Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 17 лютого 2023, 04:40
9359
16

Неприступні кіпріоти. Дніпро-1 знову програв АЕКу

Дніпряни поступилися з мінімальним рахунком

| Оновлено 17 лютого 2023, 04:40
9359
16
Неприступні кіпріоти. Дніпро-1 знову програв АЕКу
СК Дніпро-1

В матчі 1/16 фіналу Ліги конференцій зустрічалися наш «Дніпро-1» та кіпрський АЕК з Ларнаки. Відзначимо, що цей сезон є особливим для всіх українських команд, оскільки їм раз за разом випадають команди, які вже грали проти наших в цьому сезоні. Судіть самі - АЕК зіграв з «Дніпром-1» та потрапив до групи з «Динамо», крім того, киянам попався і «Фенербахче», який вони вже вибили на шляху до групи ЛЧ. В раунді плей-оф «Шахтареві» дістався «Ренн» з тієї ж «динамівської» групи, а «спортклубівцям» - той же АЕК...

Нагадаємо, що у відборі до Ліги Європи підопічні Кучера спершу поступилися кіпріотам 1:2, мали шанси відігратися в наступному матчі, але перегоріли і отримали безславні 0:3. Тепер доля надала можливість поквитатися, та й ставки не менш високі, а можливо, й більші - вихід в 1/8 Ліги конференцій.

Для тих, хто слідкує за єврокубковим шляхом дніпровської команди, до складу могло бути тільки два питання - хто зіграє на правому фланзі захисту (там вийшов новачок команди Хайнер) та де буде діяти Амаш на лівому фланзі - в захисті чи півзахисті, оскільки лівий захисник Бузанелло покинув команду. Олександр Кучер відправив Яніса в захист, а попереду нього грав інший новачок - Пеглоу.

Фото - СК Дніпро-1

Старт матчу показав, що АЕК не збирається допускати реваншу дніпрян. В самому дебюті Трічковські тричі загрожував воротам Валефа, але кіпер справився з його ударами, а за кілька хвилин Лопеш скористався помилкою Амаша і розстріляв каркас воріт бразильця. Стало трохи тривожно.

«Дніпро-1» ніяк не міг намацати свою гру, а суперники володіли м'ячем. Щоправда, таких небезпечних моментів, як спочатку, вже не було. Тільки на 22 хвилині вдалося огризнутися, щоправда, ні Довбику, ні Піхальонку не вдалося навіть пробити, але, як відомо, на безриб'ї і напівмомент риба.

Активізація атакувальних зусиль відбулася наприкінці першого тайму. Тоді Довбик і Пеглоу по черзі загрожували воротам, але ні один, ні інший не зуміли навіть пробити. На другий тайм Кучер вирішив повністю замінити лівий фланг, замість Амаша та Пеглоу випустивши Горбунова та Бланко, якого ми на полі не бачили вже дуже давно. І хід матчу пришвидшився, хоча безпосереднього зв'язку з замінами, мабуть, все ж не було.

Фото - СК Дніпро-1

Змусив похвилюватися Валеф, який витягнув м'яч з «дев'ятки» після удару Фаража, а тоді відразу ж легко зачепив суперника, який хотів добити. На щастя, арбітр вирішив не ставити пенальті, хоча при бажанні міг його там побачити. Довбик та Гуцуляк теж відповіли ударами з середньої дистанції, але вони виявилися недостатньо сильними. А Фараж знову міг забивати, Валеф вже був відіграний, але з вбивчої позиції пробачив нас, пробивши головою повз ліву штангу.

Гра знову заспокоїлася,щоб активізуватися наприкінці матчу. Наша атакувальна пара Довбик-Піхальонок після комбінації «пас п'ятою - вихід на побачення - удар» не забила, після чого негайно отримали відплату. Все дуже просто - захист дозволив Гарсії спокійно пробити після навісу Густаву з лівого флангу. Валеф відчайдушно стрибав, але удар був надзвичайно точним - від штанги м'яч влетів у сітку.

