Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 лютого 2023, 07:34
8076
4

Україна поступилася Італії у відборі на чемпіонат світу з баскетболу

Пробитися у фінальний раунд ЧС-2023 українці не зуміли

| Оновлено 24 лютого 2023, 07:34
8076
4
Україна поступилася Італії у відборі на чемпіонат світу з баскетболу
ФБУ

Для того, щоб вийти на чемпіонат світу, збірній України потрібно було виграти два завершальні матчі та сподіватися на те, що одну осічку в своїх матчах отримають обидва конкуренти - Грузія та Ісландія. Щоправда, перший крок, залежний від «синьо-жовтих», треба було зробити в Ліворно проти збірної Італії. Здавалося, що італійцям нічого не треба буде в матчі, оскільки вони вже достроково кваліфікувалися на ЧС, але хба могли господарі, яких гнали вперед вісім тисяч власних вболівальників, грати не на повну силу?

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Нагадаємо, що не так давно ми зіграли з італійцями два матчі. В грі першого кола поступилися (причому ведучи в певний момент з розривом плюс одинадцять), а от на Євробаскеті здобули перемогу, тому досвід вікторії над опонентом був.

Айнарс Багатскіс заявив на матч тільки десять гравців. Забігаючи наперед, можливо, саме цей фактор дався взнаки, адже катастрофи не віщувало, в принципі, нічого.

ФБУ

Першу чверть наші йшли спочатку впритул з господарями. Далеко ніхто нікого не відпускав, переважно був мінімальний розрив. Кидалося в очі те, що і італійці, і ми не надто вдало реалізовували штрафні кидки. Щоправда, завдяки індивідуальній майстерності Менніона (без сумніву, кращого гравця матчу), наступив-таки момент, коли рахунок став 19:9, але дуже швидко ми знівелювали таку перевагу і пішли з паркету після першої десятихвилинки, програючи тільки 23:21.

На другу чверть Багатскіс дав більше ігрового часу Санону, який в першій більше відпочивав. Активність Іссуфа та підтримка Сидорова дозволили виграти чверть з різницею в два очки, тому на перерву команди пішли за рівного рахунку - 43:43.

ФБУ

Аналогічні міні-гойдалки були і в третій чверті. тільки на її початку довго не вдавалося закинути, але врешті-решт ситуація вирівнялася і команди знову далеко не відпускали одна одну. Варто знову відзначити феноменальну гру Менніона та деяку сумбурність в діях наших - непідготовлені дальні кидки, погана реалізація штрафних тощо. Проте перед заключною десятихвилинкою рахунок 58:57 не на нашу користь був цілком прийнятним з точки зору плану на перемогу.

Але цей план реалізувати не вдалося. Тягар відповідальності почав тиснути, все частіше виникали невимушені помилки і поспіх в простих ситуаціях. А господарі за шаленої підтримки трибун методично крали за помилки, врешті-решт наші почали нервуватися і допускати їз ще більше. Якось непомітно розрив став плюс десять, стало очевидно, що нічого нам не світить в плані виходу на ЧС. Можливо, тут і знадобилася б більша кількість свіжих гравців, але маємо те, що маємо.

ФБУ

86:75 - остання гра проти Нідерландів стане формальністю і дозволить максимум піднятися на четверте місце в групі.

Відбір на ЧС-2023 з баскетболу.

Італія - Україна - 85:75 (23:21 20:22, 15:14, 27:18).

Італія: Спіссу (21 очко + 0 підбирань + 7 передач), Менніон (28+1+6), Тессіторі (11+6+3), Річчі (3+6+3), Мораскіні (4+5+1) - Біліга (0+1+0), Бортолані (3+1+0), Вісконті (7+6+2), Вольдетенсае (0+0+0), Карузо (0+1+0), Северіні (8+7+1), Флаккадорі (0+0+0).

Україна: Сидоров (9+2+2), Липовий (0+5+3), Близнюк (6+4+2), Герун (4+7+3), Пустовий (11+2+2) - Лукашов (6+2+0), Бобров (10+2+3), Войналович (11+2+0), Санон (15+3+3), Ковляр (3+0+1).

«Palazzetto Amedeo Modigliani Forum» (Ліворно, Італія).

ІТАЛІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Santk86
10 штрафных не закинули, на таком уровне так ошибаться просто недопустимо. 
Анатолій Чорнобук
Чому досі Багатскіса не прогнали? Невже Мішаня не може знайти кращого. Поверніть Фрателло...
Александр Ад
програли і свій щит і чужий
terhoha
А такі інтервю гарні були. А ми дубль італії не годні обіграти. А ще грузію і ісландію. (чисто баскетбольні держави).