Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 лютого 2023, 01:47
4808
0

Віталій ЛЯЛЬКА: «Наш дрон розстріляли. Купимо новий»

Лідер «Кременчука» згадав «Донбас», розповів про контакти з рф та порекомендував новачка до збірної

| Оновлено 23 лютого 2023, 01:47
4808
0
Віталій ЛЯЛЬКА: «Наш дрон розстріляли. Купимо новий»
ФХУ. Віталій Лялька

Чемпіонат України з хокею вийшов на фінішну пряму. Перед заключними зустрічами у плей-оф ми поспілкувалися з найкращим бомбардиром чемпіонату, 26-річним нападником «Кременчука» Віталієм Лялькою, команда якого зберігає шанси на перемогу у регулярній частині сезону.

- Віталію, у «Кременчука» залишилося чотири матчі в регулярці і все на «Айсберзі». Як гадаєш, чи вдасться набрати максимум очок у них?
- Думаю так. Ми граємо вдома, відчуватимемо флюїди наших уболівальників, тож хочемо фінішувати першими.

- Хто найбажаніший суперник для тебе у півфіналі плей-оф?
- Відповім так: хотілося б менше далеких переїздів… З власного досвіду знаю, що переїзди значно впливають на фізичний стан хокеїстів.

- Дозаявлені у січні новачки Євген Абаджян та Пилип Матвієнко зробили «Кременчук» сильнішим?
- Хлопці швидко влилися до колективу та грою намагаються показати, що вони лідери за своєю натурою!

- Хто дивує своєю грою та підготовкою у поточному сезоні?
- Готовий зняти капелюх перед гравцями, які «200 років тому» закінчили з хокеєм, а цього сезону виявили пристрасть до гри та повернулися на лід, рятуючи український чемпіонат! Це вікові майстри, які вже попрацювали тренерами, але повернулися до професійної кар'єри гравця: Денис Ісаєнко, Артем Гніденко, Артем Бондарєв, Павло Легачев, Ігор Шаманський, Ігор Кугут… Це дуже важко після багаторічної паузи тримати високу планку! Дякую їм за це!

Також я б виділив свого партнера з «Кременчука» Гліба Кривошапкіна, який добре підготувався до сезону та тримає себе у гарній фізичній формі, намагаючись демонструвати лідерські якості! Також заслуговує на комплімент Денис Матусевич, котрий зараз травмований. Вважаю Дениса захисником №1 у нинішньому чемпіонаті України!

- Як в нього справи? Побачимо Матусевича цього сезону?
- Це питання до лікаря... Дуже сподіваюся на його швидке повернення, нам його не вистачає.

- Нещодавні п'ять шайб захисника "Дніпра" Артема Гребеника в одній грі - велике досягнення?
- Молодець, виявив націленість на ворота, але я не бачив огляду шайб і не знаю його показника корисності в тій зустрічі! Можливо, до воротарів "Легіону" є великі питання (сміється).

- Як гадаєш, хто з гравців вважається недооціненим хокеїстом нашого чемпіонату?
- Молодий нападник Тарас Карнаух, який зараз грає в «Берсерках». Можливо, до нього варто придивитися навіть тренерам національної збірної України та дати йому шанс на зборах! Потенціал має.

- Яким знаходиш рівень нинішнього чемпіонату України?
- Якщо відштовхуватися від виступів національної збірної на етапах Єврочелленджа, то ми виглядаємо непогано... Але оцінювати рівень чемпіонату в період війни мені видається недоречним. Ви ж знаєте, що чемпіонат тримається на гравцях-патріотах своєї країни, які хочуть зберегти цей вид спорту в Україні. А також завдяки невеликій кількості функціонерів та меценатів у нашому хокеї, які можуть фінансувати та утримувати команди.

- Ти чотири рази ставав чемпіоном із «Донбасом». Як гадаєш, цей проект повернеться на хокейну мапу України?
- Дуже хотілося б, щоб він повернувся і дуже незрозуміло, чому «Донбас» не функціонує зараз. Для такого серйозного клубу, на мою думку, «академічна відпустка» не піде на користь.

- Яка мотивація у Віталія Ляльки на нинішній сезон?
- Максимально допомогти «Кременчуку», щоби ми разом виглядали, як єдине ціле! Хочеться демонструвати гарний хокей упродовж усіх матчів, а не так, як це було в останній зустрічі проти «Сокола» у Києві (0:2).

- Назвеш зразкові ігри «Кременчука» у чемпіонаті?
- Матч-відкриття із «Соколом» у Палаці спорту (3:0), а також остання домашня перемога над киянами (7:4), де ми багато забили. Також я додав би до цього списку нещодавню вікторію над «Дніпром» у Кременчуці (6:3).

- У сезоні-2018/19 у «Донбасі» ти набрав рекордні для себе 59 очок за системою «гол+пас» у регулярному чемпіонаті. Чи є прагнення підняти планку на нову висоту?
- Дякую, що нагадали та окреслили нові цілі (посміхається). Зараз у мене в активі десь півсотні очок, тож є куди прагнути і досягати нових вершин.

- Минулого тижня «Кременчук» та «Сокіл» зіграли матч пам'яті у стилізованих хокейних джерсі з позивними військовими, які загинули під час російсько-української війни. Яке відлуння у цього матчу вийшло?
– Отримав дуже багато запитів на придбання майки! Люди цікавляться, де купити, як взяти участь в аукціоні благодійного фонду «Горобчик»? До процесу залучені вболівальники, друзі, побратими загиблих воїнів, їхні сім'ї, тож зацікавленість велика. Гадаю, у березні буде проведено аукціон, а зараз фонд працює над тим, як правильніше і краще провести його на 48 ексклюзивних джерсі «Сокола» та «Кременчука». Це не так просто…

- В Україні виступало багато легіонерів із росії та білорусі. Хтось дзвонить із колишніх екс-партнерів, цікавиться справами?
- На даний момент у мене контактів з росією – нуль. Аналогічна ситуація з білорусами. Я намагався донести людям дійсність і правду про війну, але дуже швидко я зрозумів, що довбаю броньовану стіну і перестав витрачати час на зомбований контингент. Мені простіше зосередитися на допомозі своїм, ніж без толку розпорошуватися на ворогів.

- Нещодавно ти ініціював збирання грошей на дрон для військових у Бахмуті. Швидко зібрали потрібні 90 000 грн?
- За півтора дні. Дрон DJI Mavic 3 був переданий нашим воїнам, але його вже немає в живих – його розстріляли. Така життєва ситуація. Величезний розхідник на сьогодні – це дрони та автомобілі. Наш апарат попрацював тиждень, виконав серію функцій та завдань, щоб допомогти нашій армії! Хлопці надсилали відео, як відпрацьовував безпілотник, тож усім дякую, хто брав участь у придбанні цього «розвідкорабля».

- Які нові побажання у воїнів?
- Незабаром відкриємо новий збір коштів на черговий дрон DJI Mavic 3. Цей практичний і доступний безпілотник - Топ 1 за популярністю! Він добре справляється з розвідувальними функціями і може нести із собою на великій висоті міни для скидання. Думаю, нам не важко буде зібрати гроші ще на один дрон і купити його.

В'ячеслав ВОЛКОВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Джерело: Гвардіола збирається покинути Манчестер Сіті у 2025 році
Футбол | 29 березня 2024, 10:43 3
Джерело: Гвардіола збирається покинути Манчестер Сіті у 2025 році

Контракт тренера закінчується через рік

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.