Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 лютого 2023, 10:08
14218
21

Чемпіонські амбіції варто притримати. Арсенал не впорався з Манчестер Сіті

Перенесений матч 12 туру АПЛ завершився поразкою Олександра Зінченка та його одноклубників

| Оновлено 16 лютого 2023, 10:08
14218
21
Чемпіонські амбіції варто притримати. Арсенал не впорався з Манчестер Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

Коли посеред лютого до телевізійної програми повертається Ліга чемпіонів УЄФА, то вболівальники чекають на повне занурення до протистоянь саме в цьому турнірі. Однак організатори англійської Прем’єр-ліги цього року продемонстрували неабияку сміливість, коли за пів години до початку матчів середи поставили до розкладу перенесений матч дванадцятого туру своєї національної першості.

І якби ця гра б ще була поміж двома командами посереднього рівня, але ж ні! Лондонський «Арсенал» у цей день приймав на «Емірейтс» «Манчестер Сіті», і інакше як «чемпіонським» такий матч чинного чемпіонат та поточного лідера перегонів назвати було не можна. +3 очки на користь «канонірів» у турнірній таблиці давали змогу зрозуміти важливість виступів обох команд.

Саме тому від самого початку гри суперники не виказували особливого бажання розкриватись у широких наступах. Хосеп Гвардіола продовжив тестувати гру своєї команди з трьома центральними захисниками, намагаючись захопити якомога більше простору в центрі поля в суперників. Мікель Артета був знову доволі прагматичним, тому його колектив звично атакував із великим акцентом на фланги та загострюючі передачі до штрафного.

Невеликі швидкості не відповідали рівню очікувань від цього матчу, проте цілком відповідали ризикам, що були приховані в ньому. «Каноніри» подекуди виступали трохи гостріше за суперників у контексті завершення власних гольових моментів, але навіть у площину за першу половину гри поцілити так і не зуміли. А ось привезти гол у власні ворота господарі виявились цілком спроможні.

На 24 хвилині Томіясу не подивився на власні ворота під час передачі назад із правого флангу, і просто подарував м'яч де Брюйне, який у дотик перекинув голкіпера з дальньої відстані. Шокованою була команда Артети від такого перебігу подій, чи ні, але вона все одно спробувала одразу сходити в атаку у відповідь. Багато спроб знадобилось «Арсеналу» для того, щоб нарешті знайти своїх футболістів у межах чужих володінь, і коли на 40 хвилині Нкетіа отримав передачу до лівого флангу штрафного, то його одразу ж і збив Едерсон одразу після удару в порожні ворота.

Пенальті під завісу першого тайму Сака поклав у лівий нижній кут, що віщувало нам лише збільшення напруги після перерви. «Каноніри» розуміли, що ризикувати в захисті надалі – точно не варіант, проте це не завадило їм продовжувати це робити. Уже незабаром Голанд заробив би пенальті на правому фланзі штрафного за фол із боку Габріеля, якби до цього не забіг до офсайду під час передачі партнера.

Але «Сіті» все одно продовжував чинити тиск на чужі ворота, і зрештою помилятись почав навіть Олександр Зінченко. Добре, що не на українця припала чергова результативна помилка на 72 хвилині, а на Габріеля, після втрати м’яча у виконанні якого Голанд та Гюндоган створили момент для удару Гріліша з лівого флангу штрафного в дальній кут.

І щоб підтримати чемпіонський настрій уже остаточно, Кевін де Брюйне незабаром передачею з правого флангу штрафного асистував норвезькому бомбардиру, і той поклав черговий результативний постріл у цьому сезоні в дальній кут воріт дуже принципових суперників. Настільки принципових, що Кевін навіть зчепився з Артетою в одному з епізодів у технічній зоні. Але «містяни» в підсумку опинились на першій сходинці.

Лондонський «Арсенал» наступний матч зіграє в гостях проти «Астон Вілли» в Бірмінгемі, а на «Манчестер Сіті» очікує виїзд до «Ноттінгем Форест».

