Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 23 лютого 2023, 13:38
7614
11

МЕРКУШИНА: «Бачила, як свого часу принижували олімпійських чемпіонок»

Українська біатлоністка – про образи з боку вболівальників

| Оновлено 23 лютого 2023, 13:38
7614
11
МЕРКУШИНА: «Бачила, як свого часу принижували олімпійських чемпіонок»
NordicFocus. Анастасія Меркушина

Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина поділилася думками про те, як її сестра Олександра сприймає критику вболівальників.

«Не варто забувати, що Олександра у спорті ледь не з народження, як і я. І у нас однакові відчуття. І ви уявіть, коли дитина років десяти, яка ще не вміє фільтрувати інформацію, заходить на профільний сайт, тому що вона пишається своєю сестрою і їй хочеться розділити свою гордість з іншими, тому що вона вважає, що її сестра найкраща, що може і не бути правдою, але їй так здається, і після усього того, що вона бачила, скільки сил я вкладаю, скільки пашу на тренуваннях, вона читає про мене, м’яко кажучи, не дуже приємні речі.

Що таке професійний спорт? У десять років це вже початок підготовки, в тринадцять – це по два повноцінних тренування на день, решта це сон і кілька годин ввечері на навчання спочатку у школі, потім в університеті.

У мене і дитинства по суті не було, підлітковий період взагалі пропущений, вільного часу немає, відпустка два тижні на рік, особисте життя важко побудувати, про якісь тусовки я взагалі мовчу.

Це все було достатньо складно для мене принаймні, сестра це бачила і розуміла, який важкий шлях необхідно подолати. І ось вона заходить на сайт чи в соцмережі після якоїсь гонки й замість слів підтримки бачить тонни хейту. І вона робить висновки, що має бути першочерговою мотивацією: відпрацювати на совість і отримати результат, яким можеш пишатися ти й не тільки ти, чи сатисфакція вболівальників.

Я теж бачила, як свого часу принижували наших олімпійських чемпіонок. Сьогодні ти – на п’єдесталі й ти герой, а минає кілька тижнів і ти вже нікчема. Це неприємно і це важко зрозуміти сестрі, як і мені свого часу. Але з іншого боку, вона знає, що є вболівальники, які її підтримають незважаючи ні на що, і вона, звичайно, це дуже цінує», - сказала Меркушина.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8409
Спорт это конкуренция... Нужно уметь уйти вовремя из спорта...Как это делают легендарные биатлонисты и биатлонистки...Они делают это в то время,когда еще в состоянии бороться за пьедестал...А наши,если позорища не бегут,не стреляют...И продолжают быть на обеспечении государства не давая пути молодым....А потом жалобы,что их оскорбляют... Странно 
Arctic
Спортсмени теж люди, і захищати себе і своїх близьких це - правильно!
Boghdan1222
" ....У десять років це вже початок підготовки, в тринадцять – це по два повноцінних тренування на день, решта це сон і кілька годин ввечері на навчання спочатку у школі, потім в університеті...." - а прогресу нуль!!!
Добре що є тато з мамою які пропхають де треба і підведуть до високого результату раз на рік в другорядних змаганнях щоб заробити собі і доці на рік зарплату!
svv72
200% согласен с 
Октавий Фландрийский
Очень многие спортсмены, по истечении времени, теряют чувство реальности - им начинает  казаться, что против них плетутся заговоры, их перестали уважать и любить, не задумываясь о том, что время играет не на них, и с каждым годом им становиться труднее быть на вершине результатов. Нужно вовремя уходить, но не все этот процесс воспринимают адекватно. Для многих, особенно тех, кто кроме как быстро бегать или метко стрелять, больше ничего, от слова -совсем, не научились делать, дальнейшая жизнь теряет всякий смысл, а если еще и не осталось накоплений для нормальной жизни, то это превращается в сущий ад... Я думаю, что Меркушина тоже относится к тем людям которым тяжело смириться с тем, что она давно не ТОПе и надо подумать о дальнейшей жизни, уже без беготни с винтовкой по трассе....  
Tatiana Tam
А ти олімпійська чемпіонка? Чи черепаха на перегонах?