Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 15 лютого 2023, 18:48
377
0

САМУЕЛЬССОН: «Бронза дарує впевненість перед наступними стартами»

Шведський біатлоніст – про третє місце в індивідуальній гонці

| Оновлено 15 лютого 2023, 18:48
377
0
САМУЕЛЬССОН: «Бронза дарує впевненість перед наступними стартами»
Getty Images/Global Images Ukraine. Себастьян Самуельссон

Біатлоніст збірної Швеції Себастьян Самуельссон прокоментував бронзу в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу 2023 в німецькому Обергофі.

«Я був розслабленим та отримував задоволення від гонки. Після важкого сезону я нарешті піднявся на подіум в гонці переслідування (став третім - прим.), тому сьогодні скинув з себе тиск відповідальності та просто насолоджувався кожним моментом.

З ранку я мав гарний настрій та з нетерпінням чекав виходу на старт. По приїзду на стадіон всі відчули, як тут спекотно, тож подальші розмови були тільки про складні погодні умови та підготовку до важкої гонки. Попри це, я намагався зберігати позитивний настрій та думати про правильне проходження дистанції.

Після першого великого підйому я відчув, що обрав правильний темп, тому спокійно біг далі та ловив момент. Радий заробити ще одну медаль ЧС. Я двічі ставав четвертим в індивідуальній гонці - на Олімпіаді та на чемпіонаті світу в Естерсунді.

Тож раніше я вже був близьким до медалі у цій дисципліні, але кожного разу чогось не вистачало. На щастя, попри промах на вогневому, я був достатньо швидким на трасі.

На останньому колі у мене був запас енергії, тому я навіть зміг прискоритись перед фінішем. Добре, що все вдалося. Поточний сезон складався для мене невдало - я жодного разу не підіймався на подіум, тому почувався невпевнено.

Здавалося, наче я все роблю неправильно, кожне моє рішення - програшне, звідусіль я чув критику. На щастя, навколо було достатньо близьких людей, які підтримували мене у важкі життєві моменти. Перед чемпіонатом світу в Обергофі я спробував перегорнути сторінку та почати все заново.

Поступово я зміщав свій фокус уваги, замість роздумів про невдачі думав про дії в наступній гонці. У спринті я мав гарну швидкість на трасі, а сьогодні закінчив змагання чистою стрільбою на останньому вогневому. Це дарує мені впевненість перед наступними стартами», - сказав Самуельссон.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Георгій СУДАКОВ: «Матч із Динамо буде фінальним, від нього все залежить»
Футбол | 05 травня 2024, 20:19 3
Георгій СУДАКОВ: «Матч із Динамо буде фінальним, від нього все залежить»

Півзахисник «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі
Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0
Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.