Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 19 лютого 2023, 12:31
218
0

Артем ГРЕБЕНИК: Фарт, капітанство та голи на замовлення

Захисник «Дніпра» закинув одразу п'ять шайб в офіційній грі чемпіонату України!

| Оновлено 19 лютого 2023, 12:31
218
0
Артем ГРЕБЕНИК: Фарт, капітанство та голи на замовлення
ФХУ. Артем Гребеник

16 лютого 2023 року захисник херсонського «Дніпра» Артем Гребеник запам'ятає надовго. Цього дня 20-річний хокеїст влаштував справжній голепад та закинув одразу п'ять (!) шайб в офіційній грі чемпіонату України у ворота «Києва», чим допоміг «щукам» перемогти – 13:3.

- Артеме, коли гравець закидає п'ять шайб – це завжди подія, а для захисника – і зовсім досягнення з розряду фантастичних! Що за гольовий дар зійшов на тебе?
- Везіння! Тренери поставили завдання забити якнайбільше, тому ми й постаралися. Пішли кидки із самого початку – полетіли голи. Перша шайба залетіла після рикошету, останній гол теж не без удачі стався: шайба відскочила на мою ключку, а я вразив порожній кут воріт. Фартило мені того дня! Ну і багато ігрового часу провів на льоду без нашого основного капітана Євгена Ратушного: грав у двох спецбригадах більшості, звідси і більше шансів для голу.

- Можливо, призначення тебе капітаном так надихнуло?
- Може, саме капітан повинен вести за собою команду! (усміхається). Цікаво, що у ролі капітана я вже проводив 7 ігор за «Білий Барс», але ми тоді все програли. Тож із «Дніпром» хотілося перемогти та перервати «чорну» для мене серію.

- Мотивація!
- До речі, партнери вирішили трохи підняти настрій у роздягальні та наклеїли мені на шорти із заднього боку дві літери «К» на честь мого капітанства! Гадаю, у трансляції це можна було помітити. Так ось, я про це дізнався лише після гри (посміхається). Хлопці повеселилися, а для мене на виході вийшло теж все круто, тому варто задуматися, чи знімати фартові літери-стрічки на наступний матч проти «Легіону»?

А ще перед грою моя дівчина Катя попросила закинути шайбу і я пообіцяв, що виконаю її бажання. Щоправда, не очікував, що так сильно перевиконаю замовлення (сміється).

- Раніше вдавалося закидати 5 шайб за матч?
- У дитячо-юнацькому хокеї одного разу закинув рекордні 7 шайб! Це було у чемпіонаті за своїм 2002 р.н. і тоді в поєдинку мого «Сокола» проти херсонського «Дніпра» ми виграли 7:1, а я забив усі командні голи! До речі, в одній команді зі мною тоді грав мій нинішній партнер із «Дніпра» Денис Бородай. Думаю, він має пам'ятати ту історію.

- Феноменально! Теж тоді у захисті грав?
- Ні, на позиції крайнього нападника діяв. У захисники мене пізніше перевів наш тренер «Сокола» Владислав Едуардович Зозовський, коли ми мали дефіцит гравців оборони. Мені тоді було 11-12 років. Я непогано зіграв кілька ігор на новій позиції, в результаті сподобалося мені і тренеру, тому вирішив освоюватися в новому для мене амплуа, про що нітрохи не шкодую!

- Залишив собі на згадку якийсь атрибут від пам'ятного пента-трику у Калуші?
- Ключка, само собою залишилася, а ось шайбу якось не додумався забрати на згадку. Весь на емоціях був.

- Партнери як відреагували на твій феєрверк голів?
- Та вони в шоці перебували, що я стільки набив (сміється). У когось із хлопців взагалі гра та кидки не йшли, а я забиваю та забиваю!

- Натомість зраділи хлопці з нагоди твого мега-матчу, адже з нагоди хет-трику в «Дніпрі» хокеїсти мають проставитися партнерам…
- Мені доведеться пригощати хлопців за три події одразу: за капітанство, хет-трик та покер, які у нас існують у внутрішньокомандних домовленостях. За п'ятий гол уже вирішили не добивати мене (посміхається). Думаю, під час паузи у чемпіонаті накрию «поляну». До речі, Даня Тищенко, який разом зі мною оформив хет-трик у грі, також візьме безпосередню участь в організації вечірки (посміхається).

- Артем Гребеник якось змінив свої погляди на хокей та підготовку після повернення з новорічного турне Канадою?
- Гадаю, так. Подивився наживо на ігри канадських команд і теж почав грати жорсткіше, у силовій манері. Крім того, на підсвідомому рівні став професійніше готуватися та налаштовуватися на ігри. Можливо, і кидків побільшало у моєму виконанні – це теж узятий мною на озброєння найважливіший компонент хокею. Так само діють і канадці – кидають із будь-яких позицій, якщо є нагода.

- За п'ять матчів до закінчення першого етапу «Дніпро» б'ється за перемогу в регулярці і може досягти успіху в цьому. Хочеться вийти на «Легіон» у півфіналі плей-оф?
- «Легіон» зручний з огляду на позитивний баланс особистих зустрічей і той факт, що ігри плей-оф відбудуться у Калуші – нікуди їздити не доведеться. Хоча сьогоднішній «Легіон» вже не та команда, з якою ми починали грати у чемпіонаті у жовтні. Команда стала сильнішою. Тож із суперником не варто гадати, хто бажаний, а хто – ні. Намагатимемося виграти всі матчі, щоб з позиції сили і переваги свого льоду підійти до плей-оф!

В'ячеслав ВОЛКОВ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.