася з 16-го на 14-те місце, випередивши одразу і Чехію, і Норвегію, для яких євросезон уже завершено.

14-та позиція (як і 15-та) дозволяє Україні гарантовано зберегти представництво у 5 команд від країни в єврокубках сезону 2024/25, причому 2 клуби, як і раніше, братимуть участь у Лізі чемпіонів.

У разі успішного подальшого виступу «Шахтаря» у Лізі Європи є шанс поборотися за 13-те місце зі Швейцарією (29.675), у якої залишився лише «Базель» у Лізі конференцій.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Оцініть матеріал
(181)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Долбаный спад Динамо. Реально могли легко в ле или лк играть. Я надеюсь выздоровят и мы норм сыграем в Европе
aleks8-48
Я считаю,что Шахтёр и Днепр-1 показали достойный результат в Европе если учеть, что они единственные , кто не сыграл дома ни одной игры.
Robert Monroe
Тут скоріше відстрочили неминуче. Якщо брати останні пару сезонів, то ми навіть у топ-20 не потрапляємо. Десь в районі 15-20 місця будемо, мабуть. Але потім почнемо ділити на 4 і знову маємо піднятися. Тут головне, щоб у країні все добре було, бо без цього про якісь футбол та рейтинги важко говорити. Хоча, якби Динамо, Зоря та Ворскла не підвели (жеребкувавання було цілком сприятливим у всіх трьох), могли б і найкращий сезон за останні 5 років видати. Але війна дуже серйозні корективи у склади та гру наших клубів вносить.
Злий Глобинець
Якщо Шахтарю сьогодні випаде вдалий жереб (а на 75% так воно і має бути), то ще поборемось! Не так давно до півфіналу ЛЄ доходили, то чому б у цьому сезоні хоча б до чвертьфіналу не пройти?
nick07
при вдалому жеребі для ШД можна позмагатись з швейцарцями, але і Базель також має шанси пройти далі.
Шкода, але до 11-12 місця (пряма путівка в групу ЛЧ) надто далеко і навряд чи доступна опція для України на наступні декілька років (хіба що ДК згадає славну історію клубу та почне грати)
an52
5 клубів - це скоріш мінус, аніж плюс, але тут нічого не поробиш. Турки явно хлопнуть сьорбів, а може навіть й австріців витіснять із Топ-10
JIe MyR
Вот это у Турции сезон выходит, так стрельнули, нам бы такой сезон показать. 
DV
Рашке же вроде бы обнуляли коэффициент за этот сезон, а здесь снова 4.333.... Или я что-то пропустил?
D.Lanskoy
5 клубов в еврокубках - это катастрофа. Мы видим, что у нас реально 2-3 клуба есть, чтобы хоть как-то конкурентно выступать, и то, не в ЛЧ, а в ЛЕ и ЛК. С 5 клубами и делением коэффициентов на 5 мы будем падать еще ниже. С другой стороны, Польша в рейтинге 27я, но у них здоровые клубы, толпы болельщиков на матчах и вообще хороший уровень жизни. Клубы, живущие только с ублюдочных олигархов, и которым наплевать, сколько людей ходит смотреть их матчи - это не здорово. Понятно, война и все такое, но лучше иметь здоровый футбол, как в Польше, чем натужно цедить кубковые очки через скучные матчи.
zelc006
Усе буде Україна! І Голанщіна і Вашингтонщіна!