Англійська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Арсенал» – «Манчестер Сіті» - 1:3

Сака, 42 (пен.) – де Брюйне, 24, Гріліш, 72, Голанд, 82

Томіясу, 48, Нкетіа, 64 – Вокер, 34, Едерсон, 36, Б. Сілва, 45+2, Гріліш, 63

«Арсенал»: Рамсдейл – Зінченко, Габріель, Саліба, Томіясу (Б. Вайт, 83) – Джака (Вієйра, 83), Жоржиньйо, Едегор – Мартінеллі (Троссар, 75), Нкетіа, Сака.

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Аке, Діаш, Вокер – Гюндоган, Родрі – Гріліш (Фоден, 77), Б. Сілва, де Брюйне (Філліпс, 87), Марез (Аканджі, 62) – Голанд.

Запасні: Ортега, Лапорт, Льюїс, Гомес, Палмер, Альварес.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон, Англія).

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону
Футбол | 28 квітня 2024, 13:27 4
В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону

Володимир Загурський виступив за створення преміального фонду в розмірі 16 мільйонів гривень

Колос – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 28 квітня 2024, 13:30 0
Колос – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда Ротаня планирует останавливать падение?

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Яценко
Трансфер Жоржиньо вкрай негативно відобразився на структурі гри Арсеналу у поточній історії. Із Парті Арсенал виглядає більш потужно в центрі. Поразка закономірна. МанСіті потрохи набирає оберти. Арсенал видихається. Не вистачає людей в атаці для ротації. Тому побачимо як вийде з цієї історії Артета. Якщо є амбіції на чемпіонство, то такі матчі не можна програвати.
Тарік1994
У Арсеналу з самого початку був мандраж і це було видно, з цього і перший гол, як і впринципі наступні. Коротше Сіті передавив авторитетом, але у Арса ще шанси є бо гра в запасі. Що стосується Зіни то багато сьогодні помилявся, але нічого не привіз хоч, проте і попереду конструктив був, але як і писав раніше Сашку треба кріпитися бо зараз полетить вагон хейту і вже йому вже згадують першу гру з МЮ де він так собі зігра (а це я нагадаю було декілька місяціяв тому)). Від гравця, який "змінив Арсенал" і тд. до гравця, який "абсолютно не вміє грати під тиском і взагалі добре грає тільки у прохідних матчах" буквально пару турів, але Алекс досвідчений гравець то може і переживе, а ось в цілому Арсенал видно, що поплив, і дуже не вистачає глибини складу, випускати крім Троссара тупо нема кого
Ostrov Khortitsa
мужики обыграли мальчиков
nick07
спорт.юа, а коли ваші адміни протверезіють та нарешті оновлять таблиці?
Nordenus
Арсенал тащил начало сезона на характере и мотивации молодых пацанов, но это все не вечное, и теперь закономерно начинают терять очки, команда все еще не зрелая. Ну а МС уже настолько опытные, что потеряв где то очки, они все равно набираю потом сколько нужно. Не буду говорить что все кончено для Арсенала, но Артете нужно срочно взбодрить всю команду и провести с ними жесткий разговор...
romanchik.8409
Арсенал в последние годы сборище пацанов без яиц...Кто то поверил,что вот отрастили...Но нет... Абсолютно их нет 
Old  Т
Как быстро вероятное стало очевидным. Всего за половину февраля. А тут ещё Пеп сказал накануне: Мы едем за 3-мя очками. И  никто не смог его самоуверенность потушить. Он спокойно досматривал конец игры сидя  в кресле.  Потому что его атака превзошла гармашей ) как конница пехоту. Кевин забил конечно случайный гол, но не случайно. Так воспользоваться кривым недопасом может только настоящий мастер. Какой то левый пеналь Арсеналу не сильно придал уверенности. Козырей у голубых было больше.
Александр Толстых
Нужно Нкетию  в аренду куда нибудь отправить.Нападающий с него слабенький очень.Вместо него Троссара нужно было выпускать с самого начала матча.От Жоржинье также пользы мало.Скаутам нужно толковых игроков находить,а хозяину Арсенала  больше вкладывать денег в команду,если хочется,чтобы чемпионами были.,а если не можешь вкладывать,продай клуб тому кто может.Теперь нужно оставшиеся игры выигрывать и надеяться, что Сити где-нибудь да оступится.
Максим Котов
Такое донное судейство еще поискать