Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 17 лютого 2023, 03:55
3271
5

Барселона – Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на матч Лиги Європи

«Передчасний» фінал з неочевидним фаворитом

| Оновлено 17 лютого 2023, 03:55
3271
5
Барселона – Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на матч Лиги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер, 16 лютого, у Барселоні на стадіоні «Камп Ноу» відбудеться перший матч попереднього раунду плей-оф Ліги Європи УЄФА з футболу, у якому зіграють каталонська «Барселона» та англійський «Манчестер Юнайтед». Стартовий свисток італійського рефері Мауріціо Маріані з Апрілії прозвучить о 19:45 за київським часом.

Барселона


Феноменальні успіхи каталонської «Барселони» під керівництвом Хаві в чемпіонаті, де команда впевнено йде на першому рядку з уже 11 очками відриву від мадридського «Реала», зовсім не ототожнюється з результатами виступу колективу в єврокубках у ході поточного сезону. Ліги чемпіонів УЄФА, а точніше її весняна частина, другий рік поспіль виявилася турніром надто високого рівня для сучасних «блаугранас». Можливо, дав про себе знати високий рівень конкуренції в групі з мюнхенською «Баварією», міланським «Інтером» та чеською «Вікторією» у складі, а може, й ставку цього футбольного року було зроблено зовсім не на міжнародний трофей.

Так чи інакше, «Барса» опинилась там, де опинилась – другий рік поспіль виступатиме у плей-оф Ліги Європи, але тепер намагатиметься десятою дорогою обходити умовний франкфуртський «Айнтрахт», або хоча б стежити за кількістю проданих квитків фанатам суперників. Якщо ж переходити від абстрактних алегорій до конкретної статистики, то «блаугранас» зараз у повному порядку – останньої поразки вони зазнавали ще наприкінці жовтня від «Баварії» (0:3), а востаннє втрачали очки в чемпіонаті напередодні Нового року в дербі проти «Еспаньола» (1:1). Решту матчів «Барселона» незмінно вигравала, від чого зовсім не легше стає на душі фанатам мадридського «Реала», зокрема – наздогнати команду Хаві в чемпіонаті вони все ще не мають можливості.

Манчестер Юнайтед


І якби не рівень суперників, яких відправив до «Барселони» вкрай невдалий жереб перед початком чемпіонату світу-2022 у Катарі, то каталонському колективу можна було б бронювати квитки у першому повноцінному раунді плей-оф цього турніру. Однак, знайомтесь, англійський «Манчестер Юнайтед» – триразовий володар Кубка чемпіонів, переможець Ліги Європи-2016/17, фіналіст цього турніру зразка сезону-2020/21, а також півфіналіст у кампанії за рік до цього. У цілому, не знати про існування одного з найпопулярніших клубів світу просто неможливо, тому й із його силою доводиться рахуватися кожному.

Та й грає ця команда нідерландського фахівця Еріка тен Гага, скажімо відверто, непогано, поступово змушуючи забути про свої невдачі зразка початку поточної кампанії. Звичайно, «Червоні дияволи» зараз усе ще не до кінця стабілізували власні результати, але провали на кшталт поразки від «Астон Вілли» зразка листопада минулого року (1:3) зараз трапляються набагато рідше, аніж успіхи на кшталт перемоги в дербі над «Сіті» (2:1), датованої серединою січня вже цього року. До виїзду до Барселони «Юнайтед» також ґрунтовно підготувались у здвоєному «протистоянні троянд» проти «Лідса» (2:2 та 2:0), тому з характером переможців у них зараз теж повний порядок. А ще є непогана спортивна агресія за поразку у фіналі Ліги чемпіонів-2010/11 (1:3) та розгром зразка весни-2019 у плей-оф (0:4) за сумою двох матчів.

Орієнтовні склади


«Барселона»: тер Штеген – Альба, Крістенсен, Араухо, Кунде – Кесс'є, де Йонг, Педрі – Гаві, Левандовськи, Рафінья.

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа – Маласія, Шоу, Варан, Далот – Фред, Каземіро – Рашфорд, Фернандеш, Санчо – Веггорст.

Не зіграють: Бускетс, Дембеле – Еріксен, Забітцер, Мактоміней, Марсьяль, Мартінес, Ван де Бек.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі господарі будуть ближчими до успіху за результативного футболу. Нашою ставкою буде позиція – «Барселона» не програє і ТБ 2.5.

16 лютого, четвер

«Барселона» – «Манчестер Юнайтед»
Барселона. «Камп Ноу». 19:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Мауріціо Маріані (Апрілія, Італія)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Parimatch
  • 2.15
  • 2.70
  • 4.30
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.10
  • 2.65
  • 4.30
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Old  Т
Матч вечера, дня и года (и я точно не буду смотреть Шахтёр),  и время отличное.
Но в 2:2 слабо верится. Скорей всего Барса  выиграет, не неизвестно (мне) с каким счётом.
Злий Глобинець
Жаль, що гра одночасно з матчем рідного Шахтаря. А так би обов'язково подивився онлайн.
Ну нічого, подивлюся в запису.