Фото - СК Дніпро-1

І, як завжди в таких моментах, наші прокинулися і побігли в атаку. Але, як це зазвичай буває, грати треба було починати активно раніше, бо кіпріоти «засушили» гру, провели тактичні заміни і грамотно нівелювали фінальний штурм.

Коротко кажучи, чергова кіпрська ганьба для наших команд в цьому сезоні. Через тиждень буде можливість її виправити у матчі-відповіді, але... Ну, в принципі, треба бути оптимістом.

Ліга конференцій. 1/16 фіналу. Перший матч.

АЕК Ларнака – «Дніпро-1» – 1:0

Гарсія (84)

Гарсія (39) – Амаш (19), Танчик (59)

АЕК Ларнака: Пірич, Гарсія, Томович, Мілічевич, Росалес, Луїш Густаву (Гонсалес, 92), Понс, Яколіш, Трічковскі (Ніколич, 65), Фараж (Енглезу, 92), Лопеш (Ойер, 88).

«Дніпро-1»: Валеф, Амаш (Горбунов, 46), Сарапій, Сваток, Хайнер, Рубчинський (Танчик, 58), Бабенко, Пеглоу (Бланко, 46), Піхальонок, Гуцуляк, Довбик.

Арбітр: Якоб Кехлет (Данія)

«АЕК Арена» (Ларнака, Кіпр)

АЕК ЛАРНАКА – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Анхель Гарсія (АЕК Ларнака).
Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Щоб не заснути, дивився уривками. Могло все скластися непогано, але підвела футбольна класика: Піхальонок марнує вбивчий момент після шедеврального пасу п`ятою Довбика, і доля моментально відплачує команді-марнотратниці пропущеним голом в свої ворота. Причому й до того відчувалося, що Дніпро сьогодні якщо і пропустить, то саме після навісу зі штрафного. Їх було декілька протягом матчу, майже усі були небезпечними, а захист дніпрян так і не знайшов їм протидії.
Шкода. Нічого в тій Ларнаці такого нема, щоб їй поступатися, бодай і на її полі.
BekXan
Коли вже тренери наших команд навчаться щось протистояти так званому весневому футболу?Кожен рік одне і теж.Це якесь зачароване коло.
Тарас Михайлович
Щоб стати чемпіоном і грати у ЛЧ,  у таких команд треба перемагати. Тренер заслабкий для Дніпра, ніяких висновків не робить. Скільки, ще матчів з кіпріотами має бути, щоб перемогти
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Boodya 1209
1:0 і поєдинок умовно вдома, ще шанси є, побачимо 
Умник
Аек делал кучу брака, но выиграл.
Днепр абсолютно ничем не удивил. Довбык очень мало выиграл единоборств. 
Vytas Meskauskas
Днепр да и другие клубы уже научатся в позиционный футбол играть, или все на овось на быструю контр атаку
Злий Глобинець
Тут на сайті (вже давно помітив) десятки фанів і динамівських, і дніпровських, злилися в екстазі та в один голос твердять, що цього сезону чемпіоном має стати "якщо не Динамо, то тільки Дніпро" (мається на увазі не старий Дніпро, який перебуває у стадії банкрутства і не грає ніде, а ось цей клон Дніпро-1). Ну і? Що ж це за чемпіон буде такий липовий і картонний, що вже третій раз за сезон програє без шансів якомусь кіпрському ноунейму? З Ларнаки, містечка населенням в 50 тисяч осіб? Мені особисто буде соромно за такого слабкого і неспроможного  "чемпіона" своєї країни.
На мою думку, єдина команда, яка грою і самовіддачею заслуговує на чемпіонство - це Шахтар!
aleks8-48
Всё нормально.Первый тайм днепряне приспосабливались к искусственому газону. Во втором была равная игра с соперником у которого разгар чемпионата. В ответной игре на нормальном "своём" поле будет другой Днепр-1 и общая победа будет за ним.